XII.Tiszántúli Református Jótékonysági bál
jan 03
2019
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A XII. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál 2019. február 15-én lesz a debreceni Kölcsey Központban. A bálra beérkező adományokból a felvidéki Léván működő Czeglédi Péter Református Gimnázium tanulóit támogatjuk.
Orgonakurzus
jan 03
2019
Orgonakurzus lesz a debreceni Kistemplom frissen felújított, három manuálos Kiszely orgonáján 2019. május 3–4. között. A kurzusvezető Gárdonyi Dániel (Würzburg) lesz. 
Boldog új évet! Több az élet!
dec 31
2018
"Jézus a Hegyi Beszédben áradó szavakkal tanít Isten gondviseléséről. Utal az égi madarak gondtalanságára, a liliomok szépségére, a mező fűvének egyszerűségére, és levonja a tanulságot: „Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?” (Mt 6,25b) Mi meg bizony jóval kevesebbel is beérjük, mint amit maga az élet kínál. Részek, töredékek, életmorzsák – ha jutnak…
Újra szól az orgona
dec 23
2018
A debreceni Kistemplom orgonáját 2016-ban kezdték el felújítani. Az Európa-szerte egyedülálló hangszer 2018. december 25-én, karácsony első napján fog először újra megszólalni a több évtizedes hallgatás után a tíz órás istentisztelet keretében, ahol Fekete Károly püspök hirdeti az igét. 
Elhunyt Nt. Pinkóczy Károly
dec 23
2018
A Nagykunsági Református Egyházmegye Elnöksége szomorú szívvel tudatja, hogy Nt. Pinkóczy Károly a tiszainokai és nagyrévi gyülekeztek lelkipásztora 2018. december 16-án, életének 60. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. 
Templomszentelés Tiszateleken
dec 22
2018
2018. december 22-én, szombaton délelőtt templomszentelő istentiszteletet tartottak a tiszateleki református templomban.
Karácsonyi üzenet
dec 21
2018
„És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: Dicsőség a magasságban Istennek,  és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” (Lk 2,13-14)
Televíziós istentisztelet december 23-án
dec 21
2018
Istentisztelet közvetít Advent 4. vasárnapján a Debreceni Református Nagytemplomból a Duna Televízió 11 órától. Igét hirdet Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Ezen a linken tudják majd nézni: https://www.mediaklikk.hu/duna/
Kollégiumi Közgyűlés decemberben
dec 20
2018
A Debreceni Református Kollégium és tagozatának összes oktatója és dolgozója, azaz csaknem ötszáz munkatárs volt hivatalos a Kollégium éves rendes Közgyűlésére 2018. december 19-én, szerdán délután. Az alkalmon átadták a Gyarmati-díjat, az Egyházkerületi pedagógiai díjat és a Bethlen Gábor-díjat.
Hajléktalanok karácsonya
dec 19
2018
Hiába élik mindennapjaikat biztos hajlék nélkül, mégis megtalálhatják a karácsony örömét a debreceni ellátottak a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában lévő intézmény 2018. december 19-én délelőtt Úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteletre hívta a debreceni hajlék nélkül maradt embereket, valamint ekkor adták át az ügyvédi adományból készült új filagóriát is az intézmény udvarán.