Hirdesd az igét!
Közöttetek ne úgy legyen
A Hirdesd az Igét! programsorozat keretein belül gyülekezeti felnőttképzési napot tartottak 2018. október 7-én a Hajdúböszörmény-Bocskai téri egyházközségben.
Presbiteri találkozó Körösszegapátiban
„Azért imádkozunk, hogy élő kapcsolat szülessen Isten és köztünk, s nem azért, hogy mindenfélét elintézzünk vele.” A Bihari Egyházmegye esperese, Nagy Zsolt köszöntötte a megjelent presbitereket és egyháztagokat Körösszegapátiban. A református templom zsúfolásig megtelt szeptember 23-án, vasárnap délután a Hirdesd az Igét! programsorozat alkalmából. Az esperes úr, majd Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is az imádság, imádkozás fontosságáról beszéltek.
A kert végében Tisza
 „Rajta, északi szellő! Déli szél, jöjj! Lengj át kertemen, hadd áradjon szét balzsamos illata!” (Énekek én 4,16) Ha meg tudnának szólalni a kertek, akkor sem tudnák olyan szépen elbeszélni, kik járnak-kelnek benne, mint ahogyan az illatokkal üzennek. A milotai parókia kertje jó illatot áraszt, gyógyítja a lelket. Árasztja magából a frisset, tisztát. Bokrai alatt szeretet szunnyad.
"Ti azért így imádkozzatok..." - Szentesen jártunk
"Ti azért így imádkozzatok..." - presbiteri találkozót tartott a Tiszántúli Református Egyházkerület a Hirdesd az Igét! program keretében a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközségben 2018. szeptember 2-án, vasárnap délután.
A Szentírás egy boldogabb élet alapja - gyülekezeti felnőttképzés Nyírlövőn
A Hirdesd az Igét! programsorozat új kezdeményezéseként gyülekezeti felnőttképzési napot tartottak 2018. május 27-én Nyírlövőn. A Biblikus kurzust dr. Kustár Zoltán a Hittudományi Egyetem rektora vezette, a 70 résztvevő pedig 6 gyülekezet küldöttségéből állt.
Anyaszentnyelvünk bölcsője a Biblia
Reformációs ünnepséget tartottak november 18-án a nyíregyházi Continental Arénában a Hirdesd az Igét! programsorozat zárórendezvényeként a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Nyírségi, a Szabolcs-Beregi és a Szatmári Egyházmegyék szervezésében.
Hirdesd az Igét! - Térségi találkozó - teljes videófelvétel
Felkerült a Hirdesd az Igét! YouTube csatornájára a november 18-án Nyíregyházán tartott Térségi találkozó teljes felvétele két részben. Hirdesd az Igét! - Térségi találkozó - Nyíregyháza 1. rész IDE kattintva tekinthető meg.   Hirdesd az Igét! - Térségi találkozó - Nyíregyháza 2. rész IDE kattintva tekinthető meg.   Az Isten szeme előtt, Isten szem előtt című történelmi táncjáték a 2. részben 44:45-től kezdődik.      Anyaszentnyelvünk bölcsője a Biblia   2017. november 18.  10.00-15.00   Nyíregyháza Continental Aréna   Nyírség - Szabolcs- Bereg - Szatmár  
Generációk közti találkozó a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben
Generációk közti találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként 2017. október 15-én a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben a Szatmári Egyházmegye és a Tiszántúli Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 140 gyülekezeti tag vett részt, 14 szatmári gyülekezetből.
Generációk közti találkozó Mátészalkán
Generációk közti találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként 2017. október 15-én a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben a Szatmári Egyházmegye és a Tiszántúli Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 140 gyülekezeti tag vett részt, 14 szatmári gyülekezetből.
Presbiteri találkozó Fehérgyarmaton
Presbiteri találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat szatmári napok keretében 2017. október 1-én Fehérgyarmaton. A találkozón 360 presbiter vett részt. Mitől jó egy találkozás, egy találkozó hangulata? Mitől más az öregkeresztanyám pogácsája? Van a hangulatra, az ízekre recept? A recept csak addig igazít el, hogy miből mennyit, milyen sorrendben. Az összetevők minőségét nem részletezi. A kidolgozás mikéntjét nem instruálja. Veszünk 50 dkg lisztet, hozzáadunk 3 tojássárgáját. Milyen tojás, milyen liszt? A szupermarketben se a tojás, se a tejföl, se a sajt nem olyan, mint az öregkeresztanyámé. És akkor még nem is beszéltünk a sütőről, a régi, zománcos tepsiről, és az öregkeresztanyám titkos tudományáról, amiről nem lehet beszélni. Nem azért, mert szupertitkos, hanem mert nem beszélt róla soha senki, csak mindenki látta, elleste a mozdulatot. A jó hangulat titkát se lehet megfejteni. Vagy van, vagy nincs. Vasárnap, akkor és ott jó hangulat volt Szatmárban. Mint mindig. A délután Szalay Kont esperes áhítatával kezdődött, aki Nábál és Abigail történetén keresztül tanította hallgatóságát az életbölcsesség útjának megtalálására. Fekete Károly püspök előadásában a Szentírás újraolvasását, mint a reformáció forrását, és a Krisztusra mutató egyház útját jelölte meg. Ma sem kell mást tennünk, csupán olvasni és hirdetni Isten Igéjét – hangzott az előadásban. A mátészalkai kertvárosi gyülekezet tagjai, Vadász Sándorék zenei szolgálattal illeszkedtek a beszédek sorába. A bizonyságtételek hatására mindannyian átgondolhattuk, miként kapcsolódtunk az egyházunkhoz, és milyen mélységű elkötelezettséggel veszünk részt gyülekezetünk életében. A csoportbeszélgetéseket nem bezártuk, hanem megbeszéltük, hogy legközelebb itt folytatjuk, ahol abbahagytuk. A fehérgyarmati lelkipásztor, Némedi Gusztáv a házigazda kedvességével és rendkívüli jóhangulatban zárta a találkozót. Köszönjük a biztos hátteret, és a gondoskodást minden fehérgyarmati testvérünknek! Tóth-Mihala Veronika A teljes galéria IDE kattintva tekinthető meg. Fotók: Barcza János
1. oldal / 7