Világimanap a szabadságtelepi református templomban
márc 07
2018
Az Ökumenikus Világimanapot, melynek mottója: „informáltan imádkozni, imádságban cselekedni”, minden év március első péntekén ünneplik világszerte, 1928 óta egységesen. Az idei esemény rendhagyónak volt mondható több szempontból is. Egyrészt 2018. március 2-án inkább karácsonyi hangulata és érzése támadt az embernek, semmint tavaszias. Napsütés helyett hófehérbe borult a természet. Másrészt ebben az évben Debrecen legfiatalabb Nőszövetsége adott otthont a találkozónak.
Kiválasztották egyházunk idei borait
márc 06
2018
Ebben az évben a vajdasági Dimalis Kft. 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje és a szekszárdi Mészáros Pál 2015-ös évjáratú Cabernet Franc-ja lettek a Magyarországi Református Egyház borai. A különleges nedűket a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumának zsűrije választotta ki.
Középkori templomok útja
márc 06
2018
A Középkori templomok útja beregi szakaszával, Csaroda, Márokpapi, Beregdaróc és Tarpa református templomaival ismerkedhettek meg a filmben, amelyet a Duna TV Isten Kezében című műsorában mutattak be 2018. március 4-én. A teljes adást ITT tekintheti meg. 
Új gyülekezet van születőben Debrecenben
márc 01
2018
Február 18-án fontos eseményhez érkezett a formálódó Debrecen-Úrréti Református Közösség a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség területén és felügyelete alatt. Debrecen 21. református gyülekezetének előkészítése már több mint egy éve elkezdődött, és tavaly szeptember óta már heti rendszerességű előkészítő alkalmakat is tartottunk. Az előkészületek közben növekvő közösség ismerőseit és a környékbelieket is meghívtuk a februári „nyitó” istentiszteletre, és így több mint kétszázan ünnepelhettünk.
A Tíz Ige - Református Esték a Nagysándor-telepen
márc 01
2018
Az igemagyarázatos sorozat február 25-én úrvacsorás istentisztelettel zárult, melyen dr. Fekete Károly püspök hirdetett igét a 10. parancsolat alapján.
Világimanap gyermekszemmel
feb 27
2018
Ökumenikus világimanap a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában A gyermekek életében fontos szerepet töltenek be az ünnepek és a különböző világnapok. Ma, amikor szinte minden napra jut egy „világnap”, lényeges, hogy a sok-sok lehetőség közül a hitéleti eseményekre külön figyelmet fordítsunk. A gyerekek az egyik hittan órán maguk is megfogalmazták a vilagimanap.hu internetes oldal egyik gondolatát: „Ha van az imádságnak világnapja, akkor abban mi, gyerekek is vegyünk részt!” 
Lét vagy jólét?
feb 27
2018
A Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete, a Generális Konvent elnöksége is támogatja a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést – határozott a testület pénteki ülésén Berekfürdőn. A Minority Safe Pack célja, hogy az Európai Bizottság fogadjon el konkrét jogi szabályozást a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében.
Fába vésett Ige
feb 27
2018
Négy éve foglalkozik hivatásszerűen a fafaragással Széles Zsolt. Debreceni otthonában alakította ki műhelyét a 27 éves fiatalember. Itt találkoztunk, hogy beszélgessünk faragásról, hitről, népi kulturánk ősi jelképeiről.
Ádám és Éva - avagy párkapcsolati gyorstalpaló a házasság hetén
feb 27
2018
Kölesgolyó, fogkrémes tubus, mosogatás. Többek között ezekkel a férfiak és nők között örök vitatémákkal tart görbe tükröt Benedek Zalán a közönség elé Ádám és Éva című egyszemélyes vígjátékában. A színészt a házasság hete alkalmából a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Egyházközség hívta meg stand up comedy darabjával.
Egyetemi docensi pályázat a DRHE Idegen Nyelvi Tanszékén
feb 27
2018
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora pályázatot hirdet az Idegen Nyelvi Tanszékre egy főállású, teljes munkaidős egyetemi docensi álláshelyre.