Elhunyt Virágh László református lelkipásztor
ápr 09
2011
Virágh László református lelkipásztor életének 82. évében, április 9-én elhunyt.
Romák Nemzetközi Világnapja
ápr 08
2011
1971-ben a romák első londoni világkongresszusán az Indiából és húsz más országból érkezett küldöttek elfogadták a roma nép szimbólumát, zászlaját, mottóját, himnuszát és április 8-át Nemzetközi Roma Nappá nyilvánították. Ebből az alkalomból EU-csúcsot tartanak. Budapesten konferenciát és fotókiállítást, versestet, filmvetítést és koncerteket, valamit cigánytánc-oktatás is rendeztek.
Amerikaiak missziója a debreceni börtönben - nemzetközi börtönmissziós imahét
ápr 06
2011
A nemzetközi börtönmissziós imahét nyitó alkalmán a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek vendégek, három államot képviselve; Alabamát, Louisianát és Mississippit.
Mit lehet tanulni a koreai reformátusoktól?
ápr 05
2011
A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma, a Föld leggazdagabb országainak egyike. Fővárosa és legnagyobb városa Szöul, a világ második legnagyobb várostömörülése.
Iszlám tárlat a Debreceni Református Nagytemplomban
ápr 04
2011
Iszlám kiállítás nyílt a Debreceni Református Nagytemplomban. „Az iszlám története Magyarországon és kultúrák találkozása” című tárlaton a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke mondott köszöntőt.
Hálaadó istentisztelet Tyukodon
ápr 03
2011
A Református Gyermekvédelmi Szolgálat- Nevelőszülői Hálózat 2011. április 3-án, a vasárnap délutáni istentisztelet keretében indított szolgálatba 16 újonnan kiképzett nevelőszülőt.
Közel és mégis távol - Katonáné Nagy Andrea lelkipásztor emlékére
szept 22
2010
„Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.” (Zsoltárok 34,19). Jól ismerjük ezt az Igét, minként azt is, hogy az Úr közelségét egy-egy lelkipásztor közelségében érezhetjük meg igazán. Ezért lehet mélységes fájdalommá az, ha egy lelkipásztort szólít haza az Isten. S úgy érezzük, hogy az éltető és melegséget adó jelenlét nincsen többé. Egyszer csak véget ér. Mintha Isten megszűnne minket szeretni.
Felújították a Kisvarsányi Református Templomot
máj 19
2010
Felújították a Kisvarsányi Református Templomot. A gyülekezet több mint negyvenhárom millió forintot nyert pályázaton. A pénzből akadálymentesítettek, kicserélték a nyílászárókat és újrafestették a templomot.
Fókuszban az önkéntesség - lelkész presbiteri konferencia
máj 19
2010
Az önkéntességről szólt a Tiszáninneni Református Egyházkerület tavaszi lelkész-presbiteri konferenciája, melyet szombaton (május 14-én) tartottak a Miskolci Egyetem díszaulájában.