Gyűlnek az adományok a leégett nagydobronyi imaháznak
szept 10
2018
A júliusban leégett nagydobronyi református imaház újjáépítésére a Magyarországi Református Egyház országos gyűjtést indított, melyre a református egyházközségek nyitott szívvel feleltek és eddig összesen 26,6 millió forintot adományoztak a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül. A támogatásról pénteken szerződést írt alá Szabó István a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke.
A DRHE évnyitója a Nagytemplomban
szept 07
2018
Szeptember 8-án 10 órakor kezdődik a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanévnyitója a Nagytemplomban. A díszdoktoravatással egybekötött ünnepi istentiszteleten Fekete Károly püspök hirdet igét.
Birtokba vehetjük az elfeledett múltat
szept 07
2018
Pályakezdő kutatók, valamint a korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgiatörténeti és egyházművészeti kutatások támogatására írt ki pályázatot az állam. A Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjra október 1-ig lehet jelentkezni. A magyar protestáns múlt gazdagságának és értékeinek mélyebb megismerése, széleskörű bemutatása és megismertetése a saját identitásunk megerősödését segíti.
150 éves a debreceni agrár felsőoktatás
szept 05
2018
Ennek alkalmából 2018. szeptember 5-én jubileumi ünnepséget tartottak a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar főépületében. Az eseményen Fekete Károly tiszántúli püspök is köszöntötte a jelenlévőket, felelevenítve az agrár kar és a Debreceni Református Kollégium közös múltját. A Tiszántúli Református Egyházkerület Pro Facultate Díjban részesült, amelyet Fekete Károly vett át. 
Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Verseny
szept 04
2018
A törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda hagyományaihoz híven az idei tanévben nyolcadik alkalommal rendezi meg a Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Versenyt általános iskolások számára.
"Ti azért így imádkozzatok..." - Szentesen jártunk
szept 04
2018
"Ti azért így imádkozzatok..." - presbiteri találkozót tartott a Tiszántúli Református Egyházkerület a Hirdesd az Igét! program keretében a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközségben 2018. szeptember 2-án, vasárnap délután.
A tehetség kincs! - jótékonysági koncert lesz a Nagytemplomban
szept 03
2018
Rákász Gergely orgonaművész a debreceni Nagytemplomban tart jótékonysági koncertet szeptember 15-én a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíj Programja javára. Ennek apropóján sajtótájékoztatót tartottak a debreceni Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban szeptember 3-án. 
Légy hű mindhalálig!
szept 03
2018
2018. szeptember 2-án, vasárnap délelőtt tartotta évnyitóját a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a református templomban. Az alkalom azért is volt különleges, mert a diákok az új tanévet egy kívül-belül felújított épületben kezdhetik el.
Újra Debrecenben a genfi múzeumban kiállított egyedi Szentírás
aug 30
2018
2018. augusztus 30-án Debrecenbe látogatott Gabriel de Montmollin, a Nemzetközi Reformáció Múzeum (Genf, Svájc) igazgatója. A látogatás célja az volt, hogy a genfi múzeum igazgatója visszahozza azt a 16. századi Bibliát, melyet a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára adott kölcsön a genfi múzeumnak a Reformáció 500. évében.
„Csak teszem a dolgom”
aug 29
2018
Emberi példa. Több száz gyermeket nevelt krisztusi szeretettel, azonban sajáttal az Úr nem áldotta meg. Ott van mindig, ahol a szükség kívánja, segít, akinek csak tud, és mindezt a legtermészetesebb módon teszi. A Halápon született és ma is ott élő Pethő Károlyné, a debrecen-nagycsere-halápi gyülekezet tagja szerint a legfontosabb az, hogy nyitottak és segítőkészek legyünk egymással.