Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség Bibliaiskolája Berekfürdőn
máj 15
2018
Bibliaiskolát tartott a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség 2018. április 12-15. között Berekfürdőn.
Önkéntesség és fejlődés a Magyar Református Szeretetszolgálatnál
máj 15
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-ban egy új, féléves önkéntes programot indított, mely az EFOP 1.3.8-17 számú pályázat keretein belül valósul meg. A program 18 év feletti, de 22. életévüket még be nem töltött fiatalok számára ad lehetőséget önkéntességre havi 80 órában. A projektben résztvevőknek lehetőségük lesz jogosítványuk megszerzésére (szervezetünk állja a szükséges tanfolyamok, és a 30 órás vezetésoktatások költségeit), nyelvi kurzuson és további képzéseken való részvételre is. Továbbá szükség esetén fizetjük az egészségbiztosításukat, és egyszeri pénzjutalomban részesülnek, mely fedezi a jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgadíjak összegét. Mindezek finanszírozása a pályázat keretein belül valósul meg.
Huszonöt éves szolgálat - hanganyaggal
máj 15
2018
Huszonöt esztendeje szolgál Kunhegyesen Nagy Kálmán református lelkipásztor. Ennek alkalmából 2018. május 12-én, szombaton ünnepi istentiszteletet tartottak, ahol Fekete Károly, tiszántúli püspök hirdette az Igét a Zsolt 126. alapján. 
50 esztendős a tiszalöki templom - hanganyaggal
máj 15
2018
Május 13-án 15 órától hálaadó ünnepi istentiszteletet tartottak a Tiszalöki Református Egyházközségben az ötven éve épült templomért, amely most belül is megújult.
Asszonyok, ha találkoznak – avagy a Békési Egyházmegye Nőszövetségi Találkozója
máj 15
2018
Asszonyok, ha találkoznak nagy a zsongás, a megelőző előkészület, a mindenre való odafigyelés, vagyis a gondoskodni akarás felmutatása és megélése. Nem volt ez másképp 2018. május 12-én Mezőberényben sem, hiszen a helyi Nőszövetség kezdeményezésére egyházmegyei találkozóra hívták a Békési Református Egyházmegye Nőszövetségeit, asszonyköreit, női bibliaórai tagokat és minden nőtestvért, hogy Isten Igéje mellett, egymástól tanulva, együtt imádkozva és énekelve, egymást megismerve töltsünk együtt egy szép májusi napot, nem titkolva a hagyományteremtés szándékát.
Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában
máj 14
2018
Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában Cégénydányádi gyermeknap 2018. május 27. (vasárnap) Mátyás király és a reneszánsz emlékévét ünnepeljük 2018-ban - Hunyadi király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulóját. A szervezők számos kulturális programot hirdetnek országszerte és határainkon túl. Ehhez a nagyszabású eseményhez csatlakozik Cégénydányád is az Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában elnevezésű programsorozattal. A Szamos menti falu méltó módon szeretne ünnepelni és bekapcsolódni ebbe a rangos esemény-sorozatba.
Ének-zene szakos tanári állás
máj 11
2018
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola pályázatot hirdet határozott időre szóló ének-zene szakos tanári munkakör betöltésére. A munkakör része az intézmény Csokonai-díjas Vox Iuventutis Gyermekkara karnagyi teendőinek ellátása.
Gavrucza Tibor tárlata Tépén
máj 09
2018
Május 6-án, Tépén Gavrucza Tibor nyugalmazott érmelléki esperes úr igei szolgálatával nyílt meg a több, mint 25 akvarellből álló kiállítás a tépei templomban, amely június 15-ig tekinthető meg.
Közösségi házat szenteltek Balmazújvároson - hanganyaggal
máj 09
2018
Régi álma vált valóra a Balmazújvárosi Református Egyházközségnek, az újonnan felépült többcélú közösségi ház átadásával, május 6-án. Az épület, melyben ifjúsági központ, levéltár, kiállítás és segédlelkészi lakás is helyet kap, egy idős házaspár adományából épülhetett fel.  
NULL
Nyári kántorképző Debrecenben 2018 - hanganyaggal
máj 09
2018
A képzésre, amelynek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem ad helyet, gyermekek és felnőttek is jelentkezhetnek. Jelentkezési határidő: június 15-e. A Tiszántúli Református Egyházkerület idén is megrendezi nyári kántorképző tanfolyamát: Intenzív nyári kántorképző 12 év fölötti résztvevők számára: július 4-21. Kántor előképző 10-12 éves gyermekek részére: július 12-21. Helyszín: Debreceni Református Kollégium központi épülete (Kálvin tér 16.) Szállás: Debreceni Református Kollégium Internátusa (Kálvin tér 16.) Jelentkezni a következő internetes felületen lehet: trekkantor.ucoz.hu Ugyanezen a fenti felületen lehet megtalálni az összes egyéb fontos információt (előzetes meghallgatás időpontja, anyaga; a tanfolyamra elhozandó eszközök megnevezése stb.) Jelentkezési határidő: 2018. június 15. péntek Bővebb információ: Arany János, e-mail: /**/ Arany János karnaggyal, egyházkerületi zenei igazgatóval Tóth Emese készített interjút az Európa Rádióban: Audió betöltése... ❮❯Beágyazás