Változásra buzdít a Csillagpont
júl 19
2017
Jövő héten rendezik meg nyolcadik alkalommal a Csillagpontot. A reformációi jubileumi évben minden eddiginél több résztvevőt várnak a református ifjúsági találkozóra, akik ezúttal azon gondolkodnak majd közösen, hogy őket személyesen milyen változásra hívja Jézus.
Debrecen már várja a Csillagpont résztvevőit
júl 18
2017
Július 25. és 29. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozónak. A Csillagpont idei témája a reformáció lesz, ezért az emlékév programjairól és magáról a találkozóról Papp Lászlóval, Debrecen Megyei Jogú Város polgármesterével beszélgettünk.
Ébreszd fel a városod!
júl 18
2017
„Városom reformációja" címmel országos és határon túli városkommunikációs pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság, melyben változatos közösségi események kreatív koncepcióit várják. A nyertes pályamunkák megvalósítását anyagilag is támogatják.
Debrecenben ülésezett a Doktorok Kollégiuma
júl 15
2017
2017. július 9-12. között a Debreceni Református Hittudományi Egyetem adott otthont a Doktorok Kollégiuma plenáris ülésének. A konferencián a Magyarországi Református Egyház tudományos testülete a reformáció 500 éves jubileuma alkalmából nemzetközi konferenciával egészítette ki szokásos rendezvényét. Az alkalmat megnyitó áhítaton dr. Fekete Károly, a rendezvényt támogató Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke szolgált a 46 zsoltár alapján.
„Én vagyok az út” – kerékpártúra a reformáció jegyében
júl 13
2017
Összesen mintegy húszan tekertek teljes, vagy résztávon azon az 500 kilométeres kerékpártúrán, amelyet a Böszörményi Körútfutók Sportegyesülete és a Nyíracsádi Református Egyházközség szervezett. A hat napos túra Hajdúböszörményből indult, július 3-án és Debrecenbe érkezett meg, július 8-án. Komor Csabát, Nyíracsád lelkipásztorát Oláh Ilona kérte értékelésre az Európa Rádióban. 
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem jubileumi diplomát ajánl fel
júl 13
2017
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem jubileumi diplomát ajánl fel a Tisza István Egyetemen, illetve a Debreceni Református Theológiai Akadémián 50, 60, 65, 70 éve végzetteknek (első lelkészképesítő vizsga).
Szólj be a papnak!
júl 11
2017
2017 februárjában kezdődött el ez a programsorozat, három debreceni keresztény gyülekezet összefogásával. A kezdeményezés az idei Campus Fesztiválon is bemutatkozik, Papp Beatrix beszélgetett a szervezőkkel az Európa Rádióban. 
A Szentírás vándorútja a Nyírmadai Református Egyházközségben
júl 11
2017
A nyírmadai gyülekezetbe a petneházi gyülekezet küldöttsége hozta el a vándorútra indított Bibliát július 5-én délután.
Kálmáncsehi Sánta Mártonra emlékeztek
júl 10
2017
Tudományos emlékkonferenciával adóztak Kálmáncsehi Sánta Márton reformátor emlékének június 10-én a debreceni Kistemplomban. Az előadások a történelmi háttér bemutatásától indultak, ismertették az egykori püspök működését, és a mának szóló üzeneteket is megfogalmaztak.
Református Oktatási Program - KONFESZT Közéleti Kollégium
júl 07
2017
A második világháborút követő bő fél évszázad alatt alapvető változáson ment keresztül a hazai közéletet is formálni képes református elit. A korábbi nemzedékek hitvallásossága és kálvinista öntudata háttérbe szorult. Ezen kíván most változtatni a Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében, a reformáció 500. évfordulójának emlékévében elinduló KONFESZT Közéleti Kollégium. A hét alkalmas közéleti kollégium 2017 szeptemberétől minden hónap egy-egy hétvégéjén, tematikus előadásokkal várja a református fiatalokat.