Programajánló
26. Ökumenikus Világimanap
márc 02
2018
A Tiszántúli Ref. Egyházkerületi Nőszövetség szervezésében 26. alkalommal rendezzük meg a „Ökumenikus Világimanapot”, a baptista, evangélikus, görög katolikus, római katolikus és református testvérekkel együtt, minden évben más-más felekezet templomában.
Pápay Zoltán: Magunkról c. könyvének bemutatója
márc 01
2018
Pápay Zoltán: Magunkról c. könyvének bemutatója A szerzővel beszélget Tamás Gergely református lelkész.
"Kossuth Lajos Debrecenből elindult" - múzeumpedagógiai foglalkozások a DRK Múzeumában
márc 01
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
„…A MAGA KÉPMÁSÁRA” – Portré a 20. század magyar képzőművészetéből - időszaki kiállítás a Bibliamúzeumban
feb 28
2018
„Az önarckép a mesterség ősi adottsága. A modell mindig kéznél van.” (Kmetty János)   A teremtés egyik nagy csodája az Ember, a maga egyediségében.   A Zsoltárok könyve szépen fogalmazza meg azt, hogy Isten alkotásai vagyunk mindannyian, akiknek élete külön-külön formáltatott meg.
Bütösi János igehirdetéseiből összeállított kötet ünnepélyes bemutatója
feb 26
2018
A Bütösi Missziói Alapítvány Kuratóriuma tisztelettel és szeretettel hívja és várja 2018. február 26-án 14 órakor a Kollégium Kistanácstermébe a Bütösi János igehirdetéseiből összeállított kötet ünnepélyes bemutatójára.
Agyagba égetett vallás - Ismeretterjesztő előadás a Református Nagytemplomban
feb 22
2018
A debreceni kerámiaművészetről és az abban fellelhető vallási motívumokról tart ismeretterjesztő előadást Dr. P. Szalay Emőke nyugalmazott főmuzeológus, a néprajz tudományok habilitált kandidátusa. Az „Agyagba égetett vallás – A nép és iparművészet határán” című ingyenes előadás Terdik Angéla fazekas népi iparművész Nagytemplomi kiállítását veszi alapul, de számos érdekességet is megtudhatnak az érdeklődők arról, hogy milyen hosszú múltra tekint vissza a mára már szinte feledésbe merülő debreceni kerámia.
Generális Konvent elnökségi ülés Berekfürdőn
feb 22
2018
Február 22-én és 23-án Berekfürdőn tartja ülését a Generális Konvent elnöksége. A Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület tanácskozásának a Megbékélés Háza református konferenciaközpont ad otthont.
16. századi debreceni liturgiák 2018 tavaszán a Kistemplomban
feb 18
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
Életre bátorító katechézis
feb 17
2018
ÉLETRE BÁTORÍTÓ KATECHÉZIS KATECHETIKAI SZIMPÓZIUM A KATECHETIKAI KÖZPONT 25 ÉVES JUBILEUMÁNAK TISZTELETÉRE 2018.FEBRUÁR 17. DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM DÍSZTEREM
A Bélyegeken a Reformáció c. kiállítás Bécsben
feb 15
2018
A Collegium Hungaricum szeretettel hív minden érdeklődőt a BÉLYEGEKEN A REFORMÁCIÓ c. kiállításmegnyitójára, valamint a SERVET zenekar azt követő koncertjére.