Református kitüntetettek 2018. augusztus 20-án
aug 21
2018
Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adnak át. Összeállításunkban a református díjazottakról számolunk be.
„A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma…” - hanganyaggal
aug 20
2018
Augusztus 20-án 8 órakor, a 49. Debreceni Virágkarnevál keretében, az Új Kenyér Ünnepén Fekete Károly református püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita és Palánki Ferenc római katolikus püspök köszöntötték áldással és imádsággal a résztvevőket a Debreceni Református Nagytemplom előtt.
Új tanév - új élmények
aug 17
2018
A Református Pedagógiai Intézet a 2018/2019-as tanév elején is megrendezi a református szakmai tanévnyitó konferenciáját "Az élmény pedagógiája - a pedagógia élménye" címmel. A tanévre készülne megszólítjuk a református köznevelés intézményeiben tanító pedagógusokat és a vezetőket, az óvodákat és az iskolákat egyaránt. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy a tanulás-tanítás akkor lehet leginkább eredményes, ha a tanár és a diák is élménnyel gazdagodik az együttműködésben.
Egy cseppnyi segítség
aug 17
2018
Az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület (TTRE) Cigánymissziója 2018. augusztus 13-án átadta a Tiszántúli Református Egyházkerület részére a kárpátaljai testvérek számára összegyűjtött adományokat.
Elindult a tanszergyűjtés! - hanganyaggal
aug 15
2018
Országszerte számos gyűjtőponton várjuk a használható, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat és tanszereket, melyekkel a rászoruló diákok iskolakezdését támogatjuk. Keresse fel gyűjtőpontjaink egyikét és csatlakozzon az akcióhoz!
Nyár a csökmői gyülekezetben
aug 15
2018
A gyülekezeti élet nyáron is tartalmas: a csökmői gyülekezet Szabó Gyula lelkész szervezésével Erdélybe kirándult, valamint közösségi alkalmakon is részt vett.   Szalonnát sütött a csökmői gyülekezet
Családi nap a Dorcas Campingben augusztus 12-én
aug 14
2018
2018. augusztus 12-én családi napot tartott az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület (TTRE) Cigánymissziója. A szemléletformáló foglalkozás keretében ezen a napon gyűjtötték össze az adományokat a kárpátaljai testvérek részére.
Éjszakai templomtúra a Virágkarnevál alkalmából
aug 14
2018
A tavalyi évben a Virágkarnevál hetében óriási sikernek örvendett a Debreceni Református Nagytemplomon megjelenő 3D-s épületvetítés, ezért augusztus 17-19. között ismét megcsodálhatja a közönség, hogyan „mozdul meg” a város ikonikus épülete. A programkínálat idén egy újabb éjszakai ajánlattal bővült: nem csak kívülről, hanem belülről megnézhetjük a templomot sötétedés után!
A Reformáció Európai Kulturális Útvonala
aug 14
2018
Az INTERREG Central Europe program keretén belül 12 partner együttműködésével olyan kulturális útvonal kerül kidolgozásra, melynek célja a reformáció gazdag örökségének fenntartható módon történő hasznosítása.
Református iskolában az amerikai lányok
aug 14
2018
Évek óta a Báthory Anna Református Általános Iskolában is tanulhat egy testvérpár. A francia apuka, magyar anyuka gyermekeivel Kaliforniában él, s a nemzetiségek sokszínű életét élik, hiszen több ország kulturális értékeit ismerhetik meg egyszerre.