500 perc futball
nov 15
2017
Kedves Lelkipásztor Testvérek! A Reformáció jubileumi évében egy egyedülálló futballmérkőzésre hívunk-várunk titeket 2017. november 24-én Nyírbátorba. Az 500 év apropóján 500 percen keresztül szeretnénk folyamatosan, megállás nélkül játszani.
Elhunyt Nagy István
nov 14
2017
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Nagy István református lelkipásztor 2017. november 8-án elhunyt. Búcsúztatója november 17-én 11 órától lesz a Gyürei Református Templomban.
Generációk közti találkozó a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben
nov 13
2017
Generációk közti találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként 2017. október 15-én a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben a Szatmári Egyházmegye és a Tiszántúli Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 140 gyülekezeti tag vett részt, 14 szatmári gyülekezetből.
A Debreceni Nagytemplom orgonistája a wittenbergi Vártemplomban a reformáció 500. évfordulóján
nov 7
2017
Csorba Gergővel németországi turnéjáról beszélgettünk.
II. Hit- és Tudomány Debreceni Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Konferenciája
nov 7
2017
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzata és a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzata közös konferenciát szervez Morális dilemmák a tudományban címmel fiatal kutatók (legfeljebb 5 éve szerezte meg doktori fokozatát), doktorjelöltek, doktoranduszok és Tudományos Diákköri Konferenciára készülő egyetemi hallgatók részére.
Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet
nov 6
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűlése 2017. november 3-án az alábbi lelkészek felszenteléséről döntött:
Az erőtlenség győzelme
nov 6
2017
Szegedre érkezett a Vándorbiblia. A Szeged-Honvéd téri gyülekezet tagjai, valamint a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet a Hódmezővásárhely-Újvárosi közösség lelkészétől vehették át a Bibliát október 27-én. 
A reformáció örökségéről – őszintén (egy napos tudományos szimpózium)
nov 3
2017
2017. október 19-én a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében került sor a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett tudományos tanácskozásra. A szimpózium célja az volt, hogy a különböző felekezetekből érkező előadók a lehető legtöbb szempontból megvilágítsák a reformáció örökségének jelenlegi helyzetét. 500 év múltán az egyes egyházakban másként csapódik le ez az örökség, következésképp mások azok a pozíciók, ahonnan az egység helyreállítására szolgáló párbeszéd elindulhat.
Cenzúrázott reformációs filmet mutatnak be Debrecenben
nov 2
2017
A reformáció hetében mindenhol Luther Mártonra emlékezünk – a Debreceni Német Kulturális Fórum egy igazán különleges programra várja az érdeklődőket szombat este a Református Kollégium Dísztermébe, hiszen a debreceni közönség számára is bemutatják azt a filmet, melyet korábban csak cenzúrázott változatban láthattak a nézők.
Debreceni Irodalmi Napok 2017 - Hitvallás és irodalom
nov 2
2017
A Debreceni Irodalmi Napok fő témája a hitvallás és az irodalom, a hit keletkezésének, elmélyülésének és kifejezhetőségének kérdése az irodalomban, az irodalom által - a hit melletti tanúságtétel korai formáitól a kortárs szerzőkig.