Szabó Magda emlékére nyílt kiállítás Debrecenben
szept 21
2017
Szabó Magda születésének közelgő századik évfordulója alkalmából emlékkiállítást nyitottak meg szeptember 20-án Debrecenben, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtárban. Az emlékkiállítással megkezdődött az a több hetes programsorozat, amellyel a város köszönti híres szülöttjét, díszpolgárát, a Tiszántúli Református Egyházkerület egykori főgondnokát.
Lépj egyet a jóság útján!
szept 21
2017
Nyolcan életüket vesztették, és több mint százharmincan megsérültek a vasárnapi viharban, Erdélyben. Súlyos anyagi károk keletkeztek a bánsági, erdélyi, valamint moldovai megyékben, ahol házak és templomok tetejét tépte le a vihar. A Magyarországi Református Egyház vezetői adakozásra kérik a jószándékú embereket.
Első helyezést ért el a Középkori templomok útja
szept 21
2017
Első helyezést ért el a Középkori templomok útja az Európai Bizottság által kezdeményezett és a Magyar Turisztikai Ügynökség által végrehajtott Kiváló Európai Desztinációk – Europen Destinations of WExcellenNce –, röviden EDEN programban szeptember 15-én.
A rajzolás református mestersége - hanganyaggal
szept 3
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége, a Magyar Művészeti Akadémia, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében valósult meg 2017. szeptember 2-án a Kölcsey Központban a Reformáció-500 kortárs grafikai kiállítás megnyitója és eredményhirdetése. A tárlat október elsejéig tekinthető meg. A kiállításon 78 alkotó 102 pályaművét állították ki. Az eseményről Tóth Emese készített összeállítást az Európa Rádióban. 
Reformáció 500 - kortárs grafikai tárlat
aug 31
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége, a Magyar Művészeti Akadémia, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében valósul meg 2017. szeptember 2-án, szombaton 16 órakor a Kölcsey Központban  a REFORMÁCIÓ-500 KORTÁRS GRAFIKAI KIÁLLÍTÁS megnyitója és eredményhirdetése.
Segítség a tanévkezdésben
aug 30
2017
A Magyar Református Szeretetszolgálat már 10 éve segíti a nehéz körülmények között élő családok tanévkezdését. Ezúttal is iskolatáskával és tanszerekkel járulnak hozzá a nélkülözők terheinek csökkentéséhez.
Adománygyűjtés az őrségieknek augusztus 27-én vasárnap
aug 23
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület közössége is támogatni kívánja a viharkárt szenvedett őrségi gyülekezeteinket. Ezúton is kérjük a tiszántúli gyülekezeteket, hogy a zsinati támogató felhívásnak tegyenek eleget:
Fekete Károly püspök Wittenbergbe látogat
aug 22
2017
Egyedülálló magyar program lesz a németországi Wittenbergben, a reformáció bölcsőjében, 2017. augusztus 24. és 28. között.
Prédikáló viráginstalláció a Debreceni Virágkarneválon - hanganyaggal
aug 20
2017
Dr. Fekete Károly tiszántúli püspök meditációja augusztus 20-án, a reggeli kenyéráldás alkalmából Debrecenben.
Reformáció 500 a Debreceni Virágkarneválon
aug 18
2017
Különleges installációval készül a Tiszántúli Református Egyházkerület a Debreceni Virágkarneválra a reformáció 500. és a Magyar Református Egyház alapításának 450. évfordulója alkalmából. Az alkotás – amelyet Pikó Sándor képzőművész készít – augusztus 20-án a Nagytemplom előtt lesz látható egész nap.