Közösségben együtt lenni
2011. július 04.

A gyülekezet életében a nőszövetség olyan, mint a család életében az édesanya: meleg otthonná varázsolja a templomot és a közösséget - ekképpen vélekedik a nők egyházközségben végzett munkájáról Gaál Botondné Czeglédy Mária, kerületi nőszövetségi elnök.

Véleményével nincs egyedül, a Tiszántúli Református Egyházkerület XVIII. Nőszövetségi Konferenciájára összegyűlt csaknem négyszáz asszony hasonlóképp gondolkodik. A Debreceni Nagytemplomba Királyhágómellékről, Kárpátaljáról, Felvidékről és az anyaországból érkeztek résztvevők június 25-én, szombaton.

 

alt„Isten Igéje mindig hiányzik az embernek”-vallja egy Benéről érkezett asszony. Bihari Margit ezért vett részt a konferencián, mert „jó érzés találkozni az asszonytestvérekkel, és velük közösségben együtt lenni”. Nálunk a gyülekezetekben a nők az aktívabbak és talán többen is vagyunk egy-egy alkalmon, sokat vállalunk magunkra, de szeretjük csinálni - tette hozzá a gondnokfeleség.

 

alt

 

Bogya Kiss Mária, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nőszövetségének elnöke úgy érzi, „egymás hite által épülhetünk az ilyen konferenciákon”. Nemcsak a Tiszántúl ügye a találkozó, hanem a Kárpát-medencei nőszövetségeké - ezt már Széchi Andrásné mondja. A tiszántúli nőszövetségi titkár büszkén sorolja, hogy a világtalálkozókon mindig kiemelt szerepet kaptak és ez a mostani konferencia is része a Magyar Reformátusok Hatodik Világtalálkozójának.

 

alt

 

Az alkalmon Écsi Gyöngyi, hetényi lelkipásztor hirdetett igét. A felvidéki előadóművész a bibliai Abigél példája alapján arról beszélt, hogy bármilyen nehéz helyzet megoldható az ember életében. A lelkipásztor szerint ehhez az szükséges, hogy lelkünkben kapcsolat legyen Istennel.
Az istentisztelet mellett előadásokat is hallhattak a résztvevők, valamint köszöntötték a tíz- és tizenöt éves nőszövetségeket.