Éltető sodrásban
feb 12
2018
Hazánkban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.
Cselekvő szeretet
feb 12
2018
A XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bált február 9-én rendezte meg a Tiszántúli Református Egyházkerület. A debreceni Kölcsey Központ dísztermében több mint ötszázan gyűltek össze, akik jelenlétükkel és adományaikkal támogatták a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthont, az idei kedvezményezett intézményt.
„Éltető sodrásban” - Vasárnap kezdődik a házasság hete
feb 09
2018
Hazánkban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával – idén a családok éve programjaihoz kapcsolódóan. A már több mint húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A február 11. és 18. között zajló országos rendezvénysorozat házaspár arca Zámbori Soma színművész és felesége, dr. Fazekas Rita. A központilag szervezett programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
Ne hagyja, hogy elvesszen a telefonszáma
feb 08
2018
Akár telefonszámukat és kedvezményeiket is elveszíthetik azok az előfizetők, akik a református mobilflottába tartoznak, és nem regisztrálják adataikat a mobil.reformatus.hu honlapon. A kitöltésre február 9-ig van lehetőség. A Magyarországi Református Egyház illetékesei egy új szerződés előkészítésén dolgoznak, a tárgyalások jelenleg is zajlanak, a cél az olcsóbb árak és a jobb kiszolgálás elérése. A részletekről Szabó Ferencet, a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzőjét kérdeztük.
Missziói konferencia Révfülöpön - 2018
feb 08
2018
Kedves Testvérek! Szeretettel hívunk Benneteket ez évi lelkészi (és munkatársi) missziói konferenciánkra, amelyet Révfülöpön az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartunk 2018. június 25-29. között (8253 Révfülöp, Füredi út 1.).
Otthontól az otthonig
feb 06
2018
„Ők a mi gyerekeink: nekem otthon van kettő, itt meg 63, számomra ez a természetes” – a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálon a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon részére gyűjtenek. A bálra készülve megnéztük, hogyan is telnek a kárpátaljai intézmény hétköznapjai. 
XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál - A báli menü
feb 06
2018
Büféasztalos menüajánlat:
A látható egység felé
feb 04
2018
A Református Egyházak Világközössége 2017 nyarán csatlakozott a megigazulásról szóló közös nyilatkozathoz, ami komoly mérföldkő a felekezetközi párbeszédben. Az ökumenikus imahét alkalmából a nyilatkozatról és az ökumené kérdéseiről beszélgettünk Gonda Lászlóval, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem oktatójával, a Magyarországi Református Egyház Ökumenikus Tanácsadó Testületének tagjával.
Megörvendeztetni a szíveket
feb 02
2018
Szeretettel hívunk mindenkit a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálra, amely 2018. február 9-én lesz a debreceni Kölcsey Központban, 18 órától. A bál idei kedvezményezettje a Nagydobronyi (Kárpátalja) Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon. Dr. Fekete Károllyal, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökével a bál megújult arculatáról, küldetéséről, közösségszervező erejéről és az adományozás szépségéről beszélgettünk.
Hívtalak, de nem jöttetek
feb 01
2018
Utoljára szólaltak meg a felvidéki Szútor község református romtemplomának harangjai január 21-én. A tető nélküli, szétlopott templom legértékesebb darabjai voltak a harangok, félő volt, hogy – ahogy a templom más tárgyait is – ellopják ezeket is. Ezért döntöttek úgy, hogy leszerelik a toronyból a harangokat és Gombaszögön őrzik őket, ahol még akár istentiszteletre is hívogathatnak.