Hirdesd az igét!
Generációk közti találkozó Biharkeresztesen
Generációk közti találkozót tartottak Biharkeresztesen 2016. november 26-án a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként. A rendezvényen 90 résztvevő találkozott, és beszélgetett „Az én egyháztörténetem” témakörben.
„Isten hatalmának érvényesülése Krisztusban a világ fölött” – folytatódik a Hirdesd az Igét!
Elindult a Hirdesd az Igét! program második terminusa Reformátori alapok címmel. A Bihari Egyházmegyében zárult tavaly a rendezvénysorozat Berettyószentmártonban, s most itt Biharban, Komádiban vette kezdetét a kilenc egyházmegyére kiterjedő Hirdesd az Igét! programsorozat. 2016. november 13-án presbiteri találkozó keretében hallhattunk a Krisztokrácia témakörben tanítást az „Isten hatalmának érvényesülése Krisztusban a világ fölött” címmel.
Hirdesd az Igét! a szívek templomában
Presbiteri találkozót és zenés istentiszteletet tartottak 2016. június 11-én Berettyóújfalu, Berettyóújfalu- Szentmártoni gyülekezetekben a Hirdesd az Igét a zene és művészetek nyelvén rendezvénysorozat bihari záró alkalmaként.
Emlékhangverseny Biharkeresztesen - Hirdesd az Igét a zene és a művészetek nyelvén!
A Tiszántúli Református Egyházkerület Hirdesd az Igét! programsorozatába bekapcsolódva a Bihari Református Egyházmegyében a zene és a művészetek nyelvén hirdették az Isten Igéjét.
Fiatal családok egyházképe
Fiatal családok egyházképe címmel családi napot tartottak 2016. április 24-én a Balmazújvárosi Református Egyházközségben a Hirdesd az Igét! programsorozat Hajdúvidéki állomásaként.
„Hirdesd az Igét a Hajdúvidéken!” - Lelkészi csendesnapok
Lelkészi csendesnapok - avagy a  két Negros istentisztelettől az életre szóló elköteleződésig A Hajdúvidéki Református Egyházmegye 27 lelkipásztora április 6-7-én egy lélekfrissítő utat járt be. A „Hirdesd az Igét a Hajdúvidéken!” programsorozat nyitó alkalmaként ugyanis Beregdarócon voltunk, ahol egyházképünkről gondolkodtunk együtt.
Nagyheti lelkésztestületi ülés
Március 22-én a Debrecen-Füredi úti református templom adott otthont a Hirdesd az Igét! program keretein belül megrendezett nagyheti lelkésztestületi ülésnek, amelyen több mint ötvenen vettek részt. A közös gondolkodás és istentisztelet áhítatos hangulatban telt, a lelkipásztor testvérek együtt készültek a húsvétra.
Milyen a hiteles presbiter?
 „A hiteles presbiter” címmel presbiteri találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat debreceni állomásaként 2016. március 6-án  15 órától a Debrecen Mester Utcai Református Egyházközségben.
A hitoktatás gyümölcsei a gyülekezet életében
Hitoktatás és gyülekezet lelkipásztori szemmel  2016. március 5-én szombaton délután a Debreceni Egyházmegyében a „Hirdesd az Igét!” program keretében hitoktatók és lelkipásztorok találkoztunk, hogy a hitoktatás és a gyülekezeti élet kapcsolódási pontjait megtaláljuk, beszélgessünk erről a szolgálatról, mely az elmúlt évek során előtérbe került a kötelezően választható hit- és erkölcstan oktatás miatt. 
Kapu az egészséghez
Február 16-án a  Nyíregyháza – Városi Református Egyházközségben lelkésztestületi ülés keretében lelkipásztorok vallottak arról, mit jelentett a betegség az életükben. A beszélgetést Gál Judit kórházlelkész Gyógyító egyház-e a református egyház? című előadása nyitotta meg. A napot a Hirdesd a gyógyító Igét! című rendezvénysorozat egyik állomásaként szerveztük meg.
4. oldal / 7