Legyél te is reformátor! - Vakációs bibliahét Hajdúsámsonban
2017. augusztus 09.

Tizenegyedik alkalommal rendezett nyári bibliatábort a gyerekeknek a Hajdúsámsoni Református Egyházközség, augusztus 1-4. között. A négy napos rendezvényen mintegy száz gyermek vett részt, és mintegy negyven fős önkéntes csapat segítette a szervezők munkáját.  

„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézs43,1) Ez az ige adta a hét lelki alapját. A reformáció 500. évfordulójára való tekintettel pedig a tábor a „Legyél te is reformátor!” címet kapta.

A hét minden napja dicsőítéssel indult, amit fiatal sámsoni zenészek, énekesek vezettek. A zenés ráhangolódás és a tízórai után egy bibilai történet következett, melyet játékos forában dolgoztak fel a gyermekekkel. Minden napról egy igei aranymondást és egy lelki üzenetet vihettek haza a kicsik, hitről, Krisztusról és az Ő kegyelméről. Ebéd után minden nap szabadidős foglalkozáson vettek részt a fiatalok. Volt sport, arcfestés, kézműveskedés, sakkverseny, íjászat és kutyabemutató is. 

  

 

Péntek délután az Őrállók dicsőítő zenekar koncertje zárta a gyermekhetet. A program teljes megkoronázása azonban vasárnapra maradt. Délelőtt családi istentiszteletet tartottak, mintegy háromszáz fő részvételével. Délután pedig focikupát rendeztek, ahol lelkészek, sámsoni fiatalok, ifjak és örökifjak mérték össze labdarúgó tudásukat egymással. Végül a hét zárásaként, testben és lélekben megfáradva mindenki együtt ült le a templomkertben egy nagy közös vacsorára. A fimon pörkölt nem csak a testnek volt felüdülés, hanem a vacsora közbeni beszélgetés a léleknek is jó táplálékot nyújtott.

  

 

Komorné Csernáth Erzsébet