Áldás a munkám
aug 21
2012
Az állami ünnep alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Vojtkó Ferenc, a Debrecen Televízió vallási műsorának szerkesztő-riportere, a Debrecen-Csapókerti Református Egyházközség presbitere.
Hogy áldottá és áldássá lehessünk
aug 21
2012
Ökumenikus istentiszteleten imádkoztak népünkért és adtak hálát az új kenyérért a magyarországi egyházak képviselői augusztus 20. előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban.
Jóleső érzés a szolgálat
aug 18
2012
Magyar Érdemrend Tiszti- és Lovagkereszt, illetve Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a köztársasági elnök megbízásából. Takács Tamás, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség vezető lelkésze úgy véli az elismerés a hűségre és a hitelességre figyelmezteti.
A sport tanította küzdeni
aug 18
2012
Tevékeny, lendületes, energikus és mindig szeretetteljes. Ezekkel a szavakkal lehet legjobban jellemezni Ember Sándort, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola igazgatóját, aki augusztus 20-a alkalmából Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át.
Elhunyt Mónus Béla
aug 16
2012
Hosszú türelemmel viselt betegség után Megváltójához költözött 2012. augusztus 13-án, 73 éves korában Mónus Béla, nyugalmazott lelkipásztor. Testét örök nyugalomra helyezik a mátészalkai köztemető ravatalozójából, 2012. augusztus 18-án, délelőtt 10 órakor.
Diakóniai szolgálatok és fenntartóik figyelmébe!
aug 16
2012
A Szeretetszolgálati Iroda Országos Szakmai Értekezletet tart augusztus 28-án kedden, 10 órától várhatóan 15 óráig a Zsinati ülésteremben (Bp., XIV. Abonyi u. 21.) a református egyházközségek, egyházmegyék és egyházkerületek által fenntartott diakóniai szolgálatok részére.
"De nehéz az iskolatáska..."
aug 16
2012
Iskolatáska gyűjtést szervez a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Debreceni Református Egyházmegye. Augusztus 16-a és 19-e között várják a megunt vagy már szükségtelenné vált táskákat, hátizsákokat és taneszközöket. A szeretetszolgálat iskolakezdés előtt határon túli és inneni többgyermekes nagycsaládoknak szeretne segíteni. Tavaly több mint száz diák kapott iskolakezdési csomagot.
Karneváli program a Múzeumban
aug 14
2012
Rendkívüli tárlatvezetés illetve orgona- és fúvós zenekari koncert is van a református kollégium múzeumának karneváli kínálata között. Augusztus 18-án és 19-én a Debreceni Református Kollégium Múzeumában rendkívüli programokkal várják a látogatókat.
"Jó nekünk itt lenni!"
aug 13
2012
Az utolsó esti tábortűz fényénél ezzel a jól ismert bibliai idézettel: "Jó nekünk itt lenni" (Lk 9,33) zárult a Debrecen-Kerekestelepi-Bánki és a Belényesi Református Egyházközség (az erdélyi testvérgyülekezet) közös többgenerációs családi tábora.
Második esély
júl 30
2012
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem pótfelvételt hirdet hitéleti és nem hitéleti szakokra egyaránt.