Első lelkésztovábbképzési alkalmam
okt 18
2018
2018. október 8-10. között lelkésztovábbképzés szerveztek Beregdarócon. Az alkalom a kazuália teológiája és gyakorlata 1. – A házasság címet viselte. Dr. Fazakas Sándor, a DRHE egyetemi tanára és dr. Szabó Lajos, az EHE nyugalmazott egyetemi tanára adott elő.
A Hetedik Harsonaszó
okt 18
2018
A 2017-es Reformáció-500 országos kortárs grafikai pályázaton Neuberger István festő- és grafikusművész nyerte el a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének díját. A díjnyertes alkotó "A HETEDIK HARSONASZÓ – Kapcsolódások a Bibliához" című kiállítása október 17-én délután nyílt meg a Kölcsey Központban.
Szeretetszolgálati közösség – Diakóniai Konferencia a Viharsarokban
okt 17
2018
„Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.” (Galata 6, 2) Nemcsak szívünknek dobogása, a kék ég s rajta milliónyi csillag, a föld és megannyi élőlény, a mindennapok hópehelynyi örömei lehetnek csendes csodák mások, és magunk életében, ahogyan Reményik Sándor hitvalló módon írja versében.
Hívogató - Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet október 27-én
okt 17
2018
Október 27-én délután két órakor 19 lelkipásztor felszentelésére kerül sor a debreceni Nagytemplomban. Isten nagy ajándéka, hogy most egy ilyen népes sereg indulhat el a teljes jogú szolgálat útján. Tiszántúli egyházkerületünk egész reformátusságának örömünnepe ez! Még sokan vannak köztünk olyan egyháztagok, akik emlékeznek a lelkészhiány évtizedeire. Szomorú időszakként tartjuk számon azokat az időket. Adjunk hálát Istennek minél többen és bátorító jelenlétünkkel biztassuk a felszentelendő lelkipásztorokat az ünnepi istentiszteleten. Várjuk Kedves Testvéreinket az ünnepi lelkészszentelő istentiszteletre!    Facebook-esemény
Megemlékezés az I.világháború végének 100. évfordulója alkalmából
okt 17
2018
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) és a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára október 15-én, hétfőn délután – az I. világháború végének századik évfordulóján – megemlékezést tartott a Debreceni Református Kollégiumban.
Mikáczó Kamilla MAOE tag lett!
okt 17
2018
Mikáczó Kamilla, a Tiszántúli Református Egyházkerület grafikusa eddigi munkája szakmai elismeréseként a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja lett az iparművészeti tagozat tervezőgrafika területén. Szeretettel gratulálunk!
Szíria egyházi vezetők Debrecenben
okt 12
2018
2018. október 10-én Debrecenbe látogatott Joseph Kassab református lelkész, a Szíriai és Libanoni Református Zsinat elnöke és Haroutune Selimian, a Szíriai Örmény Református Gyülekezetek Szövetsége elnöke. Közel-keleti testvéregyházaink vezetői találkoztak Fekete Károly tiszántúli püspökkel, Vad Zsigmond debreceni esperessel és Oláh István debrecen-nagytemplomi  lelkipásztorral, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnökével. 
Felkészülés a lelkészszentelésre
okt 12
2018
Az Egységes Lelkészképestő Vizsga letétele után 19 lelkipásztor kérte, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerület az október 27-ére meghirdetett lelkészszentelő istentiszteleten engedélyezze felszentelésüket. Az egyházkerület Pasztorációs Intézete szervezésében dr. Bodó Sára intézetvezető és dr. Fekete Károly püspök közösen készült a jelöltekkel a felemelő eseményre október 10-11-én Kunhegyesen a Siloám Otthonban.
Így jöttem – vendégünk Udvaros Dorottya
okt 11
2018
Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt! Zenés esték. Kerekasztal-beszélgetés az apákról. Időpont: 2018. november 7. 18 óra Helyszín: a Debreceni Református Kollégium Díszterme A téma: az öröklött mintázatok a művészeti és egyházi életpályák vetületében.
Advent előtti csend lelkészeknek
okt 11
2018
Az az imádság, amely közel hoz bennünket Istenhez, nem sok szóból áll, hanem Isten előtti csendből, amellyel a kevés szót körülvesszük. Ezt a négy napot arra szánjuk, hogy átéljük Isten szerető jelenlétét, odafigyeljünk útmutatásaira, és felfedezzük a csöndben rejtőző erőforrásokat. Személyes belső útjainkon és az egymással való közösségünkben lelki kísérők szegődnek mellénk, akik megélt tapasztalataink feldolgozásában segítenek.