Megszépülnek a józsai református templomok
jún 03
2011
Megújulnak Debrecen-Józsán a református templomok és megszépül a közösségi ház is. A munkálatokra a gyülekezet az év elején pályázaton 51.360.060 forintot nyert. Az alsójózsai templom már elkészült és a tervek szerint augusztusra a felsőjózsai templom és a gyülekezetei ház felújítása is befejeződik.
Földi és mennyei állampolgárság
jún 02
2011
Jézus mennybemenetelének üzenete a református teológiai felfogásban alapvető fontosságú tételeket befolyásolt - mondta Fekete Károly, a debreceni teológia tanára, amikor Jézus utolsó földi napjának jelentőségéről beszélt honlapunknak.
Uniós és vallási vezetők találkoztak Brüsszelben
máj 31
2011
Az "arab tavasz" volt az egyik fő témája az uniós és vallási vezetők brüsszeli találkozójának. Az Európai Unió déli szomszédságában kibontakozó folyamatoknak, az úgynevezett "arab tavasz" által hozott változásoknak szentelték a legtöbb figyelmet azon a hétfői brüsszeli találkozón, amelyen az EU-intézmények irányítói és európai vallási vezetők vettek részt.
Kollégiumi diáktalálkozó Debrecenben
máj 30
2011
Bár a Debreceni Református Kollégium öregdiákjainak idei találkozóját május 28-29-én, a Kollégium főépületének felújítási munkálatai miatt, a korábbiaknál szűkebb keretek között rendezték meg, az ősi Alma Mater rendezvényein a két nap folyamán még így is több százan fordultak meg.
Konfirmandus futballbajnokság Tunyogmatolcson
máj 29
2011
2011. május 28-án a tunyogmatolcsi sportpályán, idén 12. alkalommal rendezték meg a szatmári gyülekezetek hittanosai közötti focibajnokság. A 14 gyülekezetből (Csenger, Ököritófülpös, Matolcs, Kocsord, Túrricse, Szamoskér, Szamossályi, Tunyog, Méhtelek, Tyukod, Panyola, Szamosszeg, Nábrád, Porcsalma) 18 csapat nevezett a megmérettetésre, 15 fiú és 3 lány csapat (Kocsord, Túrricse, Tunyog).
Hálaadó istentisztelet a Nyírbátori Református Templomban
máj 29
2011
2011. május 29-én 11 órakor hálaadó istentiszteleten dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr szolgálatával vette újra használatba a Nyírbátori Református Egyházközség az 500 éves templomát a „Hit és egészség” pályázat keretében megvalósult egy évig tartó felújítási munkák után
Felújították a Kisvarsányi Református Templomot
máj 29
2011
 A gyülekezet több mint negyvenhárom millió forintot nyert pályázaton. A pénzből akadálymentesítettek, kicserélték a nyílászárókat és újrafestették a templomot.
Zsinati összefoglaló
máj 27
2011
Csütörtökön kezdődött a XIII. Zsinat hetedik ülése, amelynek kezdetén a Zsinat lelkészi elnöke beszélt a közfeladatokat ellátó egyházi intézmények dolgozóinak bérkompenzációjáról, az egyszázalékos felajánlási rendszer jövőjével kapcsolatos egyeztetésekről, valamint a készülő egyházi törtvény bizonyos részleteiről is.
A Református Egység Napjának megünneplése Fehérgyarmaton
máj 24
2011
Csodálatos élményt jelentett a Református Egység Napjának megünneplése Fehérgyarmaton, ahol a Kárpát-medence egyetlen, a magyar reformátusság egységét szimbolizáló emlékmű található.
II. Erdőháti Református Nőszövetségi Találkozó Tisztaberken
máj 23
2011
Május 21-én a Tisztaberki Református Templomban lelkes csapat gyűlt össze a környékbeli református gyülekezetekből (Penyige, Vámosoroszi, Csaholc, Túrricse, Méhtelek, Kishódos, Nagyhódos, Szatmárnémeti ), hogy együtt keressük a választ a találkozó kérdésére: Melyek azok a női szerepek, feladatok, melyek a családban, és a gyülekezetben is kamatoztathatók.