Közösségépítés a templomban és a focipályán
2011. július 05.

Vakációs bibliahetet valamint kézműves- és focitábort szervezett hittanos gyerekeknek a hajdúsámsoni református gyülekezet. A szerdán kezdődő és vasárnapig tartó táborba százötvenen jelentkeztek.

altA helyi lelkipásztor azt szeretné, ha a hittanos gyermekekből igazi „közösség kovácsolódna”. Lovász Krisztián úgy véli, ehhez az kell, hogy a programok sokrétűek és tartalmasak legyenek.

 

alt

 

„Fociedzések, kézműves foglalkozások és sok vidám program teszi teljessé a gyermekek programját minden nap, melyek közös tízóraival, ebéddel és uzsonnával igazi közösségformáló erőt jelentenek - sorolta a lelkész.

 

altArra a kérdésre, hogy miért éppen a futball a lelkész azt válaszolta: „Egy focicsapatban játszani és gyülekezethez tartozni nagyon hasonló, ugyanis mindkettő csapatmunka. Mindkét 'csapatban' mindenkinek megvan a maga feladata, amelyeket teljesíteni kell, hogy sikereket érhessünk el.”

 

alt
(Szerdán a Loki focistáival beszélgettek a táborozók)A koncertek, a bibliai történetek feldolgozása mellett vasárnapra családi napot is szerveznek, ahol lelkipásztorok futballmeccsen mérkőznek meg helyi vállalkozókkal.altA hajdúsámsonban készült riport-összeállítást itt hallgathatja meg.