„Lebontotta az elválasztó falat”
máj 22
2011
Egyre természetesebb a reformátusok egysége - hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv, tiszántúli püspök május 22-én, két évvel a Kárpát-medencei reformátusok egységesülése után.
A korfordító Isten és magyar reformátusságunk
máj 21
2011
A magyar református egység napján a hálaadás tölt el: „Hatalmas dolgot tett velünk az Úr, ezért örvendezünk.” (Zsolt 126,3) E miatt a tény miatt szárnyalt a zsoltár 2009. május 22-én Debrecen utcáin, de nem szálltunk el az eufóriától. Istent magasztaltuk nagy tetteiért, de közben önmagunk megerősödéséért tettünk és szóltunk.
Dóczy Gedeonra emlékeztek
máj 16
2011
100 éve halt meg Dóczy Gedeon. A Debreceni Református Kollégium gimnáziumának egykori igazgatója élen járt a nőnevelés megújításában. Módszerei újszerűek, de hatékonyak voltak. Tevékenységének nyomait ma is őrzi a gimnázium. Hiszen az itteni diákok 95%-a tanul tovább felsőoktatási intézményekben. A névadóra emlékkiállítással emlékeztek.
Debrecenbe látogatott a Rajnai Egyház delegációja
máj 16
2011
Május 12-16 között Magyarországra látogat a Rajnai Egyház képviselete. A látogatás a 2009-ben a két egyház által megkötött partnerkapcsolati szerződés megerősítését és gyakorlati megvalósítását szolgálja.
Film a Szeretethídról, a másikhoz való odafordulásról
máj 16
2011
Legyetek felkiáltójellé! - a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokra készülve látványos felvezető filmet publikált a Magyar Református Szeretetszolgálat az egyszázalékos kampányidőszak hajrájában.
Fókuszban az önkéntesség - lelkész presbiteri konferencia
máj 14
2011
Az önkéntességről szólt a Tiszáninneni Református Egyházkerület tavaszi lelkész-presbiteri konferenciája, melyet szombaton (május 14-én) tartottak a Miskolci Egyetem díszaulájában.
Ismerkedési útmutató az első Kárpát-medencei ifitalálkozón
máj 13
2011
Nem is olyan könnyű ismerkedni és kapcsolatot építeni! Persze vannak olyan emberek, akik bármikor bárkivel meg tudnak ismerkedni, a többségünknek mégis komoly elhatározásra van szüksége ahhoz, hogy odamenjen egy idegen emberhez. Pedig tudat alatt tudjuk, hogy milyen jó lenne barátságokat kötni másokkal.
Szeretethíd - nagykunság a legaktívabb az országban
máj 10
2011
Tiszántúlról eddig csaknem 2500-an regisztráltak a Szeretethídra, legtöbben idén is a nagykunságból. Az egyházmegyében több mint 800-an szeretnének önkéntes munkát végezni.
450 éves az Alföldi Nyomda
máj 09
2011
Májusban ünnepli 450 éves évfordulóját a debreceni Alföldi Nyomda. A cég Magyarország legrégebben működő ipari üzeme, amelynek a református egyház is tulajdonosa. A jubileumi programsorozat Könyvtörténeti kiállítással kezdődött meg a hétfőn Debrecenben.
Szamoskér díszpolgára lett Bölcskei Gusztáv
máj 09
2011
Testvértelepülési megállapodás jött létre vasárnap Szamoskér és a partiumi Óvári között. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település református templomban tartott ünnepi istentiszteleten egyúttal a község díszpolgárává avatták Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspököt.