Emlékezés ifj. Bertalan Imre lelkipásztorra
nov 23
2017
Emlékezés ifj. Bertalan Imre lelkipásztorra (1949 – 2017) Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugvó szívvel tudatjuk, hogy a Bethlen Otthon ügyvezető igazgatója, a Koalíciós Testület tagja, Nagytiszteletű Ifj. Bertalan Imre 2017. augusztus 29-én, életének 67. évében rövid, súlyos betegség után, szerettei körében, a pennsylvaniai Latrobe Kórházban visszaadta lelkét Teremtő Istenének. Távozása hatalmas űrt és veszteséget jelent az amerikai magyar közösségek számára.
A Szentírás vándorútja a Békéscsabai Református Egyházközségben
nov 22
2017
Az elmúlt hét csütörtökön, november 16-án érkezett Békéscsabára a Vándorbiblia.  
Hirdesd az Igét! - Térségi találkozó - teljes videófelvétel
nov 22
2017
Felkerült a Hirdesd az Igét! YouTube csatornájára a november 18-án Nyíregyházán tartott Térségi találkozó teljes felvétele két részben.
Együtt gyógyul a család
nov 22
2017
Minden szülőt aggodalommal tölti el, ha nem láthatja beteg gyermekét, ha nem állhat mellette. „Ez a ház egy olyan otthon, ami erőt, reménységet és támaszt nyújt a hozzátartozóknak a betegségek, a műtétek és lelki vívódások hátországaként" – fogalmazott Fekete Károly tiszántúli püspök a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) által létrehozott Szülők háza keddi átadásán. A debreceni intézmény kialakítását a közmédia tavaly adventi adománygyűjtő akciójának felajánlásaiból finanszírozták.
Hálaadó ünnepség a Szabadságtelepen
nov 22
2017
Debrecen keleti részén, az úgynevezett szabadságtelepi városrészen hálaadó ünnepi istentiszteletet tartottak 2017. november 19-én a reformációs emlékhellyé nyilvánított szabadságtelepi református templomban. 
"Én választottalak Titeket" - A Nőszövetség Őszi Konferenciája
nov 22
2017
A Tiszántúli Egyházkerület Nőszövetsége 2017. november 9-12. között tartotta őszi konferenciáját Berekfürdőn, a Megbékélés Házában összesen több, mint 80 fő részvételével. 
Kodály és a református egyházzene
nov 21
2017
Berkesi Sándor székfoglaló beszéde a Sárospataki Református Teológiai Akadémia tiszteletbeli professzorává avatásakor.
Légy hű mindhalálig… - 30 éves szolgálatuk alkalmából köszöntötték a Lucski házaspárt
nov 21
2017
Teológiai tanulmányuk elvégzését követően, 1987 októberében került a Tunyogmatolcs-Szamoskéri Református Gyülekezetek élére Lucski István és Lucskiné Krokavecz Márta. November 12-én, az újonnan megválasztott tunyogi presbitérium ünnepi fogadalomtételét követően a gyülekezet tagjai köszöntötték lelkészeiket a három évtizede tartó szolgálatuk alkalmából.
Egyházkerületi köznevelési elismerések 2017-ben
nov 21
2017
Immáron hagyománnyá vált, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerület díjakat adományoz azoknak a pedagógusoknak, akik a köznevelés területén kiemelkedő munkát végeznek, és a református hagyományok és értékek megőrzésének, továbbvitelének érdekében sokat tesznek.
70 esztendős az Ószőlői Református Gyülekezet
nov 21
2017
A TISZAFÖLDVÁR-ÓSZŐLŐI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG TÖRTÉNETE Katona Gyula: A Tiszaföldvári Református Egyházközség története c. könyvből 55-59 old.