Elhunyt Katona Gyuláné Borbély Magdolna
feb 01
2018
Szomorú szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy Katona Gyuláné Borbély Magdolna, a Gyula-Gyulavári Református Gyülekezet korábbi lelkipásztorának özvegye 2018. január 30-án, 87 éves korában váratlan hirtelenséggel visszaadta életét Teremtő Urának, Istennek. Drága szerettünk életéért, hűséges szolgálataiért 2018. február 6-án, kedden 11 órakor adunk hálát Istennek a Gyulai Református Új temetőben, ahol szeretett férje és fia mellé helyezzük végső nyugalomra. 
A Ferencvárosi Torna Club sportolói a Kunmadarasi Református Általános Iskolában jártak
jan 30
2018
Molnár Bálint református hitoktató szervezésének köszönhetően a Kunmadarasi Református Általános Iskola és Óvoda bekapcsolódott a Fradi Suli Programba. 
Mi az a kocsmamisszió? - avagy nem vagyunk bolondok
jan 30
2018
"Mikor pedig ezeket hozta fel védelmére, Fesztusz hangosan így kiáltott: Bolond vagy te, Pál! A sok tudomány őrültségbe visz.  Pál azonban így válaszolt: Nem vagyok bolond, nagyra becsült Fesztusz, hanem igaz és józan beszédet szólok." (ApCsel 26, 24-25) Miért kezdtünk kocsmamisszióba ’Szólj be a papnak’ néven? Egyáltalán mi az a misszió, és mi köze a kocsmához? Miért hívunk fel kifejezetten beszólásra, provokációra?
Berkesi Sándor életműdíjat kapott - hanganyaggal
jan 25
2018
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) Berkesi Sándor Liszt Ferenc-díjas karnagy, főiskolai docens részére a magyar zenekultúra szolgálatában végzett kimagasló karnagyi, pedagógiai munkásságáért életmű kategóriában KÓTA-díj kitüntetést adományozott 2018. január 21-én.
Szörényi Levente kapta a Kölcsey-emlékplakettet
jan 24
2018
Szörényi Levente Kossuth-, és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes és szövegíró kapta idén a Kölcsey-emlékplakettet, a rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napjának alkalmából adták át a szatmárcsekei református templomban vasárnap.
A legnagyobb gyógyító nyomában
jan 24
2018
Emberi példa. A mindössze huszonkét éves orvostanhallgató Badics Árpád a lemondások útját választva, a szülői házban látott mintával szembemenve a keresztyén élet mellett döntött. Hitbeli megerősödését a december 6-i keresztelője bizonyítja, amelyet a debreceni református egyetemi gyülekezet templomában tartottak.
XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál - A bál programja
jan 24
2018
Szeretettel hívjuk a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálra, amely 2018. február 9-én lesz a debreceni Kölcsey Központban 18 órai kezdettel.
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét
jan 19
2018
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2018. január 21. és 28. között szervezi az Ökumenikus Imahetet.
Elindult a felterjesztési lehetőség a diakóniai díjakra
jan 19
2018
A református diakóniában, szeretetszolgálatban kiemelkedő szolgálatot végzőket a Zsinat diakóniai díjakkal ismeri el. A gyülekezeti munkában fáradhatatlan gyülekezeti tagokat Kiss Ferenc Díjra, az intézményes szolgálatban kiemelkedő munkatársakat pedig Juhász Zsófia Díjra terjeszthetik fel február 28-ig.
Melegételosztás a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében
jan 16
2018
A hajléktalanok megsegítését a gyülekezet fiataljai kezdték el 2001-ben: először élelmiszert, ruhát és tisztálkodási szereket osztottak ki, majd később már nem csak a gyülekezet fiataljai, hanem egyre több felnőtt tagja, valamint önkéntes segítők is bekapcsolódtak a szolgálatba.