Rendszerüzenet


--
hírek beküldése
Programjaikat, híreiket és kérdéseiket a tiszantul@reformatus.hu címre várjuk.
--
kapcsolat
4026 Debrecen, Kálvin tér 17.
Telefon: +3652614500

Hírek & Aktualitások

A Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet szervezte meg a 21. Kárpát-medencei Református Egyetemi Gyülekezetek Tavaszi Találkozóját 2024. március 15-17. között. A háromnapos konferencia témája Krisztus követése, fő előadója pedig Kiss Miklós, a kelet-szlovákiai Örösben szolgáló lelkész volt.
- 2024/03/18
„Az isteni képalkotó vizsgálat eredménye tökéletes és teljes. Nincsenek fehér foltok, nincsenek ismeretlen részletek. Nemcsak a tetteinket ismeri, a szándékaink is világosak előtte” – Bodnár Máté nyíregyházi lelkipásztor gondolatai böjt ötödik vasárnapjára.
- 2024/03/17
71 éve hunyt el a kommunista diktatúra idején bátor kiállása miatt börtönbe vetett Balogh Mátyás, a békési egyházközség akkori lelkipásztora. A parókia előtt 2024. március 10-én emlékezett meg mártírjáról a gyülekezet.
- 2024/03/15
Mit jelent és mire hív keresztyén szabadságunk 176 évvel 1848 márciusa után, a böjti csendben, a húsvéthoz közeledve?  Mai tetteinkkel megfogalmazzuk valamilyen formában, mit jelent keresztyénnek lenni a XXI. században, ezért felelősségünk van abban, mit hagyunk örökül a következő generációknak. Gondolatok március 15-e ünnepén a külső és a belső szabadságról.
- 2024/03/15
Három eseményt szervez a Gyökössy Intézet lelkészeknek. Imádságos elvonulásra, házasságkurzusra és zarándoklatra is lehet jelentkezni.
- 2024/03/13
A rászorulóknak nemcsak karácsonykor van szükségük segítségre, ezért a Dorkász Szolgálat évente többször, kiszámítható módon szervez gyűjtéseket. Ezúttal a jól ismert Kék Vödör akciót hirdették meg.
- 2024/03/13
A Debreceni Református Kollégium történetét fiatalokhoz szóló nyelvezettel írta meg Győri L. János, és ehhez igazodnak a könyv illusztrációi is. A cél, hogy a középiskolások tankönyvként is használhassák az irodalmi szemelvényekkel kiegészített kötetet, amit a Kollégiumi Esték rendezvénysorozat részeként mutattak be 2024. március 11-én a Díszteremben.
- 2024/03/12
Rendhagyó tárlatvezetést tartott Beszterczey András lelkipásztor a debreceni Nagytemplomban 2024. március 7-én. A több száz érdeklődő eddig nem ismert kulisszatitkokat ismerhetett meg az épületről és annak gazdag szimbolikájáról.
- 2024/03/11

Napi ige

„...elkülönítve lakjék, a táboron kívül legyen a lakása”

- 3Móz 13

Igemagyarázat →

Csendesség

„A böjt Urát megismerő ember rájöhet arra, hogy a kegyelmi ajándékok nem magas polcokon vannak, amelyekért fel kellene kapaszkodni, hanem az alacsonyabb helyeken, ahová mélyebbre kell hajolnunk értük” – Fekete Károly püspök gondolatai böjt első vasárnapjára.  
-- 2024/02/18

Egyházkerületi
Pasztorációs Intézet

Dr. Bodó Sára böjti gondolatai
-- 2024/02/28
Egyházunk
„Miközben ezt mondta, íme, fényes felhő borította be őket, és hang hallatszott a felhőből: Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, őt hallgassátok!” (Mt 17,5)

Tájékozódjon itt Egyházunk tanításáról, felépítéséről, történetéről.
Egyházközségek

A Magyarországi Református Egyház a Magyarország területén lévő református egyházközségekből épül fel. Alább megtalálható az MRE valamennyi gyülekezete, egyházkerületi bontásban. (Az adatbázis feltöltés alatt.) 

