Gyülekezeti barátkozó
dec 16
2018
Kedves meghívásnak tehettünk eleget a fenti időpontban. Fábiánné Varga Éva Nyírmeggyesről, gyülekezetünkből indult és választotta a lelkészi hivatást.  Férjével néhány éve Nagyecseden szolgálnak. Bár a két település közötti távolság nem nagy, mégis más-más egyházmegyéhez tartozunk, nem sokat tudunk egymás gyülekezetéről.  Ők korábban már jártak nálunk, és most mi örömmel fogadtuk el visszahívásukat. Énekkarunk hetek óta készül a karácsonyi istentiszteletre, ebből a műsorból vittünk most magunkkal egy rövid ízelítőt ajándékul bemutatkozásként. Néhányan a gyülekezetből is csatlakoztak hozzánk, így mintegy húsz fős küldöttség indult el és érkezett Nagyecsedre, a Kistemplomba.
Hálából fakadó ajándék
dec 16
2018
Amikor ezt a felkérést megkaptam – írjak pár sort, hogy is kezdődött ez az egész – azt kérdeztem magamtól: mit is írhatnék magamtól? Ekkor jött az igei bíztatás a Jeremiás 33:3-ból: „Kiálts hozzám és én megfelelek, és nagy dolgokat mondok neked, és megfoghatatlanokat, amelyeket nem tudsz!”
Adventi köszöntő
dec 15
2018
Derencsényi Istvánnak, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzőjének köszöntője az első Adventi gyertyagyújtáskor Debrecen főterén.
Tanyasi karácsony Nagycserén és Halápon
dec 14
2018
Debrecen városa, a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség és a Zrínyi Miklós Vadásztársaság idén is megrendezte Nagycserén és Halápon a Tanyasi karácsonyt, amelynek keretében az adományokat – ruhát, tartós élelmiszert és meleg ételt – adtak át a településrészen élő rászorulóknak december 13-án és 14-én. A program keretében a két nap alatt 120 címen élő 338 főt segítettek abban, hogy a nehéz körülmények között élők mindennapjait szebbé és könnyebbé tegyék.
A Balmazújváros Református Ifjúságáért Egyesület
dec 14
2018
2018 nyarán megalakult az ifjúsági egyesület, mely céljául tűzte ki, hogy közelebb hozza a fiatalokat Isten Igéjéhez, lehetőséget teremtsen a balmazújvárosi református fiatalok közösségi tevékenységéhez a kultúra, az oktatás, a képességfejlesztés, a tehetséggondozás, a sport és a hitélet megélésének területén.
Betlehembe kéne menni
dec 13
2018
A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat 2018. december 13-án, csütörtök délután tartotta karácsonyi ünnepségét a Debreceni Református Nagytemplomban.
Együttműködési megállapodás a DE és a TTRE között
dec 10
2018
A Debreceni Egyetem és a Tiszántúli Református Egyházkerület a tanárjelölt hallgatók iskolai tanítási gyakorlatára és összefüggő egyéni iskolai gyakorlatára vonatkozóan együttműködési megállapodást írt alá 2018. december 10-én a Debreceni Református Kollégium Kistanácstermében.
Válság és kegyelem
dec 10
2018
Barth Károly teológiájának hatása és jelentősége ma címmel tudományos szimpóziumot rendeznek Karl Barth halálának 50 éves évfordulója alkalmából 2018. december 11-én, a Debreceni Református Kollégium Kistanácstermében.
Adventi pillanatok - hanganyaggal
dec 07
2018
Advent minden keresztény közös ünnepe, a Krisztusra várás időszaka. A várakozás, a lelki készülődés egyre erősödik Advent egymást követő négy vasárnapján, ezekhez kapcsolódva készül az Európa Rádió is az ünnepre egyházi vezetők, református lelkészek gondolatait, üzeneteit, személyes történeteit tolmácsoló „Adventi pillanatok” sorozattal.
Elfeledett erdélyi művek Debrecenben
dec 07
2018
Méltatlanul elfeledett, mellőzött író-festő testvérpárnak állít emléket a Debreceni Református Kollégium (DRK) Nagykönyvtára. Berde Mária (1889-1949) író és Dóczyné Berde Amál (1886-1976) festőművész műveiből nyílt december 6-án a két művész életművét bemutató kiállítás a DRK múzeumpedagógiai termében Tehetségük az „isteni ingyen kegyelem” ajándéka címmel.