Melyikük a református lelkész?
ápr 16
2012
Elindult a Magyarországi Református Egyház 2012-es egyszázalékos kampánya. Az „Egy házban élünk” fősor alatt futó kampány központi eleme egy játékos internetes oldal, ahol az egyházban szolgáló lelkészek és világiak mutatják be a református társadalmi szolgálat területeit, illetve az egyház sokszínűségét.
Párbeszédre vágynak a fiatalok
ápr 13
2012
Több párbeszéd, pontos iránymutatás a tabunak számító kérdésekben, erősebb kapcsolat a lelkészek és a fiatalok között – többek között ezeket igénylik a református egyháztól a Zsinati Ifjúsági Fórum résztvevői. A zsinati székházban szervezett találkozón az egyházmegyék, református gimnáziumok, egyetemek, egyetemi gyülekezetek és az ifjúsági szervezetek delegáltjai vettek részt április 13–14-én.
Közlemény
ápr 11
2012
A Magyarországi Református Egyház Elnökségének állásfoglalása a revideált Károli fordítással kapcsolatban.
Nagypénteki istentiszteletet a börtönben
ápr 10
2012
Nagypénteki istentiszteletet tartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Bölcskei Gusztáv református püspök igehirdetésében szólt a húsvét ünnepének fontosságáról, és emlékeztetett arra, hogy nagypénteken, a keresztyénség egyik legnagyobb ünnepén, a középpontban egy elítélt ember, Jézus áll.
Húsz éves a Református Tiszántúl
ápr 10
2012
Húsz esztendővel ezelőtt jelent meg először a Református Tiszántúl című újság. Az újság azóta hűségesen, gondosan és minőségi módon őrizi a tiszántúli reformátusság értékeit.
"Ne maradjon következmények nélkül a húsvét!"
ápr 08
2012
Ha hagyjuk, hogy az emberi kapcsolatok eltűnjenek, megmérgeződjenek, akkor a húsvétnak, Jézus feltámadásának nem lesz következménye - hangoztatta Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök húsvétvasárnap a debreceni Nagytemplomban.
Mi vagyunk a feltámadás kedvezményezettjei
ápr 05
2012
A neves svájci lelkész-költő, Kurt Marti azt írja Az üres sír című versében: „A legmélyebbre az a sír nyúlik, amely a halált temette el így sokkal nagyobb az élet előnye” 
„A föld titkai más megvilágításba kerülnek”
ápr 05
2012
Húsvét az öröm ünnepe. Van okunk örülni, mert Jézus Krisztus feltámadt a halálból, győzelmet aratott a bűn és a halál fölött.
Színházi előadás Árva Bethlen Katáról Fehérgyarmaton
ápr 04
2012
Felejthetetlen élményben volt része a fehérgyarmati református gyülekezet tagjainak, akik a Protestáns esték előadás – sorozat keretében nézhették meg Kocsis István író Árva Bethlen Katáról szóló monodrámáját Kökényessy Ágnes színművésznő csodálatos alakításában.
„Ti ne féljetek!"
ápr 04
2012
„Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt. És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül…" (Máté 28,5-7)