V. Református Jótékonysági Bál
jan 19
2012
Újból megrendezik a Református Jótékonysági Bált Debrecenben. A szervező Tiszántúli Református Egyházkerület a Zilahi Református Wesselényi Kollégium javára ajánlja fel a bál bevételét.
Elhunyt Biró Bálintné
jan 16
2012
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Biró Bálintné született Bölcskei Ágnes 62 éves korában elhunyt.
Megújult a Dóczy Gimnázium
jan 16
2012
Szabó Magda egykori iskoláját akadály- mentesítették, bővült a tornaterem egy szertornázásra alkalmas helyiséggel, valamint az udvaron háromfunkciós (kézilabda, kosárlabda, tenisz) műanyag borítású sportpálya és a hozzá tartozó atlétikai pálya (távolugró pálya, súlylökéshez szükséges kör) épült.
Téglási hálaadás
jan 09
2012
A téglási hálaadó istentiszteleten megáldották a felújított toronygömböt és a jelvényeket, amelyeket az alkalom zárásaként ünnepélyesen felhelyeztek a templomtorony csúcsára.
Elhunyt Dr. Kocsis Elemérné
jan 03
2012
Dr. Kocsis Elemérné (született Huszti Lenke) nyugalmazott tanítónő életének 83. esztendejében hazatért megváltó Urához. Temetése 2012. január 9-én, 14 órakor lesz a Debreceni Köztemető II. sz. ravatalozójából a református egyház szertartása szerint.
Megjelent az Igazság és Élet
dec 27
2011
Megjelent az Igazság és Élet 2012/1. száma, amely január- február-március hónapokra (Újévtől kezdve Böjt 5., Judika vasárnapjával bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat, prédikációvázlatokat vasárnapi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórákhoz.
Karácsony az alázat ünnepe
dec 25
2011
A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke úgy fogalmazott: ma talán azért nem látjuk Istent, mert nem tudunk mélyre hajolni, pedig Isten az alázatosoknak ad kegyelmet, míg a gőgösöknek ellenáll.
Karácsony Isten válságkezelése
dec 23
2011
Kedves Testvéreink! A karácsonyi ünnep évszázadok óta gazdagítja az emberiség életét. Méltósága, meghittsége, az ekkor átélhető békesség és nyugalom olyan élmény, ami nélkül az ember élete szegényebb lenne. Lelkileg és testileg is szükségünk van a karácsonyra. Azonban ezeken túl számunkra, keresztyén emberek számára ez az ünnep nem csak a szükségleteinkről szól. Karácsony többlete az a hatalmas ajándék és megkönnyebbülés, hogy Isten megjelenik ebben a világban. Isten üdvözítő kegyelme megjelent köztünk, megszületett nekünk, visszavonhatatlanul és győzedelmesen velünk van ma is!
Ünnepi istentiszteletek az Európa Rádióban
dec 16
2011
Adventben és karácsonykor az Európa Rádió ünnepi istentiszteleteket közvetít. 11 órától Miskolcon a 90,4, Nyíregyházán a 100,5, Záhony térségében a 90,4, a legújabb állomáson Debrecenben pedig a 94,4 MHz-en hallgatható.
Középpontban a teológia
dec 12
2011
A hittudományi egyetem és a Kálvin János Kiadó könyvbemutatóján olyan köteteket ismertettek, amelyek „a teológia történetét fűzik össze” - mondta köszöntőjében Fekete Károly, rektor.