A teljes lista

Egyházmegyék

Az egyházközségek az egyházi kormányzás céljából az egyházmegyékben egyesülnek. Alább valamennyi esperesi hivatal elérhetőségei megtalálhatóak. 

A teljes lista

Egyházkerületek

Az MRE egyházmegyéi egyházkerületekben egyesülnek. A Magyarországi Református Egyházban négy egyházkerület működik. Dunamellék, Tiszáninnen, Dunántúl, Tiszántúl

Istentiszteleti rendek

Az egyház életének ünnepi eseménye az istentisztelet. A következőkben a Magyarországi Református Egyház 1985-ben elkészült és ugyanakkor kiadott, jelenleg hivatalosan használatban levő istentiszteleti rendjeit és azok leírását olvashatják. Igehirdetés, Keresztelés, Úrvacsora, Konfirmáció, Házasságkötés, Temetés

A Magyarországi Református Egyház Zsinata

A Zsinat az MRE törvényhozó és legfőbb intézkedő testülete, tagjait hat évre választják. A Magyarországi Református Egyházat a Zsinat Elnöksége képviseli. (A Zsinat tagjaira, vezetőire vonatkozó adatokat az új tesület megalakulása, 2015. február 25., alkalmával frissítjük.) A Zsinat tagjaiA Zsinat ElnökségeA Zsinati Tanács tagjaiElnökségi TanácsZsinati szakbizottságokZsinati HivatalZsinati BíróságKözegyházi intézmények

Egyházi intézmények

Egyházunk hitéleti tevékenysége mellett szerteágazó társadalmi szolgálatot végez, számos közfeladatot ellátó intézményt is fenntart. Diakónia, Egészségügy, Oktatás, Egyéb

Egyházunk története

A reformáció helvét iránya gyorsan, már a XVI. század közepén elérte Magyarországot. Az első református egyházkerületek e század közepén jöttek létre. Ismerje meg az elmúlt közel ötszáz év történetét

Magyar Református Egyház

2009. május 22-én létrejött a Kárpát-medencei református egyházak újbóli egysége, a debreceni Alkotmányozó Zsinaton aláírták a Magyar Református Egyház alkotmányát. Az egység ügyét az egyházkerületi, egyházmegyei elnökségeket tömörítő testület, a Generális Konvent munkálja. A magyar református egységről bővebben

Hitvallásaink

Református hitünk egyik fő sarokpontja a hitvallásosság. Hitvallások azért születnek, mert van élő hit. Egyházunk az Apostoli Hitvallás mellett két alapvetően fontos hitvallásos iratot tart számon: a Heidelbergi Kátét és a II. Helvét Hitvallást.

Teológiák

Egyházunk életének meghatározó szellemi központjai, a lelkipásztori képzés színterei a teológiák. Budapest, Debrecen, Pápa, Sárospatak

404-es hiba történt

Az oldal nem található.

https://ttre.hu/tart/farticle/79/1965/1

 

Ajánlataikat a tiszantul@reformatus.hu és a ttresajto@reformatus.hu címre várjuk.
--
kapcsolat
4026 Debrecen, Kálvin tér 17.
Telefon: +3652614500

Turizmus

Várható programok a következő hónapokban.
- 2024/01/02

A Tiszántúli Református Egyházkerület nagy népszerűségnek örvendő Örökségünk táborait az idei évben is folytatja, mely lehetőséget biztosít minőségi gyülekezeti gyermektáborok és osztálykirándulások szervezésére. Az elmúlt négy évben több mint 4400 diák vett részt a programban, idén is több száz gyermek táboroztatását tervezzük.

- 2024/01/02
A Felső-Tisza-vidék Magyarország és a Kárpát-medence egyik kevéssé ismert régiója, azonban az elmúlt években egyre inkább reflektorfénybe kerül.
- 2024/01/02

A Tiszántúli Református Egyházkerület által kezdeményezett Religio et patria, Szabadság – Hitvallás – Alkotás elnevezésű turisztikai program a reformáció szerteágazó teológiai, történelmi, kulturális, művészeti, szellemi örökségére hívja fel az érdeklődők figyelmét.

- 2024/01/02

Köszöntjük a Tiszántúli Református Egyházkerület turisztikai oldalán!

- 2023/12/21