A Szentírás vándorútja a Mezőtúri Református Egyházközségben
okt 10
2017
2017. október 2-án a Szendy Pál Református Idősek Otthonában fogadta a Vándor Bibliát Mihalina László lelkészelnök, melyet Kereszti Roland túrkevei lelkipásztor adott át. Ezzel kezdetét vette a Református Egyházközség Idősek Otthonában az Idősek Hete is, hiszen október 1-én volt az Idősek Világnapja. 
Presbiteri találkozó Vásárosnaményban
okt 10
2017
Presbiteri találkozót tartottak szeptember 24-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Vásárosnaményban a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület közös szervezésében.
A holland felsőház elnöke Debrecenben
okt 09
2017
2017. október 4-én szerdán látogatást tett Debrecenben Ankie Broekers-Knol, a holland parlament felsőháza elnöke. A hivatalos látogatásra érkezett holland politikus a reformáció 500. évfordulója jegyében látogatott városunkba, a Tiszántúli Református Egyházkerület vendégeként.
Egyházmegyei Csendeshét Berekfürdőn
okt 08
2017
"Van Mózesük és vannak prófétáik, hallgassanak azokra! "(Lk 16, 29)   Szeptember 25-29. között a Szatmári-,  Nagykunsági-,  és a Kézdi-Orbai Református Egyházmegyék, Szalay Kont és Koncz Tibor esperes urak vezetésével,  csendeshetet tartottak Berekfürdőn.  Az ötnapos alkalmon 150 fő vett részt és mindenki megtalálhatta benne a lelki-testi felüdülésének lehetőségét.  
Szatmári Református Templomok kiállítás a Reformáció 500. évfordulójának tiszteletére
okt 08
2017
A Fehérgyarmati Pilder Mária Református Nőszövetség és a Szatmári Alkotók Közössége 2017. október 3-án megnyitotta a Szatmári Református Templomok című kiállítást a Reformáció 500 évfordulójának tiszteletére. 
II. Napközis Hittantábor Fehérgyarmaton
okt 08
2017
2017. augusztus 7. és 11. között második alkalommal rendeztük meg a Napközis Hittantáborunkat. Az előző év áldásain felbuzdulva, csaknem megduplázva a létszámot közel 90 gyermek táborozott a templomkertben, belakva az Isten házát és udvarát.
Vitális Sándor - nyugalmazott vasdiplomás református lelkipásztor - 1926-2017.
okt 08
2017
Vitális Sándor Kisújszálláson született 1926. november 2-án, szülei Vitális Pál és Szilágyi Etelka. A két szülő mellett 4 testvér ülte körül a családi asztalt.
„Aki sohasem hagyta el Debrecent, a holtig hazát…”
okt 05
2017
Október 5-én szoboravatással és színházi előadással emlékeztek meg a 100 esztendeje született Szabó Magdáról. A Református Nagytemplom előtt avatták fel az írónő egész alakos bronzszobrát, amelyet E. Lakatos Aranka szobrászművész készített, ezt követően pedig a Csokonai Színházban mutatták be a Régimódi történet című színművét.
Bach h-moll miséje a Nagytemplomban
okt 05
2017
A reformáció 500. jubileumi évfordulója alkalmából szombaton a Nagytemplomba várják az érdeklődőket, ahol Johann Sebastian Bach h-moll miséje hangzik el a Lutheránia Énekkar és a Budapesti Vonósok, valamint neves szólisták előadásában.
„Én itt kaptam az életet” – megnyílt a Szabó Magda Emlékház
okt 05
2017
Október 4-én, Szabó Magda 100. születésnapjának előestéjén nyitották meg a Kossuth-díjas írónő hagyatékait, életét, személyiségét bemutató emlékházat, valamint avatták fel a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium falára helyezett domborművet. Az emlékház a Tiszántúli Református Egyházkerület támogatásával valósult meg, a dombormű pedig Debrecen Város Önkormányzata és Juha Richárd szobrászművész ajándékaként készült el.