Nagypénteki istentiszteletet a börtönben
ápr 10
2012
Nagypénteki istentiszteletet tartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Bölcskei Gusztáv református püspök igehirdetésében szólt a húsvét ünnepének fontosságáról, és emlékeztetett arra, hogy nagypénteken, a keresztyénség egyik legnagyobb ünnepén, a középpontban egy elítélt ember, Jézus áll.
Húsz éves a Református Tiszántúl
ápr 10
2012
Húsz esztendővel ezelőtt jelent meg először a Református Tiszántúl című újság. Az újság azóta hűségesen, gondosan és minőségi módon őrizi a tiszántúli reformátusság értékeit.
"Ne maradjon következmények nélkül a húsvét!"
ápr 08
2012
Ha hagyjuk, hogy az emberi kapcsolatok eltűnjenek, megmérgeződjenek, akkor a húsvétnak, Jézus feltámadásának nem lesz következménye - hangoztatta Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök húsvétvasárnap a debreceni Nagytemplomban.
Mi vagyunk a feltámadás kedvezményezettjei
ápr 05
2012
A neves svájci lelkész-költő, Kurt Marti azt írja Az üres sír című versében: „A legmélyebbre az a sír nyúlik, amely a halált temette el így sokkal nagyobb az élet előnye” 
„A föld titkai más megvilágításba kerülnek”
ápr 05
2012
Húsvét az öröm ünnepe. Van okunk örülni, mert Jézus Krisztus feltámadt a halálból, győzelmet aratott a bűn és a halál fölött.
Színházi előadás Árva Bethlen Katáról Fehérgyarmaton
ápr 04
2012
Felejthetetlen élményben volt része a fehérgyarmati református gyülekezet tagjainak, akik a Protestáns esték előadás – sorozat keretében nézhették meg Kocsis István író Árva Bethlen Katáról szóló monodrámáját Kökényessy Ágnes színművésznő csodálatos alakításában.
„Ti ne féljetek!"
ápr 04
2012
„Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt. És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül…" (Máté 28,5-7)
Passió a Nagytemplomban
ápr 03
2012
Országos szinten egyedülálló kezdeményezésként Nagypénteken egy katonazenekar szolgál a Kálvinista Róma Nagytemplomában. Április hatodikán 18 órától hagyományteremtő céllal rendezi meg az 5. Bocskai István Lövészdandár, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete a zenés nagypénteki istentiszteletet.
Megjelent az Igazság és Élet
ápr 02
2012
Megjelent az Igazság és Élet 2012/2. száma, amely április-május-június hónapokra (Böjt 6., vasárnapjától (Virágvasárnaptól) Szentháromság utáni 3. vasárnappal bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, többek között konfirmációhoz, illetve nagypénteki passiós istentiszteletre és nyári gyülekezeti táborozáshoz ad gazdag segédanyagot.
Közösen akarnak cselekedni
ápr 02
2012
A cigány szakkollégium közeljövő terveiről és a felmerült finanszírozási problémákról tárgyalt Bölcskei Gusztávval, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnökével március 30-án Debrecenben Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.