Családi nap Hajdúböszörményben
okt 04
2017
Minek a nő? Minek a férfi? Minek a házasság? Minek a család? Minek a nemzet? Ezekre a kérdésekre keresték a választ többek között szeptember 23-án, azon a családi napon, amit a hajdúböszörményi Kálvin János Református Szociális Szolgáltató Központban tartottak. A délelőtt az intézmény, a délután pedig  a fenntartó, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség családi napja volt. A rendezvényt uniós forrásból, az Új Széchényi Terv (EFOP-1.3.5.-16-2016-00836) keretéből finanszírozták.
Könyvbemutató - Angster József: Életrajzom - egy XIX. századi orgonaépítő naplója
okt 04
2017
A Rózsavölgyi és Társa Kiadó tisztelettel meghívja Önt Angster József Életrajzom - egy XIX. századi orgonaépítő naplója című könyvének bemutatójára 2017. október 11-én 16.00 órára, a Debreceni Református Kollégium Dísztermébe.
A Szentírás vándorútja a Kisújszállási Református Egyházközségben
okt 03
2017
A Kisújszállási Református Egyházközségbe szeptember 26-án érkezett meg a Vándorbiblia. A Szentírásból felolvasott Nt. Keszegh-Seres Patrícia beosztott lelkész, Klément-Balla Zsófia, Nt. Szilágyi Gábor elnök-lelkész és Nt. Koncz Tibor esperes úr.
A Szentírás vándorútja a Törökszentmiklósi Református Egyházközségben
okt 03
2017
2017. szeptember 29-én, pénteken a Törökszentmiklósi Református Egyházközségbe érkezett a Reformáció 500. és a Tiszántúli Református Egyházkerület fennállásának 450. évfordulója alkalmából vándorútjára indított Szentírás.
A szabadság ünnepe a szabad ég alatt – „Luther kertje” Teremtésünnep Berettyószentmártonban
okt 03
2017
„A szabadság ünnepe a szabad ég alatt” címmel tartottak immár 5. alkalommal Teremtésünnepet a Berettyóújfalu-Szentmártoni Református Egyházközségben. Az idei ünnep a reformáció jegyében zajlott, így a templomkert és a gyülekezet nemrég elkészült közösségi szabadtere a „Tágas tér” egy napra Luther kertjévé lett. 
Az előretolt helyőrségek
okt 02
2017
A cím nem Rejtő Jenő egyik népszerű regényére, hanem a magyar reformátusokra utal. Kétezer protestáns magyar vonult végig zsoltárokat énekelve Kolozsvár utcáin szombaton délben. Teltházas istentisztelet, szoboravatás, a protestáns teológia felújított épületének átadása, múzeummegnyitó – méltó ünnep köszöntötte a reformáció 500. évfordulóját Erdélyben.
Szabó Magda 100 - Debrecenben minden az íróról szól a következő hetekben
szept 30
2017
Debrecenben a következő két hétben minden Szabó Magdáról szól: a város színházi fesztivállal, szoboravatással, emlékház átadásával emlékezik nagy szülöttjére közelgő századik születésnapja alkalmából - jelezte Debrecen kulturális alpolgármestere pénteken a rendezvények beharangozó sajtótájékoztatóján a Csokonai Színházban.
A Szentírás vándorútja a Hortobágyi Református Missziói Egyházközségben
szept 28
2017
A Hortobágyi Református Missziói Egyházközségbe szeptember 12-én, kedden délután érkezett meg a díszkötéses Szentírás. Örömmel vártuk, és vettük át a Bibliát a nádudvari gyülekezet küldöttségétől. 
A Szentírás vándorútja a Hajdúszoboszlói Református Egyházközségben
szept 28
2017
2017. szeptember 3-án, vasárnap délután fogadta a hajdúszoboszlói gyülekezet a nagyhegyesi gyülekezet küldöttségét, s kezükből a Szentírás ünnepi kiadását, a gyülekezetről gyülekezetre vándorló Bibliát. 
Igazság és Élet 2017/4
szept 26
2017
Megjelent az Igazság és Élet 2017/4 száma, amely október-november-december hónapokra (Szentháromság utáni 16. vasárnapjától kezdődően Óévig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági istentisztelethez, képmeditációkhoz; tovább folytatódik az előző számban megkezdett, és az on-line változatban PPT-n is elérhető egész évre szóló gyermek-istentiszteleti sorozat.