Hálaadó Istentisztelet Tiszalökön
nov 06
2017
2017. utolsó októberi vasárnapjának délutánján Tiszalök Város Önkormányzatával közösen szervezett Bocskai Emlékünnepségre és Hálaadó Istentiszteletre érkeztek a református templomba a meghívott vendégek, a tiszalöki református gyülekezet tagjai, és a város lakosai.
Gyökértől a faragásig - Formálni és formálódni
nov 06
2017
Eltékozolt élet az, amely nem ismeri fel tálentumait, nem tudja, hogy mit vehet rajta, és mit adhat általa – mondja Nyári István fafaragó. A mester a Nyírmártonfalvai Református Egyházközség tagja, hitét és magyarságát egyszerre éli meg az ősi mesterségben.   
Az erőtlenség győzelme
nov 06
2017
Szegedre érkezett a Vándorbiblia. A Szeged-Honvéd téri gyülekezet tagjai, valamint a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet a Hódmezővásárhely-Újvárosi közösség lelkészétől vehették át a Bibliát október 27-én. 
Felavatták a reformáció emlékművét Tuzséron
nov 06
2017
2017. október 31-én, a délelőtti ünnepi istentiszteleten adott hálát a Tuzséri Református Egyházközség népes gyülekezete a reformációért.
Iratmissziós és könyvtári támogatói pályázat – 2017. december 31-ig meghosszabbítva!
nov 03
2017
A Kálvin Kiadó ez év tavaszán pályázatot írt ki református gyülekezetek és egyházi intézmények részére iratmissziós céllal felhasználható egyszeri könyvcsomag-támogatás elnyerésére.
A reformáció örökségéről – őszintén (egy napos tudományos szimpózium)
nov 03
2017
2017. október 19-én a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében került sor a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett tudományos tanácskozásra. A szimpózium célja az volt, hogy a különböző felekezetekből érkező előadók a lehető legtöbb szempontból megvilágítsák a reformáció örökségének jelenlegi helyzetét. 500 év múltán az egyes egyházakban másként csapódik le ez az örökség, következésképp mások azok a pozíciók, ahonnan az egység helyreállítására szolgáló párbeszéd elindulhat.
Cenzúrázott reformációs filmet mutatnak be Debrecenben
nov 02
2017
A reformáció hetében mindenhol Luther Mártonra emlékezünk – a Debreceni Német Kulturális Fórum egy igazán különleges programra várja az érdeklődőket szombat este a Református Kollégium Dísztermébe, hiszen a debreceni közönség számára is bemutatják azt a filmet, melyet korábban csak cenzúrázott változatban láthattak a nézők.
Debreceni Irodalmi Napok 2017 - Hitvallás és irodalom
nov 02
2017
A Debreceni Irodalmi Napok fő témája a hitvallás és az irodalom, a hit keletkezésének, elmélyülésének és kifejezhetőségének kérdése az irodalomban, az irodalom által - a hit melletti tanúságtétel korai formáitól a kortárs szerzőkig.
Díszdoktori címet kapott Fazakas Sándor
nov 02
2017
2017. október 26-án a kolozsvári Babeş-Bólyai Tudományegyetem díszdoktorává (Doctor Honoris Causa) fogadta dr. Fazakas Sándort, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Szociáletikai- és Egyházszociológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát, a Doktori Iskola vezetőjét és a Doktori és Habilitációs Tanács elnökét, aki mindemellett a Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézet vezetője, és a Hosszúpályi Református Egyházközség lelkipásztora.
Istenes ének – ökumenikus istentisztelet a reformáció jubileumi évének debreceni ünnepségén
okt 31
2017
A reformáció ötszáz éves évfordulóján megrendezett úrvacsorás istentisztelet alkalmából a reformáció eseményei terének egyik történelmi színhelye, a Debreceni Református Nagytemplom megtelt az ünneplő közösség tagjaival október 31-én. Felhangzott a 90. zsoltár első versének dallama, megtelt a templom az áhítat légkörével.