Elhunyt Szabó Gáborné Gulácsi Szeréna
aug 24
2018
„Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe!” Ap.Csel. 16,31
Jelentős gyógyászati segédeszköz adomány
aug 23
2018
Jelentős mennyiségű és értékű gyógyászati segédeszközt - többek között elektromos mopedeket, kerekesszékeket, törött, műtött végtagok rögzítésére alkalmas végtagrögzítőket és speciális gyógyászati célra készített fehérneműket - adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Magyar Református Szeretetszolgálatnak (MRSZ), amelyet a következő hetekben juttat majd el a rászorulókhoz a segélyszervezet.
Püspöklátogatás a magyarcsanádi gyermektáborban
aug 22
2018
A Magyarcsanádi Református Általános Iskola és Óvoda alsó tagozatos tanulói augusztus 21-24. között gyermektáborban vesznek részt. Az iskola tanárai és az önkéntes segítők változatos programokkal várják a gyermekeket. A bibliai történetfeldolgozás mellett kézműveskedés, labdajátékok, és sok-sok közös éneklés, zenélés ad elfoglaltságot a gyermekeknek.
Jöjj, mondjunk hálaszót…!
aug 22
2018
A leveleki gyülekezet 2018. augusztus 18-án hálaadó istentiszteletet tartott a templom fennállásának huszadik évfordulója alkalmából. Az ünnepi alkalmon Fekete Károly tiszántúli püspök hirdette az igét a Róm 8, 12-17. alapján.
Felnőttképzés - többet jobban!
aug 22
2018
Milyen módszerekkel lehet a problémás gyerekeket tanulásra és fegyelemre bírni? A hátrányos helyzetű diákoknak mi a valós segítség? Tudta, hogy pedagógus szakvizsgával 40 százalékkal több lehet a fizetése? Jelentkezzen a Debreceni Református Hittudományi Egyetem szakirányú továbbképzéseire! Szerezzen újabb diplomát 2 vagy 4 félév alatt és gyakorlatban alkalmazható tudást! Szeptember 7-éig lehet jelentkezni a felnőttképzési szakokra.
Református kitüntetettek 2018. augusztus 20-án
aug 21
2018
Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adnak át. Összeállításunkban a református díjazottakról számolunk be.
„A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma…” - hanganyaggal
aug 20
2018
Augusztus 20-án 8 órakor, a 49. Debreceni Virágkarnevál keretében, az Új Kenyér Ünnepén Fekete Károly református püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita és Palánki Ferenc római katolikus püspök köszöntötték áldással és imádsággal a résztvevőket a Debreceni Református Nagytemplom előtt.
Új tanév - új élmények
aug 17
2018
A Református Pedagógiai Intézet a 2018/2019-as tanév elején is megrendezi a református szakmai tanévnyitó konferenciáját "Az élmény pedagógiája - a pedagógia élménye" címmel. A tanévre készülne megszólítjuk a református köznevelés intézményeiben tanító pedagógusokat és a vezetőket, az óvodákat és az iskolákat egyaránt. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy a tanulás-tanítás akkor lehet leginkább eredményes, ha a tanár és a diák is élménnyel gazdagodik az együttműködésben.
Egy cseppnyi segítség
aug 17
2018
Az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület (TTRE) Cigánymissziója 2018. augusztus 13-án átadta a Tiszántúli Református Egyházkerület részére a kárpátaljai testvérek számára összegyűjtött adományokat.
Elindult a tanszergyűjtés! - hanganyaggal
aug 15
2018
Országszerte számos gyűjtőponton várjuk a használható, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat és tanszereket, melyekkel a rászoruló diákok iskolakezdését támogatjuk. Keresse fel gyűjtőpontjaink egyikét és csatlakozzon az akcióhoz!