Bárki bejárhatja a Budai Vár reformáció-korabeli emlékeit
jún 04
2018
Eredeti búcsúcédula, Károlyi Gáspár kézzel írott levele, fantasztikus kilátás a Mária Magdolna toronyból és sok-sok izgalmas látnivaló fogadta a résztvevőket a Reformáció 500 városi sétáján. Az útvonal ezentúl egy online térkép segítségével egyénileg is bejárható lesz.
A Kollégiumi Kántus kárpátaljai kiszállása Zápszony és Hetyen református gyülekezeteiben
máj 31
2018
Kétszeres öröm jellemezte azt az áprilisi hétvégét, melyen a Kántus újra átlépte a határt Kárpátalja felé. Egyrészt a kórus öröme, hogy az ott élő magyarság körében újra szolgálhat. Másrészt pedig a két gyülekezet öröme, amely megmutatkozott a minket fogadó érdeklődésükben, nyitottságukban, vendégszeretetükben.
A Szentírás egy boldogabb élet alapja - gyülekezeti felnőttképzés Nyírlövőn
máj 30
2018
A Hirdesd az Igét! programsorozat új kezdeményezéseként gyülekezeti felnőttképzési napot tartottak 2018. május 27-én Nyírlövőn. A Biblikus kurzust dr. Kustár Zoltán a Hittudományi Egyetem rektora vezette, a 70 résztvevő pedig 6 gyülekezet küldöttségéből állt.
Szeretethíd Nyírmeggyesen
máj 29
2018
Pénteken, május 25-én 21 fiatallal voltunk együtt. Az igei, ének, és imádságos elcsendesedés után a szalonna és virsli sütés következett. Miután mindannyian jól laktunk, közösen elpakoltunk, s aztán a focizásé és a tűz körüli beszélgetésé volt a főszerep.
Szeretethíd 2018 - Sarkad-Belvárosi Református Gyülekezet
máj 28
2018
A Sarkad-Belvárosi Református Gyülekezet 5. alkalommal csatlakozott a Szeretethíd önkéntes programhoz. Már kérdés sem volt, hogy regisztrálunk-e, hanem „csak magától” jöttek az öteletek, miket lehetne közös akarattal és erővel megvalósítani. Idősek és fiatalok,  apák és fiak, rutinos önkéntesek és első alkalommal részvtvevők alkották azt a mintegy 50 dolgos két kezet és lábat, melyek Isten Igéjének szava nyomán összegyűlt és lelkesen tevékenykedett.
Az igazi önkéntességről - Szeretethíd a Debreceni Református Kollégium Óvodájában
máj 28
2018
Sokan, sokféle ügyért mozdultak már meg.  Aki gyülekezeti tagként nő fel,  számos alkalma nyílik megtapasztalni azt az erőt,  melyet az őszinte szívből jövő segítség vezérel.
Tájékoztató - iskolatej program - 2018
máj 28
2018
A Tiszántúli Református Egyházkerület az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 21/2017. (IV. 26. ) FM rendelet 10. § (10) bekezdése alapján tájékoztatást ad az alábbiakról:
Az ország első népdalzsoltár-éneklő versenye Mezőtúron
máj 28
2018
2018. május 11-én, a Mezőtúri Református Kollégiumban első alkalommal rendezték meg a Csenki Imre Országos Zsoltár- és Népdalzsoltár-éneklő Versenyt.
"Bibliai Logók" kiállítás - hanganyaggal
máj 28
2018
Balog István kárpátaljai grafikus alkotásai néhány hónap alatt számos szakmai fórumon komoly érdeklődést váltottak ki, melynek eredményeképpen több elismerésben is részesült. A kiállítás a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközség Kincses Házában tekinthető meg 2018. május 21-június 30. között.
Tizedik alkalommal Szeretethíd – Debrecenben is - hanganyaggal
máj 26
2018
„Ne csak szóval szeressünk, hanem cselekedettel és valóságosan.” /1JN 3,18/