Fülöp Sándor képeiből nyílt kiállítás Nyírlövőn
okt 03
2018
Szatmárnémeti után 2018. szeptember 30-tól a nyírlövői Református Forrásházban látható Fülöp Sándor festőművész kiállítása. A tárlat október 15-ig látogatható, munkanapokon.
„Úrnak szolgái mindnyájan, áldjátok az Urat vígan”…!
okt 02
2018
Örömzene járta át Besenyődön a református templomot 2018. szeptember 23-án, amikor egy fiatal lelkipásztorokból álló baráti kör Isten dicsőítésére hívta egybe a besenyődi, leveleki és magyi gyülekezeti tagokat.
Romtúra - Pusztatemplomok és középkori templomok a Hajdúságban
okt 01
2018
A Középkori Templomok Útja Egyesület és a Vidék Kincse Egyesület szervezésében 2018. október 6-án tematikus örökségtúra indul ezúttal a Hajdúságba. A megszokott programoktól eltérően ezúttal nem kerékpárral, hanem autóbusszal indulunk útnak. Az örökségtúra időtartama alatt a buszköltséget, a szervezett idegenvezetést és múzeumi belépődíjat ingyenesen biztosítjuk az első 54 jelentkezőnek. Jelentkezési határidő: október 4.
Mindeddig megsegített minket az Úr!
szept 29
2018
A Békés-Bánáti Református Egyházmegye gyülekezeteinek hatodik találkozóját 2018. szeptember 29-én, szombaton tartották a Szentes-Nagytemplomban. Ezen a napon mintegy kilencszázan gyűltek össze Isten kegyelméből.
HEKS-pályázat cigány gyerekek és családok közötti szolgálatra
szept 28
2018
A Magyarországi Református Egyház gyülekezetei ismét pályázhatnak a HEKS-nél romamissziós munkára.
Együttműködési megállapodás jött létre a DRHE és a Kampeni Református Teológia között
szept 27
2018
Együttműködési megállapodást írt alá 2018. szeptember 27-én, csütörtök délelőtt Roel Kuiper, a Kampeni Református Teológia rektora és Kustár Zoltán, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora.
XII. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál
szept 27
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A XII. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál 2019. február 15-én lesz a debreceni Kölcsey Központban. További részletek hamarosan. 
Presbiteri találkozó Körösszegapátiban
szept 26
2018
„Azért imádkozunk, hogy élő kapcsolat szülessen Isten és köztünk, s nem azért, hogy mindenfélét elintézzünk vele.” A Bihari Egyházmegye esperese, Nagy Zsolt köszöntötte a megjelent presbitereket és egyháztagokat Körösszegapátiban. A református templom zsúfolásig megtelt szeptember 23-án, vasárnap délután a Hirdesd az Igét! programsorozat alkalmából. Az esperes úr, majd Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is az imádság, imádkozás fontosságáról beszéltek.
Játssz és nyerj!
szept 25
2018
Interaktív nyílt napunkkal szeretnénk a fiatalok igényeihez igazodni, ezért rendhagyó programmal, egy versenyre várjuk őket. A diákoknak nincs más dolguk, csak benevezni a versenyre és teljesíteni a kalandos, „kijutós játékhoz” hasonló feladatokat.
Megjelent az Igazság és Élet 2018/4 száma
szept 25
2018
Megjelent az Igazság és Élet 2018/4 száma, amely október-november-december hónapokra (a Szentháromság utáni 19. vasárnaptól Óévig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához. A kitekintés rovatban „Barth, a lelkipásztor” címmel olvashatunk az 50 évvel ezelőtt elhunyt teológusról Fazakas Sándor tollából, a könyvajánlóban pedig Id. Fazakas Sándor: Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére. Az Úr Jézus Krisztus csodái az evangéliumokban/Exegézisek és igehirdetések kötetéről, és Pap Ferenc: Az egyházi év című új kiadványokról találhatunk recenziókat.