Fekete Károly az új rektor a hittudományi egyetemen
júl 27
2011
Fekete Károly egyetemi tanárt bízta meg Schmitt Pál köztársasági elnök a rektori feladatok ellátásával a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. Az új rektor a Sándor-palota Tükörtermében vette át megbízólevelét a köztársasági elnöktől.
Harangszentelés Gemzsén
júl 25
2011
Ünneplő sokaság gyűlt össze 2011. július 23-án, szombaton délután a Gemzsei Református Templom kertjében, ahol virágokkal, kendőkkel feldíszítve állt az új 420 kg-os harang, melyet Kovács Zsigmond adományozott. Ez az ünnepi alkalom Bölcskei Gusztáv püspök áldó szavaival kezdődött, majd a Szabolcs-Beregi Egyházmegye lelkészei járultak a haranghoz és kérték rá, és a gyülekezetre Isten áldását. Ezután a harang elfoglalta méltó helyét a toronyban, a gyülekezet pedig énekszóval bevonult a templomba, ahol Isten igéjét Bölcskei Gusztáv hirdette közöttünk.
Véget ért a Csillagpont
júl 25
2011
Érkezés Van, aki szórakozni szeretne, van, aki jó hangulatot vár, van aki pedig választ keres kérdéseire az idei Csillagponton. A tatai református ifjúsági táborba kedden több mint háromezer fiatal érkezett.
Lemondtak a 200 millióról
júl 21
2011
A Magyarországi Református Egyház Elnöksége nemrég levelet kapott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, amelyben közölte, a kormányzatnak nem áll módjában elfogadnia azt, hogy a reformátusok lemondanak 200 millió forint állami támogatásról az államadósság csökkentése céljából - erről Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke beszélt a tatai Csillagpont református ifjúsági találkozón tartott kerekasztal-beszélgetésen.
Új és tiszta alap
júl 12
2011
A Magyarországi Református Egyház Elnöksége az egyházi törvény keddi elfogadása után várakozással tekint az új keretek alapján a következő időszakban az egyház életét és szolgálatát szabályozó további törvények és koncepciók egyeztetése elé.
Igazi otthon
júl 11
2011
Bővítették a hajdúszoboszlói ANNA Idősek Otthonát. A bentlakásos intézményhez új épületszárny épült, ezáltal tizenhárom férőhellyel és egy közös nappali helyiséggel bővült az otthon. A felújítási munkálatok százharminc millió forintba kerültek, amelyhez kölcsönt vett fel a gyülekezet. Az új épületszárny átadásának hálaadó istentiszteletét július 10-én, vasárnap tartották.
Megjelent Studia Theologica Debrecinensis
júl 11
2011
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem teológiai szakfolyóirata (1/2011) a teológia tanárainak, doktorainak, díszdoktorainak és doktoranduszainak publikációit kívánja közreadni, de helyet biztosít idegen nyelvű tanulmányok közlése számára is.
Búcsúzott Gábry Sándor
júl 07
2011
Ünnepi istentiszteleten búcsúztatták a Rajna-Vesztfáliai Magyar Protestáns Gyülekezet lelkipásztorát, Gábry Sándort.
Megjelent az Igazság és Élet
júl 06
2011
Megjelent az Igazság és Élet 2011/3. száma, amely Július-augusztus-szeptember hónapokra (Szentháromság utáni 2. vasárnaptól Szentháromság utáni 14. vasárnappal bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, illetve tanévnyitó istentisztelethez, ifjúsági bibliaórához ad gazdag segédanyagot.
A különböző korosztályok találkozása
júl 06
2011
Több mint háromszázan vesznek részt évről-évre a debrecen-nagyerdei gyülekezet nyári táborában. Tizenhat éve szerveznek úgynevezett többgenerációs tábort, ahol lelkileg és testileg felfrissülnek illetve a különböző korosztályok közelebb kerülhetnek egymáshoz.