Ünnepélyes adventi gyertyagyújtás Debrecenben - hanganyaggal
dec 04
2017
Mintegy ezer egybegyűlt előtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap este Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtt felállított karácsonyfánál.
Nőszövetségi konferencia - teológák beszámolója
dec 04
2017
Ha a Nőszövetséget említi valaki, akkor általában a csigatészta készítés jut eszünkbe először. A mi gondolatainkban sem volt ez másként, a berekfürdői hétvégéig. Mivel egyikünknek sem volt tapasztalata a Nőszövetség munkájával kapcsolatban, mindenkiben voltak előítéletek, amit a közösség befogadó szeretete megváltoztatott. De milyen is idegenként érkezni valahova, bizonytalanság, kétkedés, gyanakvás is meglepi az ember lányát.
„Csak Krisztusban kaptam reményt…” - Fogyatékossággal élők világnapja a Nagytemplomban
dec 04
2017
Az Egyesült Nemzetek Szervezete 25 évvel ezelőtt nyilvánította december 3-át a fogyatékkal élők világnapjává, hogy felhívja az emberek figyelmét azokra a problémákra, melyek a betegség vagy baleset következtében fogyatékossá váltak mindennapjait terhelik. Idén a világnap egybeesett advent első vasárnapjával, amikor a Debreceni Református Nagytemplomban az Immánuel Otthon és Iskola gyermekei is szolgáltak.
Ismét Konfirmandus nap Nyírbátorban - bizonyságtétel útravalónak
dec 02
2017
A Nyírségi Református Egyházmegye idén is megtartotta Konfirmandus találkozóját Nyírbátorban november 25-én. A konfirmáció előtt álló fiatalok egy napra találkozhattak azokkal a társaikkal, akik szintén májusban tesznek majd fogadalmat. Közel 33 egyházközségből, több mint 400 vendég érkezett lelkészeik és hitoktatóik kíséretében. A jeles eseménynek immáron hatodik éve a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola adott ismét otthont.
Díszdoktoravatás a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
dec 02
2017
A Magyar Tudomány Ünnepén, november 30-án tartotta a Debreceni Református Hittudományi Egyetem a  díszdoktoravató ünnepségét. Az intézmény idén Buzogány Dezső református lelkipásztort, a kolozsvári egyetemi tanárát választotta díszdoktorává. Alább olvashatja Fekete Károly tiszántúli püspök laudációját.
A Szentírás vándorútja a Köröstarcsai Református Egyházközségben
dec 02
2017
2017. november 17-én 11 órakor érkezett meg a köröstarcsai templomba a debreceni Nagytemplomból elindult Vándorbiblia. 
10 éves a csárdaszállási református templom
dec 02
2017
2017. november 26-án délután templomuk felépülésének 10. évfordulóján hálaadó istentiszteletet tartottak a csárdaszállási reformátusok. 
Hereditas Nostra – Örökségünk
dec 01
2017
2017. december 3-án mutatják be először a debreceni Református Nagytemplomban a Hereditas Nostra (Örökségünk) című zsoltárkantátát. A zenemű a Tiszántúli Református Egyházkerület felkérésére, a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából készült. Mike Ádám zeneszerző és Fekete Dániel szövegíró szerzőpáros közös munkáját dicséri az elkészült alkotás. Mike Ádám zeneszerző, és Fekete Dániel zeneszerző-szövegíró több mint tíz éve dolgoznak együtt. A közös munkáról, a darab felépítéséről és a személyes élményeikről kérdeztük őket.
A város és az egyházak közös ünneplésre hívnak - hanganyaggal
nov 30
2017
Közös ünneplésre hívják a debrecenieket és a városba látogatókat az adventi időszakban az önkormányzat és a történelmi egyházak - közölték a Debreceni advent 2017 programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján csütörtökön a helyi városházán.
A református értékek őrzése, átadása
nov 30
2017
A református értékek őrzése, átadása... Elismerő oklevél egy kiváló nevelőnek