Iskolapszichológussal kezdi a tanévet a Refi
szept 18
2018
Katona Márta személyében egykori refis gimnazista kezdi meg iskolapszichológusi munkáját a békési református iskola falai között.
A jánkmajtisi és darnói reformátusok Debrecenbe látogattak
szept 13
2018
2018. szeptember 9-én, vasárnap reggel 40 fővel indultak útnak a jánkmajtisi és darnói reformátusok, hogy meglátogassák a Debrecen-Lencztelepi gyülekezetet. Nagy szeretettel fogadták az érkezőket, és közös énektanulásra, valamint istentiszteletre hívogattak.
A kéz mindig kéznél van
szept 13
2018
Ez a régi bölcs mondás akár a mottójául is szolgálhatott volna annak a Kisköri Presbiteri Konferenciának, melyet 2018. szeptember 8-án tartottak a Sarkad-Belvárosi Református Egyházközségben.
„Csak teszem a dolgom”
aug 29
2018
Emberi példa. Több száz gyermeket nevelt krisztusi szeretettel, azonban sajáttal az Úr nem áldotta meg. Ott van mindig, ahol a szükség kívánja, segít, akinek csak tud, és mindezt a legtermészetesebb módon teszi. A Halápon született és ma is ott élő Pethő Károlyné, a debrecen-nagycsere-halápi gyülekezet tagja szerint a legfontosabb az, hogy nyitottak és segítőkészek legyünk egymással.
Emlékistentisztelet Váncsodon
aug 26
2018
Emlékistentiszteletet tartottak Váncsodon az évfordulók jegyében 2018. augusztus 25-én délután.
Nyár a csökmői gyülekezetben
aug 15
2018
A gyülekezeti élet nyáron is tartalmas: a csökmői gyülekezet Szabó Gyula lelkész szervezésével Erdélybe kirándult, valamint közösségi alkalmakon is részt vett.   Szalonnát sütött a csökmői gyülekezet
Református iskolában az amerikai lányok
aug 14
2018
Évek óta a Báthory Anna Református Általános Iskolában is tanulhat egy testvérpár. A francia apuka, magyar anyuka gyermekeivel Kaliforniában él, s a nemzetiségek sokszínű életét élik, hiszen több ország kulturális értékeit ismerhetik meg egyszerre.
Isten fénye Mátészalkán
aug 7
2018
A III. Szalka Tárlat - záró kiállításával fejeződött be a Fülöp Sándor festőművész emlékére megrendezett II. Szatmári Művésztelep alkotótábora. Művészi alkotásokon keresztül impresszióban gazdag egy hét telt el július 28-tól augusztus 4-ig.
15. Tuzséri református gyermekhét - Bibliai honfoglaló
júl 23
2018
A 15. tuzséri református gyermekhetet július 9. és 13. között tartottuk meg. A héten Józsué könyvét ismerhettük meg egy bibliai honfoglaló keretében. A tábort megelőző héten, a csoportokat vezető felnőttek, mi fiatal segítők és tiszteletes úr nagy izgalommal ültünk össze és terveztük meg a hét minden napját, hogy ez a jubileumi tábor minden résztvevő számára élményekben, valamint lelki gazdagságban teljen el.
Lelki ház építése Hencidán
júl 2
2018
2018. július 1-jén kibúcsúztatták Lázár Péterné Czégény Évát a Hencidai Református Egyházközségből, ahol 22 esztendőn át szolgált.