Több, mint osztálykirándulás
aug 28
2018
Több, mint osztálykirándulás címmel középiskolások számára készített rendhagyó ajánlatot a Debreceni Református Hittudományi Egyetem, teljes körű szolgáltatást nyújtva az osztálykirándulóknak.
Visszaül kedvenc hangszeréhez a város híres orgonistája - Vasárnap esti orgonakoncert Sepsy Károllyal
aug 27
2018
Ősszel is tovább folytatódnak a Nagytemplomi zenés áhítatok: szeptember 2-án (vasárnap) 18 órától Sepsy Károly orgonaművész, a XX. századi református orgonazene egyik meghatározó alakja ad ingyenes koncertet a Debreceni Református Nagytemplomban.
Zsebünkben a Bibliapp: elkészült a református mobil alkalmazás
aug 27
2018
Mit tanított Jézus az adományozásról? Hogy is volt ez a tevével és a tű fokával? Mit üzen a számomra ma Isten? – mostantól bármikor és bárhol fel tudjuk lapozni a Bibliát, elolvashatjuk a napi bibliamagyarázatot, valamint kereshetünk a református hitvallásokban, ehhez pedig mindössze egyetlen ingyenes applikációt kell letöltenünk mobil eszközünkre.
Emlékistentisztelet Váncsodon
aug 26
2018
Emlékistentiszteletet tartottak Váncsodon az évfordulók jegyében 2018. augusztus 25-én délután.
Egyházkerületi tanácsülés 2018. augusztus 24-én
aug 24
2018
Egyházkerületi tanácsülést tartottak 2018. augusztus 24-én a Tiszántúlon a Debreceni Református Kollégium Dísztermében.
A debreceni Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus a körösladányi református templomban - videóval
aug 24
2018
A Körösladányi Református Egyházközség szervezésében adott koncertet 2017. október 21-én a Körösladányi Református Templomban a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus a reformáció születésének 500. és Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából.
„Minden út Istenhez vezet.” Niklaus Brantschen
aug 24
2018
A nagyváradi Posticum kulturális központ és vendégház 2018 augusztusában fotópályázatot hirdetett a lelkiség témakörében. Szirák Sára, a Tiszántúli Református Egyházkerület sajtósa, kommunikációs munkatársa különdíjban részesült a Rend a lelke című fotójáért. Gratulálunk!
Elhunyt Szabó Gáborné Gulácsi Szeréna
aug 24
2018
„Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe!” Ap.Csel. 16,31
Jelentős gyógyászati segédeszköz adomány
aug 23
2018
Jelentős mennyiségű és értékű gyógyászati segédeszközt - többek között elektromos mopedeket, kerekesszékeket, törött, műtött végtagok rögzítésére alkalmas végtagrögzítőket és speciális gyógyászati célra készített fehérneműket - adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Magyar Református Szeretetszolgálatnak (MRSZ), amelyet a következő hetekben juttat majd el a rászorulókhoz a segélyszervezet.
Püspöklátogatás a magyarcsanádi gyermektáborban
aug 22
2018
A Magyarcsanádi Református Általános Iskola és Óvoda alsó tagozatos tanulói augusztus 21-24. között gyermektáborban vesznek részt. Az iskola tanárai és az önkéntes segítők változatos programokkal várják a gyermekeket. A bibliai történetfeldolgozás mellett kézműveskedés, labdajátékok, és sok-sok közös éneklés, zenélés ad elfoglaltságot a gyermekeknek.