Püspöki látogatás az ÁSZ-nál
aug 27
2012
Bölcskei Gusztáv református püspök látogatást tett Domokos Lászlónál, az Állami Számvevőszék elnökénél. A találkozó fő témája a közpénzekkel kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatok áttekintése volt.
Az evangélikus és református egyház közleménye a totalitárius rendszerek emléknapja alkalmából
aug 23
2012
Az evangélikus és a református egyházvezetők közös nyilatkozatot adtak ki az augusztus 23-ai  totalitárius rendszerek emléknapja alkalmából.
Megkezdődött a Doktorok Kollégiumának közgyűlése Révkomáromban
aug 22
2012
Megkezdődött a Magyarországi Református Egyház tudományos testületének, az úgynevezett Doktorok Kollégiumának éves közgyűlése a révkomáromi Selye János Egyetem központi épületében kedden.
Felnőttképzés a református egyetemen
aug 22
2012
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Felnőttképzési Központja a 2012/13-as tanévben is indít képzéseket.
Áldás a munkám
aug 21
2012
Az állami ünnep alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Vojtkó Ferenc, a Debrecen Televízió vallási műsorának szerkesztő-riportere, a Debrecen-Csapókerti Református Egyházközség presbitere.
Hogy áldottá és áldássá lehessünk
aug 21
2012
Ökumenikus istentiszteleten imádkoztak népünkért és adtak hálát az új kenyérért a magyarországi egyházak képviselői augusztus 20. előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban.
Jóleső érzés a szolgálat
aug 18
2012
Magyar Érdemrend Tiszti- és Lovagkereszt, illetve Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a köztársasági elnök megbízásából. Takács Tamás, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség vezető lelkésze úgy véli az elismerés a hűségre és a hitelességre figyelmezteti.
A sport tanította küzdeni
aug 18
2012
Tevékeny, lendületes, energikus és mindig szeretetteljes. Ezekkel a szavakkal lehet legjobban jellemezni Ember Sándort, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola igazgatóját, aki augusztus 20-a alkalmából Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át.
Elhunyt Mónus Béla
aug 16
2012
Hosszú türelemmel viselt betegség után Megváltójához költözött 2012. augusztus 13-án, 73 éves korában Mónus Béla, nyugalmazott lelkipásztor. Testét örök nyugalomra helyezik a mátészalkai köztemető ravatalozójából, 2012. augusztus 18-án, délelőtt 10 órakor.
Diakóniai szolgálatok és fenntartóik figyelmébe!
aug 16
2012
A Szeretetszolgálati Iroda Országos Szakmai Értekezletet tart augusztus 28-án kedden, 10 órától várhatóan 15 óráig a Zsinati ülésteremben (Bp., XIV. Abonyi u. 21.) a református egyházközségek, egyházmegyék és egyházkerületek által fenntartott diakóniai szolgálatok részére.