Az egyház Isten missziójában – missziológiai lelkésztovábbképzés
okt 27
2018
Michael W. Goheen, kanadai teológus hároméves képzést tart Magyarországon angol nyelven. A képzésen részt vett lelkészek és missziológiai egyetemi oktatók adják tovább ezt a missziói teológiát, kontextualizálva a hazai és az erdélyi gyülekezetekben szerzett gyakorlati tapasztalataikkal. Céljuk, hogy friss impulzusokat adjanak a lelkipásztoroknak missziói gondolkozásukhoz és munkájukhoz.
Hívogató - Lelkészszentelő ünnepi istentisztelet október 27-én
okt 25
2018
Október 27-én délután két órakor 19 lelkipásztor felszentelésére kerül sor a debreceni Nagytemplomban. Isten nagy ajándéka, hogy most egy ilyen népes sereg indulhat el a teljes jogú szolgálat útján. Tiszántúli egyházkerületünk egész reformátusságának örömünnepe ez! Még sokan vannak köztünk olyan egyháztagok, akik emlékeznek a lelkészhiány évtizedeire. Szomorú időszakként tartjuk számon azokat az időket. Adjunk hálát Istennek minél többen és bátorító jelenlétünkkel biztassuk a felszentelendő lelkipásztorokat az ünnepi istentiszteleten. Várjuk Kedves Testvéreinket az ünnepi lelkészszentelő istentiszteletre!    Facebook-esemény
Nőszövetségi Vezetőképzés Berekfürdőn
okt 24
2018
2018. október 19-20. között, immáron második alkalommal, Berekfürdőn gyűltek össze az Országos Református Nőszövetség vezetői és egyházmegyei összekötői vezetőképző alkalmon. Összesen közel 30 fő vett részt az év végi tisztújítással és a Nőszövetség jövőképének kialakításával foglalkozó, szeretetteljes alkalmon.
Református verseny Újfehértón 2018. október 16-án
okt 24
2018
A hetedik tanévét kezdő Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda immár harmadjára szervezte meg a „Kicsiny kis fényemmel világítani fogok” elnevezésű versenyét. Ebben a tanévben kilenc település 13 iskolájának 237 tanulója vett részt különböző kategóriákban. A gyerekek összemérhették tudásukat vers- és prózamondásban, bibliaismereti, zsoltáréneklő és rajzversenyen.
Emlékkiállítás és dombormű avatás Fülöp Sándor emlékére
okt 24
2018
2018. október 17-én, szerda délután Fülöp Sándor festőművész emlékére kiállítást szerveztek és felavatták a tiszteletére készített domborművet a mátészalkai Esze Tamás Gimnáziumban. Méltó helyen és időben, méltó megemlékezésnek lehettek tanúi a megjelent vendégek, hiszen 1928.10.17-én született Fülöp Sándor.
Balogh Barnabás Boncz László-díjas
okt 24
2018
Balogh Barnabás, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkésze kapta 2018. október 23-án Debrecen Város Boncz László-díját.
Ozsváth Sándor Rát Mátyás-díjat kapott
okt 23
2018
Átadták a Rát Mátyás-díjat 2018. október 21-én, vasárnap este az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Protestáns Újságírók Szövetségének (PRÚSZ) elismerését idén Ozsváth Sándor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem nyugalmazott tanára, művelődéstörténész, nyelvművelő kapta. A díjat Novotny Zoltán elnök adta át.
A Magyar Református Egység Napja 2019
okt 22
2018
2018. október 19-20. között Berekfürdőn találkozott a Magyar Református Egység Napja szervező csapata. Az egyházmegyékből mintegy 60 küldött – esperes, lelkipásztor, egyházmegyei dolgozó - érkezett a Kárpát-medencéből a tanácskozásra.
Első lelkésztovábbképzési alkalmam
okt 18
2018
2018. október 8-10. között lelkésztovábbképzés szerveztek Beregdarócon. Az alkalom a kazuália teológiája és gyakorlata 1. – A házasság címet viselte. Dr. Fazakas Sándor, a DRHE egyetemi tanára és dr. Szabó Lajos, az EHE nyugalmazott egyetemi tanára adott elő.
A Hetedik Harsonaszó
okt 18
2018
A 2017-es Reformáció-500 országos kortárs grafikai pályázaton Neuberger István festő- és grafikusművész nyerte el a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének díját. A díjnyertes alkotó "A HETEDIK HARSONASZÓ – Kapcsolódások a Bibliához" című kiállítása október 17-én délután nyílt meg a Kölcsey Központban.