A Biharkeresztesi Tanoda, mint második otthon létrejötte és élete
jan 10
2019
Az EFOP 3.3.1-15-2015-00076. sorszámú „Biharkeresztesi Tanoda létrehozása és működtetése” Európai Unió által finanszírozott projekt megvalósítása 2017. január 1-én kezdődött. A nyertes pályázatot a Magyarországi Református Egyház nyújtotta be. A tanoda helyszíneként a Biharkeresztesi Református Egyházközség tulajdonában álló családi házat választottuk, mely sok éve elhagyatottan állt a település központjában. Az Egyházközség, illetve a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alkalmazottjainak összefogásával egy olyan környezetet sikerül kialakítani a gyermekek számára, mintha az otthonukba mehetnének haza tanulni.
Ökumenikus imahét 2019-ben - hanganyaggal
jan 10
2019
Az Ökumenikus Imahét 2019. január 20-27. között lesz. Az imahét anyagát az indonéz keresztény testvérek állították össze, amelynek a központi igéje így hangzik: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (MTörv/5Móz 16,18-20)
Debrecenben került sor az Aliansz-imahét országos megnyitójára
jan 09
2019
„Egység a sokszínűségben” címmel 2019. január 6-án, vasárnap megkezdődött a 2019-es évi Aliansz-imahét, melynek országos megnyitójára Debrecenben került sor a csapókerti református gyülekezet templomában.
Egységnap 2019
jan 07
2019
2009. május 22-én egyesült újra a kárpát-medencei magyar reformátusság. Ekkor nyilatkoztattuk ki, hogy a magyar reformátusság – amelyet a történelmi határok szétszakítottak – újra egy egyháznak tekinti magát. Egy létező, lelki közösség erősítette meg az összetartozását, melynek immáron 10 éve.
Elhunyt Pázmány József
jan 07
2019
Fájdalommal megtört szívvel tudatjuk, hogy Nt. Pázmány József nyugalmazott lelkipásztor 2019. január 4-én életének 68. évében elhunyt. 
Elhunyt Balogh Tihamér
jan 07
2019
Elhunyt Virágh Lászlóné Pethő Ildikó
jan 07
2019
Megérinteni az emberek lelkét
jan 06
2019
"Lenne kedved néhány kört menni a debreceni Főtéren lévő óriáskeréken egy pap, vagy lelkész társaságában? Kérdezheted őt vallásról, de bármi   másról is. Sőt, utána egy forralt bort is megihattok a hüttében. Jól  hangzik, ugye?" Ezekkel a gondolatokkal hirdette meg Veres János református lelkész ötlete nyomán különleges eseményét a "Szólj be a papnak Egyesület" és a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. A karácsonyi ünnepkör zárásaként, a Vízkeresztet megelőző napon, január 5-én ennek szellemében telt meg Istent kereső emberekkel a 45 méter magas debreceni óriáskerék 36 gondolája.
„Szemeimet a hegyekre emelem…” Megnyílik 2019 első időszaki kiállítása a Nagytemplomban
jan 04
2019
Az év első vasárnapján Pótor Mirjam festménykiállításával indul el a Nagytemplomi időszaki tárlatok idei sorozata. A bemutatott 34 akrilfestmény mindegyikén egy-egy bibliai ige is olvasható, melyek által még jobban értelmezhető a képek üzenete. Pótor Mirjam keresztény lelkészcsaládban nőtt fel, így gyermekkora óta a bibliai példázatok és igék útjelzőként kísérik életét. A tanítóként dolgozó Mirjam több művészeti ágban – így többek között a festészetben, a kerámiaművészetben és az ének-zenében – is jártas, és a különféle remekművekbe igyekszik belecsempészni a Szentírás üzeneteit is. A Debreceni Református Nagytemplomban most először rendez kiállítást, ahol akril festményeket, valamint néhány kerámiamunkát is bemutat. Január 6-án a 10 órás istentiszteletet követően – várhatóan 11:15-kor – a tárlatot Molnár Szabolcs lelkipásztor nyitja meg, valamint közreműködik Sárosi Dániel orgonaművész. A kiállítás március végéig látogatható a Nagytemplom B-túraútvonalán. Néhány festmény
Beszélgess az óriáskeréken! - Ég és Föld között - hanganyaggal
jan 04
2019
A szervezők célja, hogy közvetlen és kötetlen találkozásokat hozzanak létre hét debreceni keresztyény felekezet képviselői és az egyházzal ritkán kapcsoltba kerülő érdeklődők közt 2019. január 5-én a debreceni főtéren található óriáskeréken.