Visszakerült eredeti helyére Diószegi Sámuel emlékirata
dec 03
2018
1806-ban, Diószegi Sámuel lelkészsége idején készült az az emlékirat, melyet a debreceni református gyülekezet presbitériuma fogalmazott meg és rejtett el a Debreceni Református Nagytemplom tornyában. A titkos történelmi dokumentum kifejezetten az utókor számára készült, hogy a Nagytemplom építéséről és annak elődjéről, az András templomról szolgáltasson információt. 2018. december 2-án, advent első vasárnapján ünnepélyes keretek között adta át Kósa Lajos országgyűlési képviselő és dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere a hosszú és kalandos utat bejárt iratot a Nagytemplom presbitériuma számára.
A gondolkodás szabadsága - könyvbemutató
dec 03
2018
Marilynne Robinson Pulitzer-díjas amerikai írónő A gondolkodás szabadsága - Kálvinista tűnődések című esszékötetét a Kálvin Kiadó három helyszínre szervezett könyvbemutatóin ajánlja az olvasóközönség figyelmébe. Elsőként 2018. november 29-én, a debreceni Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban Fekete Károly püspök és Szirák Péter irodalomtörténész osztotta meg olvasmányélményét és gondolatait az érdeklődőkkel. A teológus egyházvezető és az irodalmár egyetemi tanár inspiráló előadását és izgalmas beszélgetését Újhelyi Kinga Jászai Mari-díjas színművésznő, a Csokonai Színház művésze élményt adó felolvasása gazdagította.  b) Galsi Árpád (igazgató, Kálvin Kiadó); Fekete Károly (püspök, Tiszántúli Református Egyházkerület); Szirák Péter (irodalomtörténész, Debreceni Egyetem)
Adventi csendességbe
dec 01
2018
Fekete Károly tiszántúli püspök adventi meditációja.
Visszakerül a Nagytemplomba Diószegi Sámuel emlékirata
nov 28
2018
Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármestere együtt adja át a Debreceni Református Nagytemplom esperes-lelkipásztorának advent első vasárnapján azt az 1806-ból származó emlékiratot, melyet a Nagytemplom építésekor a keleti toronyban rejtettek el, hogy az utókor számára pontos leírást adjon a korábbi András-templom épületéről és a gyülekezet életéről.
„Ti azért így imádkozzatok” – presbiteri találkozó Szabolcsban
nov 27
2018
A Hirdesd az Igét! programsorozat keretében presbiteri találkozót tartottak a Szabolcsi Egyházmegyében 2018. november 25-én. Mintegy háromszázan gyűltek össze a találkozón a fényeslitkei templomban, ahol a fő téma hitéletünk egyik alappillére volt, az imádkozás.
„Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja” (Zsolt, 145, 18)
nov 27
2018
A Tiszántúli Református Egyházkerület Hirdesd az Igét! programsorozatának keretében presbiteri találkozót tartottak a Hajdúvidéki Egyházmegyében 2018. november 24-én, szombaton délelőtt. A házigazda a Hajdúböszörmény-Kálvin téri gyülekezet volt, és mintegy 200 presbiter testvér gyűlt össze az alkalmon.
A szeretet és az összefogás jellemzi a Debreceni Advent ünnepi alkalmait
nov 27
2018
Az idei Debreceni Advent lelki alkalmairól, jótékonysági akcióiról, a 201 éves debreceni cukrászat évfordulója alkalmából szervezett 201 méter hosszúságú foszlós kalács elkészítésének tervéről tartottak november 26-án a Régi Városházán sajtótájékoztatót.
Adományozni okosan is lehet
nov 26
2018
A valóban rászorulókat támogassuk, mégpedig azzal, amire igazán szükségük van – e gondolat mentén indít hosszú távú szemléletformáló programot a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ): a következő 3 évben a tudatos és minőségi segítségnyújtás fontosságára hívják fel az emberek figyelmét, valamint erősítenék az adományozás kultúráját a helyi közösségekben.
Lelkésztovábbképzés – Berekfürdő 2018. november 12-14.
nov 25
2018
Istentisztelet – ahol a földiek és a Mennybenlakó találkoznak… Rendszeres teológiai és pasztorlápszichológiai szempontok az istentisztelet alakításához Az istentisztelet a lelkészi szolgálatunkban kiemelkedő szerepet tölt be. Képet ad a pásztor és a nyáj állapotáról, igényességéről és igényeiről. A vasárnapi istentiszteleteink a gyülekezeti életünk összepréselt lenyomatát adják. Mindannyian érezzük a súlyát, a felelősségét és lehetőségét ezeknek az alkalmainknak.
Az elődök emlékezete
nov 25
2018
2018. 10. 28-án a Nyíradonyi Református Egyházközség Ünnepi Istentiszteleten állított kopjafát, Nagytiszteletű Hetey Sándor gyülekezetalapító lelkipásztorának emlékére, aki 1932 júl. 1-től 1937. ápr. 4-ig segédlelkésze, majd 1937 ápr. 4-től 1950 máj. 29-ig választott lelkésze volt a gyülekezetnek.