Megújulás Tiszalökön
ápr 27
2017
A tiszalöki református templom külső renoválása 2015 nyarán történt, 2016 augusztusában pedig elkezdődött a belső tér felújítása, és jelenleg is folyik.  „Először egy ijesztő kép tárult az elé, aki belépett: hiszen teljesen kiürítettük a teret. Nem voltak itt a padok, a szószék sem. Még a padló is fel volt szedve. Több hónap szorgos munkája nyomán a padlástér szigetelése, a világítás, a hangosítás megújítása valósulhatott meg. Gipszkartont helyeztek fel a mennyezetre, az aljzatra kőpadló került, az alá pedig szigetelés. Új padsorokat készíttettünk. A gyülekezet régi vágya teljesült azzal, hogy orgonát vásároltunk – hiszen hangjával és látványával megszépíti az istentiszteleteinket” – árulta el Lőrinczyné Harászi Andrea.
Hírnevet hozott Kabának a kő - hanganyaggal
ápr 27
2017
160 évvel ezelőtt egy meteorit hullott le Kaba határában, amit azóta is a Debreceni Református Kollégiumban őriznek. A cipó nagyságú kő egyedülálló a maga nemében, és tudományos körökben mondhatni világhírűvé tette a hajdú-bihari település nevét. Kaba a jubileumon Meteorit Városnappal emlékezett meg erről. Itt készült Oláh Ilona összeállítása az Európa Rádióban.
Versenyfelhívás - többfordulós vetélkedő a Reformáció 500. alkalmából
ápr 27
2017
A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával meghirdeti a Tiszántúli Református Egyházkerület felső tagozatos diákjai számára a Reformáció 500. című többfordulós vetélkedőt. 
A Debreceni Református Egyházmegye presbiteri továbbképzése
ápr 27
2017
2017. április 22-én Létavértesen rendezték meg a Debreceni Református Egyházmegye Presbiteri szövetségének presbiter-továbbképzési alkalmát, amelynek a Vértesi Református Egyházközség adott otthont. 
Kérdőív - médiahasználati szokások
ápr 25
2017
Az alábbi kérdőívben a segítségét kérjük, hogy jobban megismerjük a médiahasználati szokásait. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit tart értékesnek, milyen műsorokat néz, hallgat. Kérjük, szánjon ránk 10 percet, és töltse ki ezt a kérdőívet, ezzel segítve a munkánkat.
Reformációs ünnepség és kistérségi találkozó Balmazújvárosban
ápr 25
2017
Három egyházmegye, Bihar, Debrecen, Hajdúvidék gyülekezeti tagjai találkoztak 2017. április 8-án, a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként a kistérségi találkozón. Több mint hétszázan regisztráltak, így megtöltöttük a balmazújvárosi templom sorait.
Esperesi elköszönés és új esperes beiktatása a Nagykunságban
ápr 25
2017
Kettős ünnepi alkalomra került sor 2017. április 23-án, vasárnap 15 órától a karcagi református nagytemplomban. A nagyszámú gyülekezet előtt egyházmegyei közgyűlést tartottak a nagykunsági reformátusok, amelyen előbb Beszterczey András nyugalomba vonult esperestől köszöntek el, majd ezt követően Koncz Tibor megválasztott esperes beiktatása következett. 
Egy szempillantásnyi idő
ápr 25
2017
Élettörténetek találkozási pontjává vált a Hajdúvidéki generációk közti találkozó napja 2017. április 22-én Hajdúböszörményben. A Bocskai téri gyülekezet szervezte meg a találkozót a Hirdesd az Igét! programsorozat keretében.
A Szentírás vándorútja a Tiszabecsi Református Egyházközségben
ápr 25
2017
Április 22-én megérkezett gyülekezetünk közösségbe az év elején útjára indult Vándorbiblia. E különleges Szentírást mindenképpen szerettük volna, ha a hittanos gyerekek is megtekinthetik. 
A Szentírás vándorútja a Kispaládi Református Egyházközségben
ápr 24
2017
2017. április 19-én a délutáni órákban a botpaládi gyülekezet küldöttsége által megérkezett a kispaládi gyülekezet közösségébe a Vándorbiblia. E zord és télies tavaszi napon csak egy maréknyi, ám annál lelkesebb csapat gyűlt össze, hogy együtt közösen legyünk részesei ennek az áldott pillanatnak. Az előírt liturgiát követve készültünk a kijelölt igeszakaszok olvasására, melyet gyülekezeti tagjaink- kicsik és nagyok egyaránt- olvastak fel. Az örökkévaló Isten áldása kísérje tovább e Szentírás útját.