Református iskolában az amerikai lányok
aug 14
2018
Évek óta a Báthory Anna Református Általános Iskolában is tanulhat egy testvérpár. A francia apuka, magyar anyuka gyermekeivel Kaliforniában él, s a nemzetiségek sokszínű életét élik, hiszen több ország kulturális értékeit ismerhetik meg egyszerre.
Isten fénye Mátészalkán
aug 7
2018
A III. Szalka Tárlat - záró kiállításával fejeződött be a Fülöp Sándor festőművész emlékére megrendezett II. Szatmári Művésztelep alkotótábora. Művészi alkotásokon keresztül impresszióban gazdag egy hét telt el július 28-tól augusztus 4-ig.
15. Tuzséri református gyermekhét - Bibliai honfoglaló
júl 23
2018
A 15. tuzséri református gyermekhetet július 9. és 13. között tartottuk meg. A héten Józsué könyvét ismerhettük meg egy bibliai honfoglaló keretében. A tábort megelőző héten, a csoportokat vezető felnőttek, mi fiatal segítők és tiszteletes úr nagy izgalommal ültünk össze és terveztük meg a hét minden napját, hogy ez a jubileumi tábor minden résztvevő számára élményekben, valamint lelki gazdagságban teljen el.
Lelki ház építése Hencidán
júl 2
2018
2018. július 1-jén kibúcsúztatták Lázár Péterné Czégény Évát a Hencidai Református Egyházközségből, ahol 22 esztendőn át szolgált.
A Lövőpetri Református Nőszövetség Megalakulása
jún 26
2018
2018. június 14-én nagy örömünkre Lövőpetriben is megalakult 11 rendes taggal és 1 pártoló taggal Református Egyházközségünk nőszövetsége.
Megjelent az Igazság és Élet 2018/3 száma
jún 25
2018
Megjelent az Igazság és Élet 2018/3 száma, amely július-augusztus-szeptember hónapokra (a Szentháromság utáni 5-18 vasárnapokra) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához. A kitekintés rovatban „Kegyelem és kényszer, szabadság és törvény a gyermek életében - a teológia felől nézve” címmel olvashatunk egy valláspedagógiai írást Szabó Lajos tollából, a könyvajánlóban pedig Bütösi János: Odaszánt élet című igehirdetés kötetéről, és Kovács Krisztián: Határmezsgyén. A református egyház a történelmi örökség és a megújulás esélyei között az 1989–90-es rendszerváltást követően című új kiadványokról találhatunk recenziókat.
Testvérgyülekezeti találkozó Tuzséron
jún 25
2018
Ebben az esztendőben a mi gyülekezetünk fogadta testvérgyülekezetünk küldöttségét, és ennek a június 17-i vasárnap volt a várva várt időpontja.
A Nyírlövői Református Nőszövetség megalakulása
jún 21
2018
2018. június 13-án megalakult a Nyírlövői Református Egyházközség gyülekezeti nőszövetsége 18 rendes, és 3 pártoló taggal Nagytiszteletű Bogya-Kis Annamária vezetésével.
Ilyen volt a XII. BIHart Református Művészeti Fesztivál
jún 21
2018
BESZÁMOLÓ XII. BIHart Református Művészeti Fesztivál Biharkeresztes 2018. június 3 – 10. A Művészeti Fesztivál a szokásoknak megfelelően ünnepi nyitó istentisztelettel kezdődött, melyen dr. Bölcskei Gusztáv hirdetett igét. Ez alkalommal a „20 éves a Gárdonyi” elnevezésű képző- és iparművészeti pályázat eredményhirdetésére is sor került. Négy korcsoportban osztott ki a zsűri helyezéseket és különdíjakat. 24 jutalmazott gyermek vehetett át ajándékot.
A bánatból Isten felé
jún 11
2018
Emberi példa. Egyszerű, munkás, hitét gyakorló családból származik Kovács Imréné Varga Julianna, a debrecen-tégláskerti gyülekezet aktív tagja. Hitében tíz éve erősödött meg igazán, amikor egy, a családban történt szomorú esemény az Istenhez vezette. Azóta érzi, hogy az Úr segítségével minden nehézség könnyebben megoldódik, minden bánat könnyebben elviselhető.