A Szentírás vándorútja a Kabai Református Gyülekezetben
szept 20
2017
„Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!”  (Jn 7,37-38)
Küldetéses egyház - Presbiteri találkozó Nyíregyházán
szept 19
2017
Presbiteri találkozót tartottak 2017. szeptember 17-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyíregyházán a Nyírségi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A találkozón 600 presbiter vett részt.
A Szentírás vándorútja a Nádudvari Református Egyházközségben
szept 19
2017
2017. szeptember 11-én, egy hétfői nap délutáni órájában érkezett meg a nádudvari gyülekezetbe a hosszú útját járó Vándorbiblia. 
Vissza az Igéhez, a Hajdúvidéken
szept 19
2017
Harmincgyülekezet, tizenhat intézmény, több, mint tizennégyezer egyházfenntartó. Számokban így jellemezhetnénk röviden a Hajdúvidéki Református Egyházmegyét. Szabadi Árpád esperessel azonban azért ültünk le, hogy kicsit emberközelibben beszélgessünk a gyülekezetekről, a lelkipásztori szolgálatról, egyházunk jövőjéről.
Hálaadó vasárnap Vámospércsen és Nyírmártonfalván
szept 19
2017
„Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!” Ezzel az igével hívta hálaadásra a Vámospércsi Református Egyházközség híveit, a parókiafelújítás, a harangok új villamosítása, és a reformáció 500. évfordulója alkalmából, szeptember 17-én vasárnap. A szomszédos Nyírmártonfalván pedig a templom 150 éves fennállását ünnepelték. 
Elrajtolt a Konfeszt
szept 19
2017
Új közéleti kollégium indult a református fiataloknak. Az képzések szeptembertől minden hónap egy-egy hétvégéjén, tematikus előadásokkal várják az érdeklődőket: ezen a hétvégén a hazai külpolitika irányait, lehetőségeit ismerhetik meg a jelentkezők.
Felismerés – megismerés – elismerés, avagy Isten az, aki a káoszból rendet tesz
szept 19
2017
Ismét lebomlottak a határfalak Nagyecsed felé, hiszen a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület immár hetedik alkalommal szervezte meg az országhatárokon átívelő reformátusok találkozóját szeptember 16-án.
A templomok tusvonalai címmel nyílik kiállítás a Debreceni Református Nagytemplomban
szept 19
2017
Elhunyt nagyapja emlékét ápolja Barkai Botond, a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatója, aki néhai Vékony Béla tusrajzait mutatja meg az érdeklődőt számára. A többségében református templomokat ábrázoló rajzok élethűen, művészi pontossággal, mégis letisztult, fekete-fehéren ábrázolják a megörökített épületeket.
A Szentírás vándorútja a Tiszaderzsi Református Egyházközségben
szept 19
2017
Nagy örömmel és meghatottsággal vettük át szeptember 18-án, hétfőn reggel fél tízkor a tiszántúli gyülekezeteinkben vándorló Bibliát a szomszédos tiszaszőlősi küldöttségtől. Tiszaderzsen, a 2015-ben alapított Bibliamúzeumban több mint 400 különböző Biblia található, de a 10 órakor kezdődő istentiszteleten a vándorló Bibliára voltunk a legbüszkébbek!
A Szentírás vándorútja a Tetétleni Református Egyházközségben
szept 18
2017
Isten iránti hálaadással adunk hírt arról, hogy a reformáció 500. és a Tiszántúli Református Egyházkerület fennállásának 450. évfordulója alkalmából vándorútra indított Szentírás 2017. szeptember 6-án este 6 órakor megérkezett a Tetétleni Református Egyházközségbe.