„Én vagyok a feltámadás és az élet…”
szept 26
2017
A reformáció ötszáz éves évfordulója alkalmából a Debreceni Református Egyházmegye szószékcserét hirdetett az egyházmegye gyülekezeteiben. A program keretében a gyülekezetek lelkipásztorai az arra kijelölt vasárnapon, egy igehirdetés erejéig, szószéket és gyülekezetet cserélnek.
A Szentírás vándorútja a Tiszaroffi Református Egyházközségben
szept 26
2017
A Tiszaroffi Református Egyházközség gyülekezetének tagjai szeptember 21-én, délután két órakor a zuhogó eső ellenére is szép számmal jelentek meg „A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon” program keretében megérkező Vándorbiblia fogadására a tiszaroffi református templomban. 
Lelkészbeiktatás az Eperjeskei Református Egyházközségben - hanganyaggal
szept 25
2017
Szeptember 23-án iktatták be Iván Barnát az Eperjeskei Református Egyházközség lelkipásztoraként, aki 11 éve teljesít már ott szolgálatot. Az Igét dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette.
Hálaadó istentisztelet a Tiszarádi Református Egyházközségben - hanganyaggal
szept 25
2017
Hálaadó istentiszteletet tartottak a Tiszarádi Református Egyházközségben szeptember 23-án 10 órától a helyi református templomban, amely során megemlékeztek a templom fennállásának 90., valamint a Reformáció 500. évfordulójáról. Az ünnepi alkalmon emléktáblát állítottak a Tiszarádon szolgáló lelkipásztoroknak. Az Igét dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette. Az eseményről Szopkó Dóra készített összeállítást az Európa Rádióban.
Hálaadó istentisztelet a Füzesgyarmati Református Egyházközségben - hanganyaggal
szept 25
2017
Szeptember 22-én hálaadó istentiszteletet tartottak a Füzesgyarmati Református Egyházközségben, mert hetvenhárom esztendő után ismét három harang szólhat együtt a református templomban. Tóth Zoltán lelkipásztorral Papp Beatrix készített interjút az Európa Rádióban.
„Hogy szívük felbátorodjék”
szept 25
2017
Szeptember 21-23. között kórházlelkészi konferenciát tartottak a berekfürdői Megbékélés házában. A program címe a reformátori alapok volt, amely lehetőséget biztosított a lelkipásztor testvéreknek arra, hogy egy szakmai hétvége keretében fogalmazzák meg lelkigondozói munkájuknak, gyógyításuknak igaz, alapvető céljait.
Szabó Magda emlékére nyílt kiállítás Debrecenben
szept 21
2017
Szabó Magda születésének közelgő századik évfordulója alkalmából emlékkiállítást nyitottak meg szeptember 20-án Debrecenben, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtárban. Az emlékkiállítással megkezdődött az a több hetes programsorozat, amellyel a város köszönti híres szülöttjét, díszpolgárát, a Tiszántúli Református Egyházkerület egykori főgondnokát.
Lépj egyet a jóság útján!
szept 21
2017
Nyolcan életüket vesztették, és több mint százharmincan megsérültek a vasárnapi viharban, Erdélyben. Súlyos anyagi károk keletkeztek a bánsági, erdélyi, valamint moldovai megyékben, ahol házak és templomok tetejét tépte le a vihar. A Magyarországi Református Egyház vezetői adakozásra kérik a jószándékú embereket.
Első helyezést ért el a Középkori templomok útja
szept 21
2017
Első helyezést ért el a Középkori templomok útja az Európai Bizottság által kezdeményezett és a Magyar Turisztikai Ügynökség által végrehajtott Kiváló Európai Desztinációk – Europen Destinations of WExcellenNce –, röviden EDEN programban szeptember 15-én.
Elhunyt Vitális Sándor
szept 20
2017
Szomorú szívvel, Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy Nt. Vitális Sándor nyugalmazott vasdiplomás református lelkipásztor életének 91. évében 2017. szeptember 8-án, hazatért Urához.