Zenével az egyház jövőjéért
2018. június 04.

Koncertsorozatot indítottak fiatal lelkészek a Református Egyház jövőjéért. Az első zenei alkalmat Nyírábrányban tartották május 26-án délután. A kezdeményezés célja, hogy a lelkipásztorok szolgálatukkal az adott gyülekezeteket segítsék úgy, hogy egyúttal a közösség tagjai is tesznek a saját jövőjükért.

alt

„Sőt, ezenkívül a gyülekezetek kiválasztották őt útitársunknak is ebben az adománygyűjtésben, amelyben szolgálunk, magának az Úrnak a dicsőségére és a mi készségünk megmutatására.” (2Kor 8,19) Ez az ige vezérelte a három fiatal lelkipásztort, amikor egy beszélgetés alkalmával megszületett a koncertsorozat ötlete. Repelik Zsuzsanna Eszter, a Nyírségi Református Egyházmegye missziói lelkipásztora, Peleskey Miklós, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem beosztott lelkipásztora és Komor Csaba, a Nyírábrányi Református Egyházközség lelkipásztora látva és ismerve sok gyülekezet helyzetét, elhatározta, hogy a maguk eszközeivel és lehetőségeivel segítenek azokon a közösségeken, amelyekhez a szolgálatuk köti őket.

alt

Az első koncertnek a Nyírábrányi Református Egyházközség adott otthont. Az alkalmon zongora, gitár és énekhang csendült fel. Komolyzenei, énekeskönyvi és ifjúsági dalok is megszólaltak a nyolcvan éves templom falai között. A zenei blokkokat igeolvasás kötötte össze, segítve a lelki elmélyülést. A koncert bizonyos részeibe a gyülekezet maga is bekapcsolódott énekszóval. Az alkalom bevételét a kis közösség a templom felújítására fordítja.

 alt 

A tervek szerint a koncertsorozat folytatódik, több egyházmegye több gyülekezetében tartanának hasonló zenei alkalmat a fiatal lelkipásztorok, akik az Úrban bízva, erejétől mindig megújulva remélik, hogy szolgálatukon áldás lesz, és gyümölcse beérik a Református Egyház jövőjéért.    

 alt 

Komorné Csernáth Erzsébet