Álljunk ki a kisebbségben élő magyar közösségekért!
feb 15
2018
A határon túl élő magyar embereket és közösségeket számtalan jogsértés éri a mai napig is. Az Európai Unióban egyelőre nincs átfogó kisebbségvédelmi szabályozás, pedig nagyjából 50 millióan tartoznak valamely őshonos nemzeti kisebbséghez. Egész Európát tekintve – a 47 államban – összesen 340 történelmi kisebbség él, létszámuk meghaladja a 100 milliót, vagyis minden hetedik európai polgár valamely történelmi kisebbség vagy etnikum tagja.
A Tiszántúli Református Egyházkerület intézményeinek projektjei
feb 14
2018
Az alábbi projektek valósultak meg az elmúlt időszakban a Tiszántúli Református Egyházkerület intézményeiben:
Svájcba látogatott Fekete Károly püspök és Gáborjáni Szabó Botond gyűjteményi igazgató
feb 14
2018
A 2018. február 5-7. között megtartott látogatás során ünnepélyesen kiállították Genfben, a Reformáció Nemzetközi Múzeumában, azt a XVI. századi Bibliát, mely a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának tulajdona. A püspök Bernben megbeszélést folytatott Gottfried Locherrel, a Svájci Protestáns Egyházak Szövetsége elnökével is.
Nemzetközi focigála Nyírbátorban
feb 14
2018
Az Arany Sárkány Focisuli hétvégén rendezte nemzetközi gáláját Nyírbátorban.
Győzteseket hirdettek a Reformáció 500.1 kortárs irodalmi pályázaton
feb 13
2018
Megszületett a zsűri döntése a “Reformáció 500.1” című kortárs irodalmi pályázat nyerteseiről. A Reformáció Emlékbizottság felhívására közel 70 lírai és epikai alkotás érkezett.
„Mindenkinek adjátok meg a tiszteletet: a testvéreket szeressétek, az Istent féljétek!”
feb 12
2018
Dicsőítés, bizonyság, megbékélés, de legfőképpen tisztelet – ezúttal a Budapest-Deák téri evangélikus templomban gyűltek össze e szavak jegyében öt protestáns egyház, az evangélikus, a baptista, a metodista, a pünkösdi és a református felekezetek képviselői, a 3. Protestáns Cigánymissziós Találkozón. „Tiszteld…” – hangzott az esemény vezérszava, melynek jótékony árnya alól nem tudtunk kibújni a nap folyamán – 450 testvér nevében mondhatom, hogy nem is akartunk.
Cselekvő szeretet
feb 12
2018
A XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bált február 9-én rendezte meg a Tiszántúli Református Egyházkerület. A debreceni Kölcsey Központ dísztermében több mint ötszázan gyűltek össze, akik jelenlétükkel és adományaikkal támogatták a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthont, az idei kedvezményezett intézményt.
„Éltető sodrásban” - Vasárnap kezdődik a házasság hete
feb 9
2018
Hazánkban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával – idén a családok éve programjaihoz kapcsolódóan. A már több mint húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A február 11. és 18. között zajló országos rendezvénysorozat házaspár arca Zámbori Soma színművész és felesége, dr. Fazekas Rita. A központilag szervezett programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
Ne hagyja, hogy elvesszen a telefonszáma
feb 8
2018
Akár telefonszámukat és kedvezményeiket is elveszíthetik azok az előfizetők, akik a református mobilflottába tartoznak, és nem regisztrálják adataikat a mobil.reformatus.hu honlapon. A kitöltésre február 9-ig van lehetőség. A Magyarországi Református Egyház illetékesei egy új szerződés előkészítésén dolgoznak, a tárgyalások jelenleg is zajlanak, a cél az olcsóbb árak és a jobb kiszolgálás elérése. A részletekről Szabó Ferencet, a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzőjét kérdeztük.
Missziói konferencia Révfülöpön - 2018
feb 8
2018
Kedves Testvérek! Szeretettel hívunk Benneteket ez évi lelkészi (és munkatársi) missziói konferenciánkra, amelyet Révfülöpön az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartunk 2018. június 25-29. között (8253 Révfülöp, Füredi út 1.).