Programajánló
A Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének alapkőletétele
okt 15
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület és a Fehérgyarmati Református Egyházközség nevében tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó ünnepségsorozat kiemelkedő eseményére, a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének ünnepélyes alapkőletételére.
Gencsi Zoltán: Ágas-Bogas Líciumfa – cívisek hittel és magyar szürkékkel c. előadása a Kistemplomban
okt 14
2017
Október 14-én 18 órakor Gencsi Zoltán Hortobágy kutató a Reformáció 500. évfordulója kapcsán előadást tart a Kistemplomban Ágas-Bogas Líciumfa – cívisek hittel és magyar szürkékkel címmel. A rendezvény a Kistemplomi - Ispotályi Református Egyházközség és a Kortárs Szalon Kulturális Alapítvány közös rendezvénye.
IV. Nyíracsádi Regionális Ifinap
okt 14
2017
IV. Nyíracsádi Református Regionális Ifinap 2017. október 14. - Nyíracsád
"Hogyan találom meg a kegyelmes istent?" - a Nyírmeggyesi Református Egyházközség reformációs programjai
okt 13
2017
Szeretettel hív és vár mindenkit a Nyírmeggyesi Református Egyházközség a programjaira! 
Merre tovább keresztyénség?
okt 12
2017
Miért fogy a keresztyénség Európában és miért hódít máshol? Mi az, ami összeköt és mi választ el? Fekete Károly református és Fabiny Tamás evangélikus püspök erről is vitázik csütörtökön este hatkor a Károli-egyetem Hittudományi Karán.
Könyvbemutató - Angster József: Életrajzom - egy XIX. századi orgonaépítő naplója
okt 11
2017
A Rózsavölgyi és Társa Kiadó tisztelettel meghívja Önt Angster József Életrajzom - egy XIX. századi orgonaépítő naplója című könyvének bemutatójára 2017. október 11-én 16.00 órára, a Debreceni Református Kollégium Dísztermébe.
500 év megújulás - Erdélyi Márta versmondó műsora a Kistemplomban
okt 08
2017
Október 8-án vasárnap 17 órakor Erdélyi Márta versmondó 500 év megújulás című műsora lesz a Kistemplomban. A reformációhoz és egyházunkhoz kötődő költők hitvalló versei fognak elhangzani a reformáció fél évezredéből.
20 éves az Ebesi Református Templom
okt 08
2017
2017. október 8-án 15 órától szeretettel várunk mindenkit!  A Reformáció 500. évében hálát adunk 20 éves templomunkért!
Kiállításmegnyitó a Kistemplomban Molnár Zsuzsa és Molnár Sándor festményeiből
okt 08
2017
Október 8-án, vasárnap 11 órakor a délelőtti istentisztelet után kiállításmegnyitó lesz a Kistemplom Gyülekezeti termében (Révész tér 2.) Molnár Sándor és Molnár Zsuzsa a Reformáció 500. emlékévhez kapcsolódó festményeit tekinthetjük meg. A festmények között több debreceni püspök képe, illetve Debrecen reformátusságához kötődő személyek portréi lesznek megismerhetők.
Zenei hitvallásaink hangversenysorozat - Debrecen
okt 07
2017
A Zenei hitvallásaink I. hangversenyen Bach h-moll miséje szólal meg a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére, Kárpát-medence-szerte számos protestáns helyszínen. A hangversenyen közreműködik  a Lutheránia Énekkar és a Budapesti Vonósok. Vezényel: Dr. Kamp Salamon