Új tanév - új élmények
aug 17
2018
A Református Pedagógiai Intézet a 2018/2019-as tanév elején is megrendezi a református szakmai tanévnyitó konferenciáját "Az élmény pedagógiája - a pedagógia élménye" címmel. A tanévre készülne megszólítjuk a református köznevelés intézményeiben tanító pedagógusokat és a vezetőket, az óvodákat és az iskolákat egyaránt. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy a tanulás-tanítás akkor lehet leginkább eredményes, ha a tanár és a diák is élménnyel gazdagodik az együttműködésben.
Egy cseppnyi segítség
aug 17
2018
Az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület (TTRE) Cigánymissziója 2018. augusztus 13-án átadta a Tiszántúli Református Egyházkerület részére a kárpátaljai testvérek számára összegyűjtött adományokat.
Elindult a tanszergyűjtés! - hanganyaggal
aug 15
2018
Országszerte számos gyűjtőponton várjuk a használható, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat és tanszereket, melyekkel a rászoruló diákok iskolakezdését támogatjuk. Keresse fel gyűjtőpontjaink egyikét és csatlakozzon az akcióhoz!
Nyár a csökmői gyülekezetben
aug 15
2018
A gyülekezeti élet nyáron is tartalmas: a csökmői gyülekezet Szabó Gyula lelkész szervezésével Erdélybe kirándult, valamint közösségi alkalmakon is részt vett.   Szalonnát sütött a csökmői gyülekezet
Családi nap a Dorcas Campingben augusztus 12-én
aug 14
2018
2018. augusztus 12-én családi napot tartott az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület (TTRE) Cigánymissziója. A szemléletformáló foglalkozás keretében ezen a napon gyűjtötték össze az adományokat a kárpátaljai testvérek részére.
Éjszakai templomtúra a Virágkarnevál alkalmából
aug 14
2018
A tavalyi évben a Virágkarnevál hetében óriási sikernek örvendett a Debreceni Református Nagytemplomon megjelenő 3D-s épületvetítés, ezért augusztus 17-19. között ismét megcsodálhatja a közönség, hogyan „mozdul meg” a város ikonikus épülete. A programkínálat idén egy újabb éjszakai ajánlattal bővült: nem csak kívülről, hanem belülről megnézhetjük a templomot sötétedés után!
A Reformáció Európai Kulturális Útvonala
aug 14
2018
Az INTERREG Central Europe program keretén belül 12 partner együttműködésével olyan kulturális útvonal kerül kidolgozásra, melynek célja a reformáció gazdag örökségének fenntartható módon történő hasznosítása.
Református iskolában az amerikai lányok
aug 14
2018
Évek óta a Báthory Anna Református Általános Iskolában is tanulhat egy testvérpár. A francia apuka, magyar anyuka gyermekeivel Kaliforniában él, s a nemzetiségek sokszínű életét élik, hiszen több ország kulturális értékeit ismerhetik meg egyszerre.
Kerékpártúra a Nyírség történelmi emlékhelyei között
aug 07
2018
Történelmi emlékhelyek örökségtúra Kerékpártúra a Nyírség történelmi emlékhelyei között 2018. augusztus 18-20. A Középkori Templomok Útja Egyesület 2018. augusztus 18-20. között három napos kerékpáros örökségtúrát szervez. A történelmi emlékhelyek örökségtúra a Nyírség tájait, monumentális emlékhelyeit fűzi fel, érintve a Partium és a Hajdú-vidék határait. Az örökségtúra által érintett emlékhelyek jelentőségüket tekintve a Kárpát-medence kiemelt örökséghelyszínei. Nemzetközi mércével mérve is figyelemreméltó műemlékek és természetvédelmi területek mellett haladunk. A Báthori, a Kállay és a Károlyi családok nyomdokain haladunk végig, amelyek formálták e vidék épített örökségét és történelmét. Az örökségtúra három tájegységen és két országon halad keresztül Nyíregyháza-Nagykároly-Debrecen között. Nyíregyháza és Nagykároly között egyelőre csak egy-két szakaszon épültek kerékpárutak, így néhány helyen kénytelenek leszünk megbirkózni a 4911-es számú főút forgalmával. A túra harmadik napján, Debrecen és Nyírbátor között azonban végig kerékpárúton bringázhatunk.
Isten fénye Mátészalkán
aug 07
2018
A III. Szalka Tárlat - záró kiállításával fejeződött be a Fülöp Sándor festőművész emlékére megrendezett II. Szatmári Művésztelep alkotótábora. Művészi alkotásokon keresztül impresszióban gazdag egy hét telt el július 28-tól augusztus 4-ig.