Ünnepelnek a clevelandi reformátusok
márc 26
2017
A clevelandi reformátusok is megnyitották a reformáció emlékévét az Első Magyar Református Egyház templomában.
Álláslehetőség - Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
márc 23
2017
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona pályázatot hirdet az alábbi középiskolai tanári állásokra: ·         kémia – fizika (vagy biológia, esetleg földrajz) ·         informatika –  (bármilyen szakos ) ·         magyar – történelem (esetleg angol vagy német) ·         internátusi nevelőtanárnő
A Szentírás vándorútja az ország legkeletibb településén, Garbolcon - hanganyaggal
márc 23
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület a reformáció 500. és a magyarországi reformáció 450. évfordulója alkalmából egy Vándorbibliát indított útjára, amely a kerület mind a 414 gyülekezetében megfordul ebben az évben. A kilencvenedik napon az ország legkeletibb gyülekezetébe, Garbolcra érkezett március 19-én – vasárnap délután.
Hálaadó istentisztelet Tiszabecsen - hanganyaggal
márc 23
2017
2017. március 19-én hálaadó istentiszteleti alkalmat tartottak Tiszabecsen, ahol felavatták a templomkertben az 1944 novemberében Tiszabecsről „málenkij robotra” elhurcolt áldozatoknak állított emlékművet.
„A folyamatosság különböztet meg minket…”
márc 22
2017
A több mint 800 éves múltra visszatekintő lipcsei Tamás-templom fiúkórusa – más néven Thomanerchor – márciusban négy állomásból álló hangversenysorozatot adott hazánkban a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A debreceni koncert előtt a kórus karnagyával, Gotthold Schwarzcal beszélgettünk a kórus életéről és a magyarországi turnéról.
Hatalmas siker lett a Tamás-templom kórusának magyarországi turnéja
márc 21
2017
Rengetegen voltak kíváncsiak – a reformáció félévezredes jubileumához kapcsolódó emlékév keretében meghívott – lipcsei Tamás-templom fiúkórusának magyarországi turnéjára, amelyet négy nap alatt, négy helyszínen követhetett a nagyközönség. A rendezvénysorozat a Magyarország Kormánya által életre hívott Reformáció Emlékbizottság egyik kiemelt rendezvénye volt.  
Fülöp Sándor festőművész állandó kiállítása Hajdúböszörményben
márc 21
2017
A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület, a Hajdúböszörmény Város Önkormányzata és a Szabadhajdú Nonprofit Kft. közös összefogásának hála 2017. március 15. napján megnyitotta Fülöp Sándor festőművész állandó kiállítását, melynek a Hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ konferencia terme adott otthont.
Szakmai beszámoló a Teológus Tavasz Konferenciáról
márc 20
2017
A Teológus Tavasz Konferencia a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiumának közös rendezvénye, melynek főszervezője az egyetem Doktorandusz Önkormányzata. A konferencia célja, hogy a reformáció félévezredes évfordulója évében a fiatal generáció méltóképpen emlékezzen meg a reformáció máig ható következményeiről, üzenetéről. A konferencia megvalósulását a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány 700 ezer forinttal támogatta.
Hetvenöt éve halt meg Árokháty Béla (1890-1942)
márc 20
2017
Gyürében ünnepi istentiszteleten emlékeztek 2017. március 19-én Árokháty Béla egyházzenészre, aki a falu szülötte volt. A templomban emléktáblát avattak a zeneszerző, karnagy és orgonaművész tiszteletére. Ezen az alkalmon hangzott el az alábbi emlékbeszéd. 
Kápolnaszentelés Tiszaszentimrén
márc 20
2017
Annyi mindenért lehetünk hálásak az Úrnak. Az elmúlt években olyan sok féle módon, olyan sok mindenben mutatta meg rajtunk kegyelmét. S most újra.