Hirdesd az igét!
Presbiteri találkozó Fehérgyarmaton
Presbiteri találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat szatmári napok keretében 2017. október 1-én Fehérgyarmaton. A találkozón 360 presbiter vett részt. Mitől jó egy találkozás, egy találkozó hangulata? Mitől más az öregkeresztanyám pogácsája? Van a hangulatra, az ízekre recept? A recept csak addig igazít el, hogy miből mennyit, milyen sorrendben. Az összetevők minőségét nem részletezi. A kidolgozás mikéntjét nem instruálja. Veszünk 50 dkg lisztet, hozzáadunk 3 tojássárgáját. Milyen tojás, milyen liszt? A szupermarketben se a tojás, se a tejföl, se a sajt nem olyan, mint az öregkeresztanyámé. És akkor még nem is beszéltünk a sütőről, a régi, zománcos tepsiről, és az öregkeresztanyám titkos tudományáról, amiről nem lehet beszélni. Nem azért, mert szupertitkos, hanem mert nem beszélt róla soha senki, csak mindenki látta, elleste a mozdulatot. A jó hangulat titkát se lehet megfejteni. Vagy van, vagy nincs. Vasárnap, akkor és ott jó hangulat volt Szatmárban. Mint mindig. A délután Szalay Kont esperes áhítatával kezdődött, aki Nábál és Abigail történetén keresztül tanította hallgatóságát az életbölcsesség útjának megtalálására. Fekete Károly püspök előadásában a Szentírás újraolvasását, mint a reformáció forrását, és a Krisztusra mutató egyház útját jelölte meg. Ma sem kell mást tennünk, csupán olvasni és hirdetni Isten Igéjét – hangzott az előadásban. A mátészalkai kertvárosi gyülekezet tagjai, Vadász Sándorék zenei szolgálattal illeszkedtek a beszédek sorába. A bizonyságtételek hatására mindannyian átgondolhattuk, miként kapcsolódtunk az egyházunkhoz, és milyen mélységű elkötelezettséggel veszünk részt gyülekezetünk életében. A csoportbeszélgetéseket nem bezártuk, hanem megbeszéltük, hogy legközelebb itt folytatjuk, ahol abbahagytuk. A fehérgyarmati lelkipásztor, Némedi Gusztáv a házigazda kedvességével és rendkívüli jóhangulatban zárta a találkozót. Köszönjük a biztos hátteret, és a gondoskodást minden fehérgyarmati testvérünknek! Tóth-Mihala Veronika A teljes galéria IDE kattintva tekinthető meg. Fotók: Barcza János
Presbiteri találkozó Vásárosnaményban
Presbiteri találkozót tartottak szeptember 24-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Vásárosnaményban a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület közös szervezésében.
Küldetéses egyház - Presbiteri találkozó Nyíregyházán
Presbiteri találkozót tartottak 2017. szeptember 17-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyíregyházán a Nyírségi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A találkozón 600 presbiter vett részt.
Elpróbáltuk - Generációs találkozó Nyírlövőn
Generációs találkozót tartottak 2017. szeptember 9-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyírlövőn a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 210 gyülekezeti tag és lelkipásztor vett részt.
Kölcsey utca 9.
Generációk közti találkozót tartottak június 10-én Kisújszálláson a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként, ahol száz gyülekezeti tag érkezett Nagykunság különböző gyülekezeteiből.
Nagykunsági lelkésztalálkozó
Berekfürdőn lelkésztalálkozón vehetett részt egyházmegyénk szolgáló kara, mely kezdeményezést a Hirdesd az Igét! program keretein belül örömmel fogadtunk. 
Presbiteri találkozó Karcagon
A Hirdesd az Igét! - Reformátori alapok elnevezésű programsorozat részeként presbiteri találkozót tartottak május 28-án Karcagon. Koncz Tibornak, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperesének prédikációját olvashatják.
Kistérségi találkozó Békésben
Kistérségi találkozót, reformációs ünnepséget tartottak 2017. május 13-án Békésen a Csongrádi, Békési, Nagykunsági egyházmegyék gyülekezetei. A rendezvény célja a találkozás volt, olyan gyülekezeti tagok ismerkedhettek meg egymással, akik más egyházmegyében élnek, és különböző élethelyzetekben töltik be küldetésüket.
Kisköri presbiteri találkozó
A Hirdesd az Igét! programsorozat részeként április 29-én kisköri presbiteri találkozót tartottak két állomáson: Püspökladányban és Hajdúnánáson.
Reformációs ünnepség és kistérségi találkozó Balmazújvárosban
Három egyházmegye, Bihar, Debrecen, Hajdúvidék gyülekezeti tagjai találkoztak 2017. április 8-án, a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként a kistérségi találkozón. Több mint hétszázan regisztráltak, így megtöltöttük a balmazújvárosi templom sorait.
1. oldal / 6