Isten elhívásával a katedrán
márc 19
2018
Pedagógusként és presbiterként a fiatalok hitbéli nevelését, és a gyülekezet gyarapítását tartja fontosnak Pataki József. A matematika-fizika szakos tanár a Hajdúhadházi Református Egyházközség presbitere, és a gyülekezet fenntartásában működő Rózsai Tivadar Református Általános Iskola pedagógusa. 
Kossuth-díjat kapott Berkesi Sándor karnagy - hanganyaggal
márc 15
2018
A nemzeti ünnepen Kossuth-díjat vehetett át Berkesi Sándor, a Debreceni Református Kollégium Kántusának vezetője, a Tiszántúli Református Egyházkerület nyugalmazott zenei igazgatója, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense.
Református kitüntetettek - 2018. március 15. alkalmából - hanganyagokkal
márc 15
2018
A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is állami kitüntetéseket adnak át. A reformatus.hu összeállításában olvashatunk a református díjazottakról.
„Mindenért hálát adjatok…” - hanganyaggal
márc 15
2018
A Nyírpazonyi Református Gyülekezet Temploma megtelt a hatalmas Istent magasztaló hálaének zenéjével, amikor 2018. március 8-án délután istentiszteletre gyűltünk egybe. Örömmel fogadtuk a meghívott vendégeket, egyházi és világi elöljáróinkat, és minden, az örömben velünk osztozó kedves testvérünket, hogy imádságos közösségben, Istennek hálát adva zárhassuk azt a nagy beruházást, amely az elmúlt esztendőben indult, s idén tavasszal szép eredménnyel zárult az egyházközség fenntartásában működő Simeon Szociális Szolgáltató Központ épületegyüttesén.
Mélyből a magasba
márc 14
2018
Emberi példa. Nehéz lelki megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie Csuri Istvánné Eszternek ahhoz, hogy megtalálja Istent, és hogy az ő vezetésével élhessen nyugodtabb, boldogabb életet. A debrecen-bánki református gyülekezet gondnoka mély depresszióból lábalt ki az Úr segítségével, és lett idővel a gyülekezet vezetőjének elsődleges támogatója.
Idén először Bach Mindenkinek Fesztivál Debrecenben
márc 14
2018
Jövő héten szerdától vasárnapig több száz Bach művet hallhatunk felcsendülni, hiszen március 21-25. között kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, melyhez idén először Debrecen is csatlakozott.
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Bizottságainak programjai 2018-ban
márc 14
2018
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Bizottságainak 2018. év tervezett programjai:
Jézus, segíts! - megjelentek Czeglédy Sándor válogatott igehirdetései
márc 14
2018
Örömmel adunk hírt arról, hogy a napokban jelent meg a Magyar református igehirdetők sorozatunk második kötete, Czeglédy Sándor válogatott igehirdetései Jézus, segíts! címmel.
Nőszövetségi Bibliaiskola - április 12-15.
márc 13
2018
„A szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” (Róma 12:11:12) MEGHÍVÓ Berekfürdőn a Megbékélés Házában 2018. április 12-15. között tartandó Nőszövetségi Bibliaiskolára
Lelkigondozói hét a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegyében
márc 12
2018
Szokásos tavaszi lelkigondozói hetét tartotta a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye, 2018. március 5-10. között, Berekfürdőn. Az alkalmon 207 fő vett részt az egyházmegye gyülekezeteiből.