Már csak ecsetvonások mesélnek…
jún 26
2018
Már csak ecsetvonások mesélnek… Elhunyt fiúnak állít emléket a Nagytemplomi kiállítás „Tájak, emlékek…ecsetvonások mesélnek” címmel nyílik kiállítás 2018. június 28-án 17 órakor a Nagytemplom Kálvin János Galériáján. A legújabb tárlaton Csiszár Artúr (†) akvarell-és olajfestményei és grafikái láthatóak, melyeket a Nagytemplom Gyülekezet Kórusával tett utazásai inspiráltak.
A Lövőpetri Református Nőszövetség Megalakulása
jún 26
2018
2018. június 14-én nagy örömünkre Lövőpetriben is megalakult 11 rendes taggal és 1 pártoló taggal Református Egyházközségünk nőszövetsége.
Megjelent az Igazság és Élet 2018/3 száma
jún 25
2018
Megjelent az Igazság és Élet 2018/3 száma, amely július-augusztus-szeptember hónapokra (a Szentháromság utáni 5-18 vasárnapokra) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához. A kitekintés rovatban „Kegyelem és kényszer, szabadság és törvény a gyermek életében - a teológia felől nézve” címmel olvashatunk egy valláspedagógiai írást Szabó Lajos tollából, a könyvajánlóban pedig Bütösi János: Odaszánt élet című igehirdetés kötetéről, és Kovács Krisztián: Határmezsgyén. A református egyház a történelmi örökség és a megújulás esélyei között az 1989–90-es rendszerváltást követően című új kiadványokról találhatunk recenziókat.
Testvérgyülekezeti találkozó Tuzséron
jún 25
2018
Ebben az esztendőben a mi gyülekezetünk fogadta testvérgyülekezetünk küldöttségét, és ennek a június 17-i vasárnap volt a várva várt időpontja.
Múzeumok éjszakája - programok
jún 21
2018
MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – DEBRECEN – 2018. JÚNIUS 23. Ezerszínű éjszaka A tavalyi évben Debrecen volt a Múzeumok Éjszakájának fővárosa. A rendezvény iránt óriási volt az érdeklődés, összesen 60 ezer látogató volt kíváncsi a múzeumi ünnep városi programjaira. Úgy fest, idén sem lesz ez másként, hiszen ez a különleges éjszaka nagyszerű programokkal várja vendégeit 2018-ban is.
A Nyírlövői Református Nőszövetség megalakulása
jún 21
2018
2018. június 13-án megalakult a Nyírlövői Református Egyházközség gyülekezeti nőszövetsége 18 rendes, és 3 pártoló taggal Nagytiszteletű Bogya-Kis Annamária vezetésével.
Ilyen volt a XII. BIHart Református Művészeti Fesztivál
jún 21
2018
BESZÁMOLÓ XII. BIHart Református Művészeti Fesztivál Biharkeresztes 2018. június 3 – 10. A Művészeti Fesztivál a szokásoknak megfelelően ünnepi nyitó istentisztelettel kezdődött, melyen dr. Bölcskei Gusztáv hirdetett igét. Ez alkalommal a „20 éves a Gárdonyi” elnevezésű képző- és iparművészeti pályázat eredményhirdetésére is sor került. Négy korcsoportban osztott ki a zsűri helyezéseket és különdíjakat. 24 jutalmazott gyermek vehetett át ajándékot.
„Egy táskányi boldogság” - hanganyaggal
jún 20
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) nemrég megjelent érzékenyítő mesekönyvének egyik története egy olyan kisfiúról szól, aki orvosnak készül, azonban a család anyagi nehézségei miatt nem tudják megvásárolni az iskolakezdéshez szükséges tanszereket. Ez a helyzet sokaknál nemcsak a képzelet játéka, hanem évről-évre ismétlődő szomorú valóság. Ezért a szervezet idén is elindította a tanévkezdést támogató programját.
Egyházmegyei evangelizáció Szatmárban június 3-6. között
jún 18
2018
„...kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.” (Ef 1, 2)
Három millió forint adomány a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonnak
jún 18
2018
Fekete Károly tiszántúli püspök, Juhász Márton, a Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Oláh István, a Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke látogatott el 2018. június 17-én, vasárnap délután Nagydobronyba. Fekete Károly tiszántúli püspök itt adta át azt az adományt, melyet a reformátusok gyűjtöttek a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálon Debrecenben. A hárommillió forintos támogatás mellett a Magyar Református Szeretetszolgálat élelmiszer-adománnyal is hozzájárult az intézmény szolgálatához.