Hirdesd az igét!
Anyaszentnyelvünk bölcsője a Biblia
Reformációs ünnepséget tartottak november 18-án a nyíregyházi Continental Arénában a Hirdesd az Igét! programsorozat zárórendezvényeként a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Nyírségi, a Szabolcs-Beregi és a Szatmári Egyházmegyék szervezésében.
Hirdesd az Igét! - Térségi találkozó - teljes videófelvétel
Felkerült a Hirdesd az Igét! YouTube csatornájára a november 18-án Nyíregyházán tartott Térségi találkozó teljes felvétele két részben. Hirdesd az Igét! - Térségi találkozó - Nyíregyháza 1. rész IDE kattintva tekinthető meg.   Hirdesd az Igét! - Térségi találkozó - Nyíregyháza 2. rész IDE kattintva tekinthető meg.   Az Isten szeme előtt, Isten szem előtt című történelmi táncjáték a 2. részben 44:45-től kezdődik.      Anyaszentnyelvünk bölcsője a Biblia   2017. november 18.  10.00-15.00   Nyíregyháza Continental Aréna   Nyírség - Szabolcs- Bereg - Szatmár  
Generációk közti találkozó a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben
Generációk közti találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként 2017. október 15-én a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben a Szatmári Egyházmegye és a Tiszántúli Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 140 gyülekezeti tag vett részt, 14 szatmári gyülekezetből.
Generációk közti találkozó Mátészalkán
Generációk közti találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként 2017. október 15-én a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben a Szatmári Egyházmegye és a Tiszántúli Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 140 gyülekezeti tag vett részt, 14 szatmári gyülekezetből.
Presbiteri találkozó Fehérgyarmaton
Presbiteri találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat szatmári napok keretében 2017. október 1-én Fehérgyarmaton. A találkozón 360 presbiter vett részt. Mitől jó egy találkozás, egy találkozó hangulata? Mitől más az öregkeresztanyám pogácsája? Van a hangulatra, az ízekre recept? A recept csak addig igazít el, hogy miből mennyit, milyen sorrendben. Az összetevők minőségét nem részletezi. A kidolgozás mikéntjét nem instruálja. Veszünk 50 dkg lisztet, hozzáadunk 3 tojássárgáját. Milyen tojás, milyen liszt? A szupermarketben se a tojás, se a tejföl, se a sajt nem olyan, mint az öregkeresztanyámé. És akkor még nem is beszéltünk a sütőről, a régi, zománcos tepsiről, és az öregkeresztanyám titkos tudományáról, amiről nem lehet beszélni. Nem azért, mert szupertitkos, hanem mert nem beszélt róla soha senki, csak mindenki látta, elleste a mozdulatot. A jó hangulat titkát se lehet megfejteni. Vagy van, vagy nincs. Vasárnap, akkor és ott jó hangulat volt Szatmárban. Mint mindig. A délután Szalay Kont esperes áhítatával kezdődött, aki Nábál és Abigail történetén keresztül tanította hallgatóságát az életbölcsesség útjának megtalálására. Fekete Károly püspök előadásában a Szentírás újraolvasását, mint a reformáció forrását, és a Krisztusra mutató egyház útját jelölte meg. Ma sem kell mást tennünk, csupán olvasni és hirdetni Isten Igéjét – hangzott az előadásban. A mátészalkai kertvárosi gyülekezet tagjai, Vadász Sándorék zenei szolgálattal illeszkedtek a beszédek sorába. A bizonyságtételek hatására mindannyian átgondolhattuk, miként kapcsolódtunk az egyházunkhoz, és milyen mélységű elkötelezettséggel veszünk részt gyülekezetünk életében. A csoportbeszélgetéseket nem bezártuk, hanem megbeszéltük, hogy legközelebb itt folytatjuk, ahol abbahagytuk. A fehérgyarmati lelkipásztor, Némedi Gusztáv a házigazda kedvességével és rendkívüli jóhangulatban zárta a találkozót. Köszönjük a biztos hátteret, és a gondoskodást minden fehérgyarmati testvérünknek! Tóth-Mihala Veronika A teljes galéria IDE kattintva tekinthető meg. Fotók: Barcza János
Presbiteri találkozó Vásárosnaményban
Presbiteri találkozót tartottak szeptember 24-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Vásárosnaményban a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület közös szervezésében.
Küldetéses egyház - Presbiteri találkozó Nyíregyházán
Presbiteri találkozót tartottak 2017. szeptember 17-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyíregyházán a Nyírségi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A találkozón 600 presbiter vett részt.
Elpróbáltuk - Generációs találkozó Nyírlövőn
Generációs találkozót tartottak 2017. szeptember 9-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyírlövőn a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 210 gyülekezeti tag és lelkipásztor vett részt.
Kölcsey utca 9.
Generációk közti találkozót tartottak június 10-én Kisújszálláson a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként, ahol száz gyülekezeti tag érkezett Nagykunság különböző gyülekezeteiből.
Nagykunsági lelkésztalálkozó
Berekfürdőn lelkésztalálkozón vehetett részt egyházmegyénk szolgáló kara, mely kezdeményezést a Hirdesd az Igét! program keretein belül örömmel fogadtunk. 
2. oldal / 7