Tanévzárás
jún 13
2018
Szinte minden diák (és tanár) számára a nyári vakáció a tanév leginkább várt időszaka. Mielőtt a tanévzáró ünnepségek után bezáródnának az iskolaajtók, tekintsünk vissza a most befejeződő tanévre, próbáljuk felmérni református iskolarendszerünk eredményeit, örömeit és gondjait.
„Ti azért így imádkozzatok…” - Presbiteri találkozó Köröstarcsán 2.0
jún 11
2018
2018. június 3-án Köröstarcsa legrégebbi épületében, a barokk stílusban épült református templomban került sorra a Tiszántúli Református Egyházkerület 2018. évi „Hirdesd az Igét - Legyetek tanítvánnyá” programsorozatban a békési egyházmegye presbitereinek találkozójára. 
„Ti azért így imádkozzatok…” - Presbiteri találkozó Köröstarcsán
jún 11
2018
Presbiteri találkozót tartottak Köröstarcsán a Hirdesd az Igét! programsorozat keretén belül, már második alkalommal a Békési Egyház Megyében több mint 200 gyülekezeti tag részvételével, 2018. június 3-án.
A bánatból Isten felé
jún 11
2018
Emberi példa. Egyszerű, munkás, hitét gyakorló családból származik Kovács Imréné Varga Julianna, a debrecen-tégláskerti gyülekezet aktív tagja. Hitében tíz éve erősödött meg igazán, amikor egy, a családban történt szomorú esemény az Istenhez vezette. Azóta érzi, hogy az Úr segítségével minden nehézség könnyebben megoldódik, minden bánat könnyebben elviselhető.
Konfirmandus találkozó Nyírmeggyesen
jún 08
2018
A nyírmeggyesi templomban május 21-én az élő Isten felé hálaadással voltak együtt a 10-20-30-40-50-60 éve konfirmáltak. A gyülekezet a „Köszöntünk Testvér, áldás reád...” kezdetű énekkel köszöntötte őket.
Beszámoló a Nagykunsági Református Egyházmegye 2018. évi közgyűléséről
jún 07
2018
Berekfürdőn, a Megbékélés Házában tartotta éves rendes közgyűlését a Nagykunsági Református Egyházmegye.  Az alkalomra összegyűltek az egyházmegye lelkészei, tisztségviselői és a gyülekezetek képviselői,- immáron hagyományszerűen.
Tanévzáró koncert a Kántusnál - hanganyaggal
jún 06
2018
A Debreceni Kollégiumi Kántus 279. munkaévének záróhangversenyérére 2018. június 5-én került sor a Díszteremben.
Pályázati felhívás tanári állásra - iskolalelkész, vallástanár
jún 05
2018
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (Kisvárda) pályázatot hirdet iskolalelkész, vallástanár munkakör betöltésére.
Zenével az egyház jövőjéért
jún 04
2018
Koncertsorozatot indítottak fiatal lelkészek a Református Egyház jövőjéért. Az első zenei alkalmat Nyírábrányban tartották május 26-án délután. A kezdeményezés célja, hogy a lelkipásztorok szolgálatukkal az adott gyülekezeteket segítsék úgy, hogy egyúttal a közösség tagjai is tesznek a saját jövőjükért.
Családtagként a gyülekezetben
jún 04
2018
Váradi Lászlóné Ilona a hétköznapok legapróbb dolgaiban is tapasztalja az Úr vigyázó tekintetét. A Hajdúnánási Református Egyházközség újonnan megválasztott presbitere úgy érzi, hogy ez a szolgálat még közelebb hozta az egyházhoz. Ilona vallja, hogy a gyülekezeti szolgálat alapja az, hogy családtagként éljen az ember ebben a közösségben.