Tudod, mire vágysz? - Párkereséstől a jól működő családig
feb 01
2012
A „Házasság Hete” országos megnyitója „Vágyni arra, ami a miénk” címmel 2012-ben Debrecenben, a Nagyerdei Református Gyülekezetben lesz.
Börtönlelkész kapta a Dizseri-díjat
jan 30
2012
Csuka Tamásné a Református Misszió Központ börtönlelkésze kapta idén a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat. Az elismerést azoknak adják, akik kiemelkedő munkát végeznek emberek testi-lelki gyógyításáért.
18 iskola csaknem 250 tanulója mérte össze tudását
jan 24
2012
Debrecen 18 általános iskolájának csaknem 250 tanulója mérettette meg magát hétfőn a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskolája. A tanulmányi versenyen a többi között matematikából és angol nyelvből mérhették össze a tudásukat a gyerekek, de sokan sportoltak, például kosaraztak is.
,,Isten áldd meg a magyart!”
jan 23
2012
A hagyományoknak megfelelően idén is megünnepelték a Magyar Kultúra Napját Szatmárcsekén, azon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis településen, ahol Kölcsey Ferenc élete végéig több mint húsz esztendőt töltött, és ahol 1823. január 22-én megírta a magyar nép imádságát, a Himnuszt. A megemlékezést a helyi református templomban tartották, amely után az ünneplők a falu temetőjében megkoszorúzták a költő síremlékét.
Egyek vagyunk
jan 23
2012
A Skót Egyház moderátorának látogatása Debrecenben kezdődött, ahol prédikált a Nagytemplomban, találkozott Bölcskei Gusztáv püspökkel és Vad Zsigmond esperessel, a zsinat külügyi és ökumenikus bizottságának elnökével, valamint helyi lelkészekkel beszélgetett az egyház mindennapjairól. A moderátor részt vett az ökumenikus imahét záró istentiszteletén és az azt követő fogadáson is.
Ökumenikus Imaheti istentiszteletek
jan 20
2012
Az Európa Rádió istentisztelet közvetítések segítségével követte nyomon az ökumenikus imahét programjait Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán is. Az istentiszteletek itt meghallgathatók.
Elhunyt Hapák József fényképész
jan 20
2012
Életének 67. évében elhunyt Hapák József fotóművész, Debrecen város díszpolgára. Temetése január 26-án, 10 órakor lesz a Debreceni Köztemető II. számú ravatalozójából. A temetésen Bölcskei Gusztáv református püspök végzi az igehirdetés szolgálatát.
V. Református Jótékonysági Bál
jan 19
2012
Újból megrendezik a Református Jótékonysági Bált Debrecenben. A szervező Tiszántúli Református Egyházkerület a Zilahi Református Wesselényi Kollégium javára ajánlja fel a bál bevételét.
Elhunyt Biró Bálintné
jan 16
2012
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Biró Bálintné született Bölcskei Ágnes 62 éves korában elhunyt.
Megújult a Dóczy Gimnázium
jan 16
2012
Szabó Magda egykori iskoláját akadály- mentesítették, bővült a tornaterem egy szertornázásra alkalmas helyiséggel, valamint az udvaron háromfunkciós (kézilabda, kosárlabda, tenisz) műanyag borítású sportpálya és a hozzá tartozó atlétikai pálya (távolugró pálya, súlylökéshez szükséges kör) épült.