Templomszentelés Tiszateleken
dec 22
2018
2018. december 22-én, szombaton délelőtt templomszentelő istentiszteletet tartottak a tiszateleki református templomban.
Karácsonyi üzenet
dec 21
2018
„És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: Dicsőség a magasságban Istennek,  és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” (Lk 2,13-14)
Televíziós istentisztelet december 23-án
dec 21
2018
Istentisztelet közvetít Advent 4. vasárnapján a Debreceni Református Nagytemplomból a Duna Televízió 11 órától. Igét hirdet Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Ezen a linken tudják majd nézni: https://www.mediaklikk.hu/duna/
Kollégiumi Közgyűlés decemberben
dec 20
2018
A Debreceni Református Kollégium és tagozatának összes oktatója és dolgozója, azaz csaknem ötszáz munkatárs volt hivatalos a Kollégium éves rendes Közgyűlésére 2018. december 19-én, szerdán délután. Az alkalmon átadták a Gyarmati-díjat, az Egyházkerületi pedagógiai díjat és a Bethlen Gábor-díjat.
Hajléktalanok karácsonya
dec 19
2018
Hiába élik mindennapjaikat biztos hajlék nélkül, mégis megtalálhatják a karácsony örömét a debreceni ellátottak a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában lévő intézmény 2018. december 19-én délelőtt Úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteletre hívta a debreceni hajlék nélkül maradt embereket, valamint ekkor adták át az ügyvédi adományból készült új filagóriát is az intézmény udvarán.
Útjaink – Keresztyénség Dél-Koreában
dec 19
2018
Az Útjaink programsorozat idei záróalkalmát 2018. december 18-án tartották a Kölcsey Központ báltermében. A pódiumbeszélgetésen Fekete Károly püspököt, Vad Zsigmond esperest, Kovács Ábrahám egyetemi docenst Gonda László lelkész, egyetemi docens kérdezte.
Osztozó- Lelkigondozók Fóruma - hanganyaggal
dec 18
2018
2018. december 10-én a Debreceni Református Kollégium kápolnája adott helyet az Osztozó elnevezésű lelkigondozók fórumának. A program célja a tapasztalatcsere, megbeszélés, lelki feltöltődés és az esemény nevéhez kötődően az „osztozás” volt. 
Beszámoló az ORTE 2018. évi közgyűléséről
dec 18
2018
Nemrég írtam az ORTE 1993. évi konferenciájáról. Nemrég, 25 éve. Miért tűnik a közelmúlt részének a lassan történelmi távlatokat súroló pápai emlékezet? Vélhetően azért, mert az akkori résztvevők még mindig velünk vannak, nehezen tudjuk elengedni őket…
Adomány a nagybégányi gyülekezetnek
dec 18
2018
Advent harmadik vasárnapját megelőzően a jánki, a majtisi és a darnói gyülekezetek adománygyűjtése eredményeként 197 500 forint értékben adták át tartós élelmiszerekkel megtöltött dobozaikat a kárpátaljai testvérgyülekezetnek, a Nagybégányi Református Egyházközségnek.
Átadták a Szegedi Kis István-ösztöndíjakat
dec 18
2018
Első alkalommal vehették át fiatal kutatók a Szegedi Kis István ösztöndíjat december 17-én. Az állami elismerés a korai protestáns egyház-, irodalom- és liturgiatörténeti, valamint egyházművészeti kutatásokat támogatja.