Szatmári ifi tábor Nagyhódoson
júl 30
2018
Július 23-26. között Nagyhódoson szervezte meg ifjúsági táborát a Szatmári Református Egyházmegye.
Pótfelvételi a mentőöv - hanganyaggal
júl 26
2018
Szerdán este kihirdették a ponthatárokat. Több mint száz új elsős hallgató nyert felvételt a Debreceni Református Hittudományi Egyetemre. Aki lemaradt a jelentkezésről, vagy egyik megjelölt szakra sem vették fel a pótfelvételin még próbálkozhat.
Pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés
júl 26
2018
Vezető beosztásban dolgozol? Számos kihívással nézel szembe? Szerezz nálunk intézményvezetői és szervezetfejlesztési ismereteket! Gyakorlati tudást kapsz tőlünk, ha egyházi fenntartású intézmény vezetőjeként, munkatársaként dolgozol, vagy ilyen pályára készülsz.
Segítsünk kárpátaljai testvéreinknek!
júl 24
2018
„…Segítségedben reménykedem, Uram…” (Zsolt 119,166) Kedves Testvérek! Támogatásukat kérjük kárpátaljai testvéreink megsegítésére! Leégett a nagydobronyi imaház és a hatvan gyermeket befogadó óvoda július 15-re virradóra. Emberáldozatot nem követelt a tűz, azonban az anyagi kár jelentős. A helyiek gyújtogatásra gyanakodnak, hiszen az utóbbi időben több magyar ajkú cigány családot is támadás ért Kárpátalján. Az imaház és az óvoda az ottani szegény családok számára az egyetlen tér, ahol jó közösségben lehetnek együtt.
Az athéni Damarisz (ApCsel 17,16-22)
júl 24
2018
„Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.” (Mt 5,6) Nőszövetségi alkalom Debrecen, Kistemplom, 2018. május 4. Bizonyára már több prédikációt is hallhattunk Pál apostol athéni beszédéről, de talán kevesen jártak utána, ki is volt ez a titokzatos Damarisz, akit Lukács Dionüziosszal (Dienes, magyarul Dénes) feljegyzésre méltónak ítélt, mert a többiek gúnyolódásával ellentétben, ő és Dionüziosz hitt az apostolnak.
15. Tuzséri református gyermekhét - Bibliai honfoglaló
júl 23
2018
A 15. tuzséri református gyermekhetet július 9. és 13. között tartottuk meg. A héten Józsué könyvét ismerhettük meg egy bibliai honfoglaló keretében. A tábort megelőző héten, a csoportokat vezető felnőttek, mi fiatal segítők és tiszteletes úr nagy izgalommal ültünk össze és terveztük meg a hét minden napját, hogy ez a jubileumi tábor minden résztvevő számára élményekben, valamint lelki gazdagságban teljen el.
Legyél te is a Zsinati Ifjúsági Iroda csapatának tagja!
júl 23
2018
Idén is várjuk Erdélyből vagy Felvidékről azt a nyitott, ifjúsági és szervezési munka iránt érdeklődő, kommunikatív, 18-30 év közötti jelentkezőt, aki szívesen tekintene bele az iroda működésébe, a programok előkészítésébe és megvalósításába az Erasmus+ EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) program keretein belül! Mindezt egy lendületes, elfogadó, motivált közösségben!
Hazatértek orvosaink Bangladesből - hanganyaggal
júl 22
2018
„Köszönjük az erkölcsi és anyagi támogatást, végig éreztük, hogy Magyarországról nagyon sokan segítik adományaikkal és gondolataikkal a missziót, ez erőt adott nekünk" – fogalmazott Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatója a Bangladesből hazatért orvoscsoport szombati ferihegyi landolása után.
Úton a Református Szeretetszolgálat gyorssegélye a leégett óvodának és imaháznak - hanganyaggal
júl 16
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat félmillió forint értékű gyorssegélyt visz hétfőn a Nagydobronyi Déli Cigánytelepen vasárnap hajnalban leégett református imaház és óvoda támogatására.
"A felszín mögé kell látni" - hanganyaggal
júl 02
2018
Lelkészként és tanítóként emberekkel foglalkozni felelősség, a felszín mögé kell látni és felfedezni a lényeget, nem lehet kirekeszteni és szortírozni – hívta fel a diplomájukat átvevő végzős hallgatók figyelmét Derencsényi István főjegyző a debreceni Nagytemplomban. 480. tanévét zárta a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. Az ünnepi istentiszteleten több mint 130 végzős hallgató vette át diplomáját. Idén 48 hitéleti szakon végzett hallgató kapott diplomát, világi képzésen végzettek közül pedig 84-en vették át az oklevelüket.