Ne hagyja, hogy elvesszen a telefonszáma
feb 08
2018
Akár telefonszámukat és kedvezményeiket is elveszíthetik azok az előfizetők, akik a református mobilflottába tartoznak, és nem regisztrálják adataikat a mobil.reformatus.hu honlapon. A kitöltésre február 9-ig van lehetőség. A Magyarországi Református Egyház illetékesei egy új szerződés előkészítésén dolgoznak, a tárgyalások jelenleg is zajlanak, a cél az olcsóbb árak és a jobb kiszolgálás elérése. A részletekről Szabó Ferencet, a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzőjét kérdeztük.
Otthontól az otthonig
feb 06
2018
„Ők a mi gyerekeink: nekem otthon van kettő, itt meg 63, számomra ez a természetes” – a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálon a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon részére gyűjtenek. A bálra készülve megnéztük, hogyan is telnek a kárpátaljai intézmény hétköznapjai. 
XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál - A báli menü
feb 06
2018
Büféasztalos menüajánlat:
A látható egység felé
feb 04
2018
A Református Egyházak Világközössége 2017 nyarán csatlakozott a megigazulásról szóló közös nyilatkozathoz, ami komoly mérföldkő a felekezetközi párbeszédben. Az ökumenikus imahét alkalmából a nyilatkozatról és az ökumené kérdéseiről beszélgettünk Gonda Lászlóval, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem oktatójával, a Magyarországi Református Egyház Ökumenikus Tanácsadó Testületének tagjával.
Megörvendeztetni a szíveket
feb 02
2018
Szeretettel hívunk mindenkit a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálra, amely 2018. február 9-én lesz a debreceni Kölcsey Központban, 18 órától. A bál idei kedvezményezettje a Nagydobronyi (Kárpátalja) Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon. Dr. Fekete Károllyal, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökével a bál megújult arculatáról, küldetéséről, közösségszervező erejéről és az adományozás szépségéről beszélgettünk.
Hívtalak, de nem jöttetek
feb 01
2018
Utoljára szólaltak meg a felvidéki Szútor község református romtemplomának harangjai január 21-én. A tető nélküli, szétlopott templom legértékesebb darabjai voltak a harangok, félő volt, hogy – ahogy a templom más tárgyait is – ellopják ezeket is. Ezért döntöttek úgy, hogy leszerelik a toronyból a harangokat és Gombaszögön őrzik őket, ahol még akár istentiszteletre is hívogathatnak.
Elhunyt Katona Gyuláné Borbély Magdolna
feb 01
2018
Szomorú szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy Katona Gyuláné Borbély Magdolna, a Gyula-Gyulavári Református Gyülekezet korábbi lelkipásztorának özvegye 2018. január 30-án, 87 éves korában váratlan hirtelenséggel visszaadta életét Teremtő Urának, Istennek. Drága szerettünk életéért, hűséges szolgálataiért 2018. február 6-án, kedden 11 órakor adunk hálát Istennek a Gyulai Református Új temetőben, ahol szeretett férje és fia mellé helyezzük végső nyugalomra. 
A Ferencvárosi Torna Club sportolói a Kunmadarasi Református Általános Iskolában jártak
jan 30
2018
Molnár Bálint református hitoktató szervezésének köszönhetően a Kunmadarasi Református Általános Iskola és Óvoda bekapcsolódott a Fradi Suli Programba. 
Mi az a kocsmamisszió? - avagy nem vagyunk bolondok
jan 30
2018
"Mikor pedig ezeket hozta fel védelmére, Fesztusz hangosan így kiáltott: Bolond vagy te, Pál! A sok tudomány őrültségbe visz.  Pál azonban így válaszolt: Nem vagyok bolond, nagyra becsült Fesztusz, hanem igaz és józan beszédet szólok." (ApCsel 26, 24-25) Miért kezdtünk kocsmamisszióba ’Szólj be a papnak’ néven? Egyáltalán mi az a misszió, és mi köze a kocsmához? Miért hívunk fel kifejezetten beszólásra, provokációra?
Berkesi Sándor életműdíjat kapott - hanganyaggal
jan 25
2018
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) Berkesi Sándor Liszt Ferenc-díjas karnagy, főiskolai docens részére a magyar zenekultúra szolgálatában végzett kimagasló karnagyi, pedagógiai munkásságáért életmű kategóriában KÓTA-díj kitüntetést adományozott 2018. január 21-én.