Ifjúsági találkozó Csillagpötty módra
júl 06
2012
Csillagpötty címmel kezdődött református ifjúsági találkozó szerdán Hajdúböszörményben, a Kálvin téri gyülekezet szervezésében.
Különleges Küldetés Garbolcon
júl 06
2012
„Jónás nem szeretnék lenni: Nagy hal szája lesne rám.” – hangzott az ének több mint ötven gyermek ajkáról július 25-től Garbolcon, a 3. Erdőháti Nyári Hittanos Napközis Táborban.
Kántortovábbképző a Nyírségben
júl 05
2012
A Nyírségi Református Egyházmegyében 2010-től zajlik regionális kántorképzés. Havi rendszerességgel tartanak továbbképző alkalmakat kántoroknak, kórusvezetőknek.
Diplomaosztó és doktoravató a református egyetemen
júl 02
2012
A Tiszántúli Református Egyházkerület felsőoktatási intézményében ebben a tanévben 136-an tettek sikeres záróvizsgát a hitéleti és nem hitéleti szakokon. 105 teológus, lelkész, hittanár, tanító, informatikus-könyvtáros, illetve kommunikációs szakember vehette át a végzettségről szóló oklevelet.
Megjelent az Igazság és Élet legújabb száma
jún 29
2012
Megjelent az Igazság és Élet 2012/3. száma, amely július- augusztus-szeptember hónapokra (Szentháromság utáni 4. vasárnaptól kezdve a Szentháromság utáni 17. vasárnappal bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat, prédikációvázlatokat vasárnapi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórákhoz, tanévnyitó családi istentisztelethez.
Hajrá spanyolok!
jún 28
2012
Már most focistának készülnek, vagy egyszerűen csak szeretik futballt a Debreceni Református Kollégium Óvodájának kicsinyei. Természetesen nézik az Európa Bajnokságot is a tévében. Ki a spanyoloknak szurkol, ki az olaszoknak. Hogy miért természetes? A Debreceni Református Kollégium Óvodája az elsők között csatlakozott a 2010-ben indult, az MLSZ támogatásával működő Bozsik-programhoz, a nagycsoportos, 6-7 éves gyerekek azóta „hivatásszerűen” rúgják a labdát.
A Nőszövetség a gyülekezet édesanyja
jún 27
2012
Még sosem gyűlt össze annyi asszony a debreceni Nagytemplomban, mint múlt pénteken a Tiszántúli Református Egyházkerületi és a Királyhágómelléki Református Egyházkerületi Nőszövetségek közös konferenciáján, amelyen körülbelül 2100-an vettek részt.
Eltemették Lipták Andrást
jún 27
2012
2012. június  11-én, életének 77. évében elhunyt Lipták András akadémikus, Széchenyi-díjas szerves kémikus, a szénhidrát és az immunkémia neves kutatója. A Debreceni Református Kollégium Baráti Körének egykori elnöke, a Kossuth Lajos Tudományegyetem, ma Debreceni Egyetem egykori rektora, az MTA Debreceni Területi Bizottsága és az OTKA hajdani elnöke a hazai és a nemzetközi tudományos élet neves személyisége volt.
Zöldülő lábnyomok – környezetvédelemről kisiskolásoknak
jún 27
2012
Végéhez közeledik a Túrkevei Református Egyházközség „Zöldülő lábnyomok” című európai uniós projektje.
Felújításra szorul a debreceni Nagytemplom
jún 26
2012
A külső homlokzatot szeretné felújítani a református egyházközség, valamint új kiállításokkal megnyitná a Keleti tornyot a látogatók előtt. A Debrecen-Nagytemplomi Egyházközség pályázatot nyújtott be, hogy uniós pénzből már jövő tavasszal elkezdhessék a munkálatokat.