NULL
NULL
NULL
object(stdClass)#307 (3) {
  ["id"]=>
  string(1) "2"
  ["width"]=>
  string(3) "480"
  ["height"]=>
  string(3) "270"
}
NULL
NULL
NULL
Véget ért a Csillagpont
2011. július 25.

Érkezés

Van, aki szórakozni szeretne, van, aki jó hangulatot vár, van aki pedig választ keres kérdéseire az idei Csillagponton. A tatai református ifjúsági táborba kedden több mint háromezer fiatal érkezett.

alt

Riportereink Hám Balázs és Galvácsi Antal (Dóczy Gimnázium, Debrecen) körbejárták a 25 hektáros területet.

Audió betöltése...

Megnyitó

Ünnepélyes keretek között kezdődött az ötödik Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó, amelyet a rendezvény nagyszínpadán nyitottak meg. A résztvevőket levélben köszöntötte Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, aki a vallás megélésének kettősségéről írt. „A hit a legszemélyesebb közügy, a leginkább közösségi magánügy. Az ember hite szemérmes, de az egyház révén kinyilatkoztatást nyer. Példát mutat és reménységet közvetít” – fogalmazott a köztársasági elnök. Schmitt Pál kiemelte, hogy a Csillagpont közvetítő szereppel bír a személyes hit megerősítésében, amely a fiatalok egymással történő kapcsolattartásán túl kifelé is üzenetet hordoz. Az elnök emellett hangsúlyozta a református találkozó szerepét, hiszen az „biztosabbá teszi az alapokat, segíti az erkölcsi fejlődést, világos értékítéletet ad, és egyértelmű erkölcsi koordinátarendszerként szolgál.”

 alt 

 „A Csillagpont értékmentés és példamutatás” – mondta Michl József Tata polgármestere, aki tartalmas emlékeket és erősödést kívánt a fesztivál résztvevőinek. A köszöntések sorátMárkus Mihály püspök folytatta, aki felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a találkozó értelme az érintésekben rejlik. „Érezzük a másik lélegzetét, érezzük át a másik éneklését, hogy a napok elteltével a sok helyről összeverődött ember egy élő közösségként folytathassa életét” – mondta a püspök.

 alt 

A hivatalos megnyitót követő istentiszteletet félbeszakította az eső, az esti programok a továbbiakban a kisszínpadon folytatódnak. (szöveg: tirek.hu)

Esős folytatás

Isten így edz bennünket a tatai edzőtáborban – mondta Siba Balázs az esős időjárásról. A Csillagpontot szervező ifjúsági iroda vezetője szerint „le a kalappal a református fiatalok előtt, ugyanis jól viselik, hogy az eső miatt folyosókra, lépcsőfordulókba szorultak”. A találkozó lelki vezetője úgy véli, hogy a türelemnek és a pozitív hozzáállásnak kell megmaradnia.

      alt      

A kedd esti időjárás miatt nemcsak a nyitó program folytatódott más helyszínen. A kerületünk sátra is megsínylette a vihart, ezért a programjainkat más helyszínen tartjuk meg. A sátorozók olykor tíz centiméteres esőt mertek ki a szálláshelyükről.

Audió betöltése...

Széles Csongor Debrecen nagytemplomi ifjúsági lelkész szerda reggel lelkesít (Ő) áhítatot tartott. Erről valamint a Csillagpont band új kihívásairól is beszél, ugyanis egyszerre legalább három helyszínenen kísérik zenével az áhítatokat és előadásokat.

 

 

Református Stand Up Orosz Györggyel

alt

A debreceni humorista több száz fiatalt nevettetett meg kerületi programunkon. Orosz György az idei Csillagpont témájához kapcsolódva azt mondta: őt a nevetés érinti meg, ugyanis szerinte az fizikálisan és lelkileg is gyógyít.

Audió betöltése...

Viptivity

A csütörtöki nap esővel, előadással, kerekasztal-beszélgetéssel és activityvel folytatódott.
A Papi akutálpolitika című kerekasztal-beszélgetésen Bölcskei Gusztáv mellett részt vett Bóna Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, Fedor Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi kapcsolatokért felelős államtitkárságának főosztályvezetője, valamint Michl József, Tata város polgármestere, országgyűlési képviselő.

