Igazi otthon
júl 11
2011
Bővítették a hajdúszoboszlói ANNA Idősek Otthonát. A bentlakásos intézményhez új épületszárny épült, ezáltal tizenhárom férőhellyel és egy közös nappali helyiséggel bővült az otthon. A felújítási munkálatok százharminc millió forintba kerültek, amelyhez kölcsönt vett fel a gyülekezet. Az új épületszárny átadásának hálaadó istentiszteletét július 10-én, vasárnap tartották.
Megjelent Studia Theologica Debrecinensis
júl 11
2011
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem teológiai szakfolyóirata (1/2011) a teológia tanárainak, doktorainak, díszdoktorainak és doktoranduszainak publikációit kívánja közreadni, de helyet biztosít idegen nyelvű tanulmányok közlése számára is.
Búcsúzott Gábry Sándor
júl 07
2011
Ünnepi istentiszteleten búcsúztatták a Rajna-Vesztfáliai Magyar Protestáns Gyülekezet lelkipásztorát, Gábry Sándort.
Megjelent az Igazság és Élet
júl 06
2011
Megjelent az Igazság és Élet 2011/3. száma, amely Július-augusztus-szeptember hónapokra (Szentháromság utáni 2. vasárnaptól Szentháromság utáni 14. vasárnappal bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, illetve tanévnyitó istentisztelethez, ifjúsági bibliaórához ad gazdag segédanyagot.
A különböző korosztályok találkozása
júl 06
2011
Több mint háromszázan vesznek részt évről-évre a debrecen-nagyerdei gyülekezet nyári táborában. Tizenhat éve szerveznek úgynevezett többgenerációs tábort, ahol lelkileg és testileg felfrissülnek illetve a különböző korosztályok közelebb kerülhetnek egymáshoz.
Díjat kapott a Megbékélés Háza
júl 05
2011
Berekfürdőért díjat kapott a Megbékélés Háza Református Konferenciaközpont. A kitüntetést péntek délután Hajdu Lajos polgármester adta át Molnár Jánosnak a központ vezetőjének. A berekfürdői önkormányzat 18 éve adományoz díszpolgári címet, valamint „Berekfürdőért” kitüntetést a község társadalmi, gazdasági, kulturális életének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére.
70 éves a Magdaléneum
júl 05
2011
Hetvenedik születésnapját ünnepelte a nyíregyházi Magdaléneum. A Fogyatékosok Református Ápoló-Gondozó Otthonának hálaadó istentiszteletén csütörtökön a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét.
Közösségépítés a templomban és a focipályán
júl 05
2011
Vakációs bibliahetet valamint kézműves- és focitábort szervezett hittanos gyerekeknek a hajdúsámsoni református gyülekezet. A szerdán kezdődő és vasárnapig tartó táborba százötvenen jelentkeztek.
Közösségben együtt lenni
júl 04
2011
A gyülekezet életében a nőszövetség olyan, mint a család életében az édesanya: meleg otthonná varázsolja a templomot és a közösséget - ekképpen vélekedik a nők egyházközségben végzett munkájáról Gaál Botondné Czeglédy Mária, kerületi nőszövetségi elnök.
Generális Konvent képekben és hangzó riportokban
júl 02
2011
Fényképeket és rádiós riportokat nézhetnek meg illetve hallgathatnak meg a Generális Konvent június 21-22-ei plenáris üléséről.