Isten eszközei vagyunk
nov 20
2017
„Ezen a kerek évfordulón mi, a 21. század keresztyénei próbáljuk láthatóvá tenni az egyházunkat” – a rimaszombati reformációi megemlékezésen átadták a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház új református központját és felavatták a város gályarab-emlékművét. A pénteki ünnepség résztvevőivel Felvidék örökségéről és a reformációról beszélgettünk.
Laudáció Szabó Dénes karnagy Tőkés László díjához
nov 20
2017
Cantemus, quia cantare bonum est- Cantemus, quia cantare iucundum est- Cantemus, quia cantare amantis est. Csak énekelj, mert az ének jó dolog! Csak énekelj, mert az ének víg dolog! Csak énekelj, mert az énekben szív dobog! Tisztelettel  és szeretettel köszöntöm a megjelenteket, kiemelten a Tőkés László-díj ez évi kitüntetettjét, Szabó Dénest, Bárdos Lajos kórusművének a szerző által írt szövegével. 
A reformáció 500. évfordulójának ünneplése néprajzos szemmel
nov 20
2017
Az évvégéhez közeledve nyugtázhatjuk, hogy a 2017-es esztendő a reformáció 500. évfordulójának ünneplése jegyében zajlott országszerte, sőt a Kárpát-medencében. A Kulturális Minisztérium több szakági döntéshozóin — Reformáció Emlékbizottság, Nemzeti Emlékbizottság — keresztül számos program megvalósítását támogatta. Az évforduló apropóján felélénkültek az egyháztörténeti kutatások, publikálási igények, könyvkiadási és rendezvénytervek. Egész évben voltak emlékülések, konferenciák, jelentek meg könyvek, avattak emlékműveket, újítottak fel templomokat, születtek művészeti alkotások, kiállítások. Én ezúttal elsősorban a konferenciákra fókuszálok. Azokról szólok, amelyeken részt tudtam venni vagy információkhoz jutottam.  
Hirdesd az Igét! - térségi találkozó élőben
nov 17
2017
A Hirdesd az Igét! programsorozat következő állomása november 18-án lesz a nyíregyházi Continental Arénában, amelyet itt élőben követhet majd velünk.
Reformáció 500.1 - Kortárs irodalmi pályázat az 500 éves reformáció alkalmából
nov 14
2017
“Reformáció 500.1” néven kortárs irodalmi pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság. A pályázók a reformáció üzeneteihez, értékeihez és szellemi örökségének továbbéléséhez köthető saját irodalmi műveikkel szállhatnak versenybe az értékes díjakért.
Iratmissziós és könyvtári támogatói pályázat – 2017. december 31-ig meghosszabbítva!
nov 3
2017
A Kálvin Kiadó ez év tavaszán pályázatot írt ki református gyülekezetek és egyházi intézmények részére iratmissziós céllal felhasználható egyszeri könyvcsomag-támogatás elnyerésére.
Istenes ének – ökumenikus istentisztelet a reformáció jubileumi évének debreceni ünnepségén
okt 31
2017
A reformáció ötszáz éves évfordulóján megrendezett úrvacsorás istentisztelet alkalmából a reformáció eseményei terének egyik történelmi színhelye, a Debreceni Református Nagytemplom megtelt az ünneplő közösség tagjaival október 31-én. Felhangzott a 90. zsoltár első versének dallama, megtelt a templom az áhítat légkörével.
„Mint test és lélek” – a reformáció jubileumi évének debreceni ünnepsége
okt 31
2017
Október 31-én felavatták a reformáció debreceni emlékművét, majd az ünnepi ökumenikus úrvacsorás istentiszteletet követően bemutatták Vajda János Kossuth-díjas zeneszerző Istenes ének című zeneművét.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS - Reformációi ünnepség
okt 31
2017
Kövesse velünk élőben 16 órától a reformáció emlékművének avatását, majd 17 órától az úrvacsorás ökumenikus istentiszteletet és Vajda János Istenes ének című zeneművének ősbemutatóját.
Közösségi ajtódíszítés és flashmob vitte a prímet a “Városom reformációja” pályázaton
okt 26
2017
A reformáció 500. évfordulója alkalmából városi közösségek kreatív ötleteit díjazták.