A Magyarországi Református Egyház Elnöksége nemrég levelet kapott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, amelyben közölte, a kormányzatnak nem áll módjában elfogadnia azt, hogy a reformátusok lemondanak 200 millió forint állami támogatásról az államadósság csökkentése céljából - erről Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke beszélt a tatai Csillagpont református ifjúsági találkozón tartott kerekasztal-beszélgetésen.

 alt 

Megtartottuk a Viptivity elnevezésű játékunkat, amelyben Bölcskei Gusztáv három csapatnak mutogatott, rajzolt és körülírt. A szatmárcsekei és a kisvárdai fiatalok mellett budapesti Bibliaiskolások is játszottak. A fővárosiak gyűjtötték össze a legtöbb pontot, így ők kapták meg a kerületünknek támogatók által felajánlott ajándékcsomagot.

Videó betöltése...

 

Csütörtöki élmények

„Meg kellett győzni a fiatalokat, hogy ne a debreceni Campus fesztivált válasszák, hanem a Csillagpontot” – mondta a tégláskerti gyülekezet lelkipásztora. Vas Sándor tizenegy fiatallal érkezett Tatára.

Audió betöltése...

A Bolyki Brothers acapella produkcióját csütörtök este hallhatta a közönség. Több mint húsz éve dolgoznak együtt, és mára a komolyzene, a pop, valamint a jazzvilág is számon tartja, és értékeli munkájukat. A Bolyki Brothers produkciója hangszeres kíséret nélküli, úgynevezett acapella show. Az előadásban pop, jazz, gospel, és saját szerzeményű darabok szólaltak meg sok humorral, angolul és magyarul.

                alt                

A testvérek a közönséggel is énekeltek, ebbe hallgathatnak bele, valamint Bolyki László beszél a zenekarról és Csillagpontos élményeiről.

Audió betöltése...

 

"Az imával csak nyerhetsz”

Az „imával csak nyerhetsz” programunkban csaknem kétszáz imádság gyűlt össze, amelyeket a következő Csillagponton bemutatunk. Az imákért kapott jegyeket összesen kilencen váltották ajándékokra esténként.

 alt 

 

"A Krisztus által megérintett ember önmagára talál"

A Csillagpont mindhárom esti áhítatán a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének igehirdetését hallgathatták meg a táborozók. Steinbach Józseffel beszélgettünk. 

Audió betöltése...

Záró istentisztelet

Esős istentisztelettel fejeződött be szombat délben az idei Csillagpont. Az ünnepi alkalmon Százvai László kisvárdai református lelkipásztor hirdetett igét.

Az istentisztelet ide kattintva megnézhető.

Egy asszony pedig, aki tizenkét éve vérfolyásos volt, sok orvostól sokat szenvedett, mindenét ráköltötte, de semmi hasznát sem látta, hanem még rosszabbul lett;
amikor meghallotta, amit Jézusról beszéltek, eljött, és a sokaságban hátulról megérintette a ruháját, mert így gondolkodott: "Ha megérintem akár csak a ruháját is, meggyógyulok."
És azonnal elapadt a vérzés forrása, és érezte testében, hogy kigyógyul a bajából.
Jézus is azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: "Ki érintette meg a ruhámat?"
Tanítványai így feleltek: "Látod, hogyan tolong körülötted a sokaság, és azt kérdezed: ki érintett meg engem?"
Jézus erre körülnézett, hogy láthassa azt az asszonyt, aki ezt tette.
Az asszony pedig, mivel tudta, mi történt vele, félve és remegve jött elő; leborult előtte, és elmondta neki a teljes igazságot.
Ő pedig ezt mondta neki: "Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges."

Márk 5,25-34

 

Kapcsolódó képgaléria I. (Érkezés)

Kapcsolódó képgaléria II. (Élmények)

Kapcsolódó képgaléria III. (Orosz György)

Kapcsolódó képgaléria IV. (Activity)

Kapcsolódó képgaléria V.