Múzeumok éjszakája - programok
jún 21
2018
MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – DEBRECEN – 2018. JÚNIUS 23. Ezerszínű éjszaka A tavalyi évben Debrecen volt a Múzeumok Éjszakájának fővárosa. A rendezvény iránt óriási volt az érdeklődés, összesen 60 ezer látogató volt kíváncsi a múzeumi ünnep városi programjaira. Úgy fest, idén sem lesz ez másként, hiszen ez a különleges éjszaka nagyszerű programokkal várja vendégeit 2018-ban is.
A Nyírlövői Református Nőszövetség megalakulása
jún 21
2018
2018. június 13-án megalakult a Nyírlövői Református Egyházközség gyülekezeti nőszövetsége 18 rendes, és 3 pártoló taggal Nagytiszteletű Bogya-Kis Annamária vezetésével.
Ilyen volt a XII. BIHart Református Művészeti Fesztivál
jún 21
2018
BESZÁMOLÓ XII. BIHart Református Művészeti Fesztivál Biharkeresztes 2018. június 3 – 10. A Művészeti Fesztivál a szokásoknak megfelelően ünnepi nyitó istentisztelettel kezdődött, melyen dr. Bölcskei Gusztáv hirdetett igét. Ez alkalommal a „20 éves a Gárdonyi” elnevezésű képző- és iparművészeti pályázat eredményhirdetésére is sor került. Négy korcsoportban osztott ki a zsűri helyezéseket és különdíjakat. 24 jutalmazott gyermek vehetett át ajándékot.
„Egy táskányi boldogság” - hanganyaggal
jún 20
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) nemrég megjelent érzékenyítő mesekönyvének egyik története egy olyan kisfiúról szól, aki orvosnak készül, azonban a család anyagi nehézségei miatt nem tudják megvásárolni az iskolakezdéshez szükséges tanszereket. Ez a helyzet sokaknál nemcsak a képzelet játéka, hanem évről-évre ismétlődő szomorú valóság. Ezért a szervezet idén is elindította a tanévkezdést támogató programját.
Egyházmegyei evangelizáció Szatmárban június 3-6. között
jún 18
2018
„...kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.” (Ef 1, 2)
Három millió forint adomány a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonnak
jún 18
2018
Fekete Károly tiszántúli püspök, Juhász Márton, a Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Oláh István, a Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke látogatott el 2018. június 17-én, vasárnap délután Nagydobronyba. Fekete Károly tiszántúli püspök itt adta át azt az adományt, melyet a reformátusok gyűjtöttek a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálon Debrecenben. A hárommillió forintos támogatás mellett a Magyar Református Szeretetszolgálat élelmiszer-adománnyal is hozzájárult az intézmény szolgálatához.
Tanévzárás
jún 13
2018
Szinte minden diák (és tanár) számára a nyári vakáció a tanév leginkább várt időszaka. Mielőtt a tanévzáró ünnepségek után bezáródnának az iskolaajtók, tekintsünk vissza a most befejeződő tanévre, próbáljuk felmérni református iskolarendszerünk eredményeit, örömeit és gondjait.
„Ti azért így imádkozzatok…” - Presbiteri találkozó Köröstarcsán 2.0
jún 11
2018
2018. június 3-án Köröstarcsa legrégebbi épületében, a barokk stílusban épült református templomban került sorra a Tiszántúli Református Egyházkerület 2018. évi „Hirdesd az Igét - Legyetek tanítvánnyá” programsorozatban a békési egyházmegye presbitereinek találkozójára. 
„Ti azért így imádkozzatok…” - Presbiteri találkozó Köröstarcsán
jún 11
2018
Presbiteri találkozót tartottak Köröstarcsán a Hirdesd az Igét! programsorozat keretén belül, már második alkalommal a Békési Egyház Megyében több mint 200 gyülekezeti tag részvételével, 2018. június 3-án.
A bánatból Isten felé
jún 11
2018
Emberi példa. Egyszerű, munkás, hitét gyakorló családból származik Kovács Imréné Varga Julianna, a debrecen-tégláskerti gyülekezet aktív tagja. Hitében tíz éve erősödött meg igazán, amikor egy, a családban történt szomorú esemény az Istenhez vezette. Azóta érzi, hogy az Úr segítségével minden nehézség könnyebben megoldódik, minden bánat könnyebben elviselhető.