Imádkozom, tehát vagyok
nov 05
2018
2018. november 3-án, szombaton presbiteri találkozót szerveztek a Nagykunsági Egyházmegyében a Hirdesd az Igét! program keretében. A „Ti azért így imádkozzatok” elnevezésű rendezvénynek a karcagi nagytemplom adott otthont.
Természetesen
nov 04
2018
Gyülekezeti felnőttképzési napot tartottak 2018. október 14-én vasárnap a nagylétai gyülekezetben a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként. A meghívott gyülekezetek, Bagamér, Esztár, Kokad, Monostorpályi, Pocsaj, Újléta, Vértes küldöttségei és a házigazda gyülekezet tagjai együtt ünnepelték meg ezt a vasárnapot.
Videópályázat középiskolásoknak
nov 04
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány országos videópályázatot hirdet középiskolás diákoknak. A pályázat célja a társadalmi problémákra, egyenlőtlenségekre, a társadalmi felelősségvállalás fontosságára való figyelemfelhívás.
Szeretetdoboz 2018-ban is
nov 04
2018
Az egyszerű, tetszetős, környezetbarát doboz segítségével a nehéz körülmények között élő, nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek számára gyűjtünk tartós élelmiszert, tisztítószert.
Felekezetközi ifitalálkozó Nyíracsádon
nov 03
2018
FIT elnevezéssel tartottak Felekezetközi Ifjúsági Találkozót Nyíracsádon szeptember 29-én, a helyi művelődési központban. A rendezvény nem volt teljesen ismeretlen a településen, hiszen már évek óta tartanak ifinapot minden ősszel. Az új lendületet most a felekezetek összefogása adta. 
Reformáció ünnepi istentisztelet a Nagytemplomban
okt 31
2018
Ökumenikus istentiszteletet tartottak a debreceni református Nagytemplomban 2018. október 31-én, szerda délután a reformáció ünnepén. Az istentisztelet kezdetén Tisza István halálának 100. évfordulójára emlékezett a gyülekezet, hiszen 1918. október 31-én gyilkolták meg Hermina úti villájában gróf Tisza István egykori miniszterelnököt.
XXX. Reformáció – bizonyosság a létjogosultságra
okt 30
2018
2018. október 28-án vasárnap, immáron harmincadik alkalommal rendezték meg a Reformáció Emléknapot Mátészalkán. Az ünnepség fő momentumai a mátészalkai Kálvin-szobor koszorúzása, az ünnepi istentiszteletet, a Milotai Nyilas István díjátadása, majd  Bognár Szilvia népdalénekes és Kónya István lantművész koncertje volt.
Rendhagyó időpont, rendhagyó istentiszteleti alkalom
okt 30
2018
2018. szeptember 3-án jelképesen kitárta kapuját az Ibrányi Református Általános Iskola és Óvoda az intézmény első osztályos tanulói számára. A felmenő rendszerű oktatás feltételeinek támogatásához Ibrány Város Önkormányzata rendelkezésre bocsátotta az egyik használaton kívüli épületét – a Kastélyt –, melyben 3 tanterem kialakításának biztosításával segíti a református oktatás-nevelés alapjait. A hosszabb távú tervezéshez pedig átadta a város egyik óvodájának fenntartási jogát is. Így a tanév kezdetén az óvoda 3 csoportjában 86 kisgyermek neveléséről, míg az általános iskola 1. osztályában 24 kisdiák oktatásáról gondoskodhat gyülekezetünk. 2018. október 20-án, egy nem szokványos – szombat délelőtti – időpontban tartottuk az Ibrányi Református Általános Iskola és Óvoda szolgálatáért ünnepi hálaadó istentiszteletünket, melyen megtisztelt bennünket jelenlétével és igei szolgálatával dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, valamint dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese is.
A KisTK az első helyen
okt 29
2018
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola szerepel a legjobbiskola.hu oldalon megjelent top 100-as lista első helyén. A KisTK a stabilan jól teljesítő iskolák kategóriában lett első.
Reformáció Ünnepi Istentisztelet a Nagytemplomban
okt 29
2018
Reformáció Ünnepi Istentisztelet lesz a debreceni református Nagytemplomban 2018. október 31-én, szerdán 17 órától.