Hívtalak, de nem jöttetek
feb 1
2018
Utoljára szólaltak meg a felvidéki Szútor község református romtemplomának harangjai január 21-én. A tető nélküli, szétlopott templom legértékesebb darabjai voltak a harangok, félő volt, hogy – ahogy a templom más tárgyait is – ellopják ezeket is. Ezért döntöttek úgy, hogy leszerelik a toronyból a harangokat és Gombaszögön őrzik őket, ahol még akár istentiszteletre is hívogathatnak.
Mi az a kocsmamisszió? - avagy nem vagyunk bolondok
jan 30
2018
"Mikor pedig ezeket hozta fel védelmére, Fesztusz hangosan így kiáltott: Bolond vagy te, Pál! A sok tudomány őrültségbe visz.  Pál azonban így válaszolt: Nem vagyok bolond, nagyra becsült Fesztusz, hanem igaz és józan beszédet szólok." (ApCsel 26, 24-25) Miért kezdtünk kocsmamisszióba ’Szólj be a papnak’ néven? Egyáltalán mi az a misszió, és mi köze a kocsmához? Miért hívunk fel kifejezetten beszólásra, provokációra?
A legnagyobb gyógyító nyomában
jan 24
2018
Emberi példa. A mindössze huszonkét éves orvostanhallgató Badics Árpád a lemondások útját választva, a szülői házban látott mintával szembemenve a keresztyén élet mellett döntött. Hitbeli megerősödését a december 6-i keresztelője bizonyítja, amelyet a debreceni református egyetemi gyülekezet templomában tartottak.
Melegételosztás a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében
jan 16
2018
A hajléktalanok megsegítését a gyülekezet fiataljai kezdték el 2001-ben: először élelmiszert, ruhát és tisztálkodási szereket osztottak ki, majd később már nem csak a gyülekezet fiataljai, hanem egyre több felnőtt tagja, valamint önkéntes segítők is bekapcsolódtak a szolgálatba.
A Szentírás vándorútja Váncsodi Református Egyházközségben
dec 27
2017
A Váncsodi Református Egyházközség december 23-án várta és fogadta a Vándorbibliát. A Gáborjáni gyülekezet küldöttsége érkezett hozzánk, ahol Nt. Tóth József lelkipásztor szolgát ezen az alkalmon. 
Egy cseppnyi advent
dec 23
2017
A Debrecen-Kossuth utcai Református Egyházközség tagjai gyülekezeti kántálásra indultak.
A mi adventünk Sarkad-belvárosban
dec 21
2017
A várakozás feszültsége és a készülődés izgalma hatottá át decemberi heteinket. Reménységgel e hónap elején, hogy milyen szép alkalmak várnak ránk az év utolsó időszakában, de többet kaptunk, mint gondoltuk. Többet, mert az Isten mindig többet készít és ad, mint azt mi várnánk. Nekünk „csak” meg kellett ezeket látni és ragadni, hogy ténylegesen a miénk legyen a pillanat, az esemény és utána az emlék, melyet senki nem vehet el tőlünk.
A Szentírás vándorútja Bihardancsházi Református Egyházközségben
dec 21
2017
2017. december 19-én érkezett a bihartordai gyülekezet küldöttsége által a Vándorbiblia hozzánk, Bihardancsházára.
A Szentírás vándorútja Sápi Református Egyházközségben
dec 21
2017
2017. december 20-án érkezett a bihardancsházi gyülekezet hozzánk, hogy átadják számunkra a Vándorbibliát, itt Sápon. 
A Szentírás vándorútja a Nagyrábéi Református Egyházközségben
dec 21
2017
„Halljátok meg mind, ti népek, figyeljen a föld, és aki rajta él!” (Mik.1,2) A reformáció 500. évfordulója alkalmá­ból Debrecenben készült az az egyedi köté­sű biblia, amely 2017. január elsején ván­dorútra kelt, és az év végéig eljut a Tiszán­túli Református Egyházkerület valamennyi, összesen 414 gyülekezetébe.