Menedék
jún 08
2011
„A Kollégium a szülői szegénységet, a hétköznapok gondját és félelmét megszelídítette...” Erőss Pál, egykori debreceni diák gondolata a Menedék című kötetben olvasható. A könyvben a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában 1950-1957 között érettségizett diákok visszaemlékezései találhatók.
Határmenti egyházmegyék találkozója Lónyán
jún 05
2011
A Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye kezdeményezésével jött létre ez a csodálatos alkalom, amikor is együtt lehetett Lónyán 2011. június 4-én hat határmenti egyházmegye. A határontúlról érkeztek közénk a Beregi -, Ugocsai-, és Ungi Egyházmegye az országhatáron belülről, pedig a Nyírségi-, a Szatmári-, és a házigazda Szabolcs-beregi Egyházmegye lelkészei, gondnokai, presbiterei, gyülekezeti tagjai.
Családi nap Fehérgyarmaton
jún 04
2011
Ebben az évben már 7. alkalommal rendezett a Fehérgyarmati Református Egyházközség Családi Napot a gyülekezet tagjainak, amely az egymással való találkozásnak és a közös szórakozásnak, de egyben lelki feltöltődésnek és a programokra ellátogatók számára a megszólítás alkalmává vált.
Liszt emlékhangverseny Hosszúpályiban
jún 03
2011
Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója nem csak arra biztosít kiváló alkalmat, hogy a zeneszerző életútja és életműve felé forduljunk, hanem arra is, hogy felelevenítse egy-egy település személyes kapcsolatát a világ hírhedett zenészével.
Megszépülnek a józsai református templomok
jún 03
2011
Megújulnak Debrecen-Józsán a református templomok és megszépül a közösségi ház is. A munkálatokra a gyülekezet az év elején pályázaton 51.360.060 forintot nyert. Az alsójózsai templom már elkészült és a tervek szerint augusztusra a felsőjózsai templom és a gyülekezetei ház felújítása is befejeződik.
Földi és mennyei állampolgárság
jún 02
2011
Jézus mennybemenetelének üzenete a református teológiai felfogásban alapvető fontosságú tételeket befolyásolt - mondta Fekete Károly, a debreceni teológia tanára, amikor Jézus utolsó földi napjának jelentőségéről beszélt honlapunknak.
Uniós és vallási vezetők találkoztak Brüsszelben
máj 31
2011
Az "arab tavasz" volt az egyik fő témája az uniós és vallási vezetők brüsszeli találkozójának. Az Európai Unió déli szomszédságában kibontakozó folyamatoknak, az úgynevezett "arab tavasz" által hozott változásoknak szentelték a legtöbb figyelmet azon a hétfői brüsszeli találkozón, amelyen az EU-intézmények irányítói és európai vallási vezetők vettek részt.
Kollégiumi diáktalálkozó Debrecenben
máj 30
2011
Bár a Debreceni Református Kollégium öregdiákjainak idei találkozóját május 28-29-én, a Kollégium főépületének felújítási munkálatai miatt, a korábbiaknál szűkebb keretek között rendezték meg, az ősi Alma Mater rendezvényein a két nap folyamán még így is több százan fordultak meg.
Konfirmandus futballbajnokság Tunyogmatolcson
máj 29
2011
2011. május 28-án a tunyogmatolcsi sportpályán, idén 12. alkalommal rendezték meg a szatmári gyülekezetek hittanosai közötti focibajnokság. A 14 gyülekezetből (Csenger, Ököritófülpös, Matolcs, Kocsord, Túrricse, Szamoskér, Szamossályi, Tunyog, Méhtelek, Tyukod, Panyola, Szamosszeg, Nábrád, Porcsalma) 18 csapat nevezett a megmérettetésre, 15 fiú és 3 lány csapat (Kocsord, Túrricse, Tunyog).
Hálaadó istentisztelet a Nyírbátori Református Templomban
máj 29
2011
2011. május 29-én 11 órakor hálaadó istentiszteleten dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr szolgálatával vette újra használatba a Nyírbátori Református Egyházközség az 500 éves templomát a „Hit és egészség” pályázat keretében megvalósult egy évig tartó felújítási munkák után