Lélektől lélekig
márc 10
2018
„Nekem a munkám a hivatásom, a szenvedélyem, a hobbim. Az igazi kitüntetés az, hogy végezhetem” – fogalmazott Győri Zsófia, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immanuel Otthonának vezetője, amikor március 9-én, a budapesti Hold utcai református templomban átvette a Bethesda Gyermekkórház egykori főigazgatója, Dizseri Tamás emlékére alapított szeretetszolgálati díjat.
Tanári állás
márc 09
2018
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola pályázatot hirdet határozott időre szóló matematika szakos tanári munkakör betöltésére. Az állás elfoglalásának ideje: 2018. augusztus 16.
Könyvbemutató a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
márc 08
2018
2018. február 26-án tartották Bütösi János: Odaszánt élet - igehirdetéseiből összeállított kötet bemutatóját a DRHE kistanácstermében. A kötetről dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese írt. 
Házasság hete Nyírteleken
márc 08
2018
A Házasság hete egy olyan kezdeményezés, ami 5 kontinens 21 országában van jelen. A házasságra és a család fontosságára akarja felhívni a figyelmet. Minden évben Valentin nap környékén rendezik meg. Településünkön február 17-én, a házasságkötő teremben tartottuk alkalmunkat. A programra azokat a párokat hívtuk, akik szeretik a házasságukat. Tíz pár fogadta el a meghívást. A huszonévesektől kezdve a hetvenesekig minden korosztály jelen volt, de legtöbben a fiatal felnőttek voltak.
Jézus: ON
márc 08
2018
"Menj a Siloámhoz, és mosakodj meg!” (Jn 9,11) Mi pedig mentünk… Közel 80 fővel, mégis valahol, szívünk vágya és közös hitvallásunk alapján egy emberként a Kárpát-medence minden zegzugából, hogy lássunk: krisztusi valóságot, kitáruló perspektívákat és egy új, szinte alig ismert világot. Ez az új világ olykor ijesztő és ismeretlen, kihívásokkal teli, mégis nem felejthetjük el a krisztusi küldöttségünket benne! (Siloám azt jelenti, hogy küldött.)
Világimanap a szabadságtelepi református templomban
márc 07
2018
Az Ökumenikus Világimanapot, melynek mottója: „informáltan imádkozni, imádságban cselekedni”, minden év március első péntekén ünneplik világszerte, 1928 óta egységesen. Az idei esemény rendhagyónak volt mondható több szempontból is. Egyrészt 2018. március 2-án inkább karácsonyi hangulata és érzése támadt az embernek, semmint tavaszias. Napsütés helyett hófehérbe borult a természet. Másrészt ebben az évben Debrecen legfiatalabb Nőszövetsége adott otthont a találkozónak.
Kiválasztották egyházunk idei borait
márc 06
2018
Ebben az évben a vajdasági Dimalis Kft. 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje és a szekszárdi Mészáros Pál 2015-ös évjáratú Cabernet Franc-ja lettek a Magyarországi Református Egyház borai. A különleges nedűket a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumának zsűrije választotta ki.
Középkori templomok útja
márc 06
2018
A Középkori templomok útja beregi szakaszával, Csaroda, Márokpapi, Beregdaróc és Tarpa református templomaival ismerkedhettek meg a filmben, amelyet a Duna TV Isten Kezében című műsorában mutattak be 2018. március 4-én. A teljes adást ITT tekintheti meg. 
Új gyülekezet van születőben Debrecenben
márc 01
2018
Február 18-án fontos eseményhez érkezett a formálódó Debrecen-Úrréti Református Közösség a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség területén és felügyelete alatt. Debrecen 21. református gyülekezetének előkészítése már több mint egy éve elkezdődött, és tavaly szeptember óta már heti rendszerességű előkészítő alkalmakat is tartottunk. Az előkészületek közben növekvő közösség ismerőseit és a környékbelieket is meghívtuk a februári „nyitó” istentiszteletre, és így több mint kétszázan ünnepelhettünk.
A Tíz Ige - Református Esték a Nagysándor-telepen
márc 01
2018
Az igemagyarázatos sorozat február 25-én úrvacsorás istentisztelettel zárult, melyen dr. Fekete Károly püspök hirdetett igét a 10. parancsolat alapján.