Elhunyt Asztalos Zoltánné
feb 27
2019
Asztalos Zoltánné vitéz sepsibaczoni Toókos Ildikó  életének 96. és boldog házasságának 65. évében, 2019. február 20-án hazatért Megváltó Urához.
Így jöttem - vendégünk volt Pál Feri és Somogyi-Tóth Dániel
feb 27
2019
Játékról, sportról, hivatásról beszélgetett Pál Feri római katolikus pap, Somogyi-Tóth Dániel karmester, orgonaművész, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgató-művészeti vezetője és Fekete Károly tiszántúli református püspök 2019. február 25-én este a Debreceni Református Kollégium Dísztermében. Az Így jöttem programsorozat második alkalmán a zsúfolásig megtelt díszteremben az érdeklődők először Beethoven Holdfény szonátáját hallgathatták meg Somogyi-Tóth Dániel előadásában. A gyönyörű zeneművet követően Tóth-Mihala Veronika lelkipásztor vezette a beszélgetést, amelyben a meghívott vendégek meséltek saját életükről, munkásságukról, valamint mindarról, ami a tudományterületükön – pszichológia, teológia, művészetek – a témához kapcsolódott. Szó volt játékról és tapsról, „flow élményről” és kikapcsolódásról, zenekarról, illetve a gyülekezeti életről is. Az estet Somogyi-Tóth Dániel zongorajátéka zárta. Az Így jöttem rendezvénysorozat 2019 őszén tovább folytatódik. A teljes galéria ITT tekinthető meg. 
Országos Szavalóverseny a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában
feb 26
2019
2019. február 22-án VIII. alkalommal került megrendezésre a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda szervezésében a Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Verseny.
Szent László-virágkocsival köszöntik Ferenc pápát Csíksomlyón
feb 23
2019
Dénes Zoltán plébános felidézte, hogy Debrecenben egyszer már áthaladt egy kocsi, amelyik Szent László testét vitte Somogyvárról végső nyughelyére, a váradi Szűz Mária-székesegyházba.
Gazdasági vezetőt keres a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium
feb 21
2019
A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Wáli István Református Cigány Szakkollégium (4024 Debrecen, Blaháné u. 15.) pályázatot hirdet gazdasági vezetői munkakör betöltésére.
Dóczys olimpikonok elismerése
feb 21
2019
A tavalyi nemzetközi tudományos diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötte Kásler Miklós miniszter és Bódis József oktatási államtitkár 2019. február 5-én Budapesten a Vigadóban. Közöttük Elek Péter 12. A osztályos diákunkat, aki a Nemzetközi Fizikai Diákolimpia bronzérmese és Tófalusi Ádám 12. C osztályos tanulónkat, aki a Nemzetközi Csillagászati Olimpiai bronzérmes csapat tagja volt. Mindkettőjük felkészítője Tófalusi Péter tanár úr is oklevelet vehetett át a sikeres munkájáért. Tófalusi Ádám, Tófalusi Péter és Elek Péter
„Csak mi, keresztyének segíthetünk”
feb 21
2019
Február elején két hétre Indiába látogatott Fekete Károly tiszántúli református püspök, Vad Zsigmond debreceni esperes, Iszlai Endre nagysándor-telepi lelkipásztor és Gonda László külügyi és ökumenikus referens, hogy megismerjék az ottani protestáns intézmények támogatásának lehetőségeit. Hazatérésük után Fekete Károly püspökkel a különleges utazásról, illetve a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Dél-Indiai Egyház Észak-Karnatakai Egyházkerületének testvérkapcsolatáról beszélgettünk.
Ökumenikus Világimanap 2019.
feb 20
2019
A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség szervezésében 27. alkalommal rendezzük meg a Ökumenikus Világimanapot. A baptista, evangélikus, görög katolikus, római katolikus és református testvérekkel együtt valósul meg a szervezés, minden évben más-más felekezet templomában. A Világimanapnak ebben az évben a Svetits Intézmény Szent Kereszt-kápolnája ad helyet (4024 Debrecen, Szent Anna utca 20-26.) 2019. március 1-én, pénteken délután 17.00 órai kezdettel.   Az imádságokat az idén szlovéniai testvérek állították össze. Vezérgondolatuk „Jöjjetek, mert már minden készen van!” Lukács 14:17 Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a közös imádkozásra! A Világimanap anyaga letölthető a Világimanap honlapjáról az alábbi linken: https://vilagimanap.hu/vilagimanap-2019/22-vilagimanap-2019-szlovenia-liturgia-es-bibliatanulmany
XII. Tiszántúli Református Jótékonysági bál - támogatók
feb 20
2019
Köszönjük a támogatóknak és a szponzoroknak a felajánlásaikat, és azt, hogy segítették a XII. Tiszántúli Református Jótékonysági bál megvalósítását és kommunikációját. Örülünk, hogy együtt élhetjük meg az ajándékozás és  az  adományozás örömét! 
Elhunyt Bellai Zoltán püspöki főtanácsos
feb 19
2019
Bellai Zoltán kaposvári református lelkipásztort, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöki főtanácsosát 2019. február 15-én, pénteken hajnalban szolgálatba küldő Ura hazahívta. Életéért február 23-án, szombaton 11 órától adnak hálát.