Legyetek tanítvánnyá – gyülekezeti felnőttképzés a Bihari Egyházmegye egyik régiójában
máj 24
2018
Legyetek tanítvánnyá! – szólt a hívás a Hirdesd az Igét! programsorozaton belül, a Bihari Egyházmegye regionális gyülekezeti felnőttképzésére. A hívást meghallotta Bakonszeg, Berettyóújfalu, Bihardancsháza, Bihartorda, Furta, Sáp és Zsáka gyülekezeti küldöttsége. A házigazda nagyrábéi gyülekezettel egy meghitt, lélekerősítő napon vehettünk részt Pünkösdvasárnap előtti szombaton, 2018. május 19-én.
Keresztyén vagyok, Református vagyok, Tanítvány vagyok
máj 23
2018
A tuzséri gyülekezetből négyen vettünk részt Nyírlövőn az Ifjúsági konferencián április 28-án! Fél 10 után érkeztünk meg a helyszínre, ahol Nagytiszteletű Bogya-Kis Áron tiszteletes úr nagy szeretettel fogadott minket. A rövid köszöntés után regisztráció következett, ahol minden fiatal egy kis névjegykártyát kapott a saját nevével feltüntetve, segítve ezáltal azt, hogy mindenki a saját nevén tudja szólítani a másikat. Ezen kívül ez a kis kártya és a regisztráció során megadott életkorunk más célokat is szolgált ezen a napon.
A „Lélekhívástól” a „Lélekszállásig” - hanganyaggal
máj 20
2018
A pünkösdi ünnepkör legjellegzetesebb énekei a „Lélekhívás”, az epiklézisz himnuszai: „Jövel Szentlélek Isten, Tarts meg minket Igédben…” (RÉ 368), „Jövel Szentlélek Úristen, lelkünknek vígassága…” (RÉ 369), „Jövel Szentlélek Úristen, töltsd bé szíveinket épen…” (RÉ 370), „Jövel, teremtő Szentlélek, és híveiddel légy vélek…” (RÉ 373) 
Szeretethíd - Debrecenben - 2018 - hanganyaggal
máj 18
2018
„A Szeretethíd a magyar reformátusság legnagyobb önkéntes megmozdulása, amiben – a második évtől kezdve – már az egész Kárpát-medence részt vesz. Debrecen is a kezdetektől aktív szerepet vállal a programsorozatban” – mondta Vad Lilla, a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes programok vezetője.
A világhírű Tabancura Fiúkórus (Chile) koncertezik a Nagytemplomban
máj 16
2018
Több mint 12.000 kilométerről érkezik a világhírű Tabancura Kollégium Fiúkórusa Debrecenbe, hogy ingyenes koncerttel kedveskedjen városunk lakosságának 2018. május 23-án (szerdán) 19 órától a Debreceni Református Nagytemplomban. Meglepetéssel is készülnek: Kodály Zoltán Esti dal című kórusművét egy helyi kórussal közösen szólaltatják meg.
Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség Bibliaiskolája Berekfürdőn
máj 15
2018
Bibliaiskolát tartott a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség 2018. április 12-15. között Berekfürdőn.
Önkéntesség és fejlődés a Magyar Református Szeretetszolgálatnál
máj 15
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-ban egy új, féléves önkéntes programot indított, mely az EFOP 1.3.8-17 számú pályázat keretein belül valósul meg. A program 18 év feletti, de 22. életévüket még be nem töltött fiatalok számára ad lehetőséget önkéntességre havi 80 órában. A projektben résztvevőknek lehetőségük lesz jogosítványuk megszerzésére (szervezetünk állja a szükséges tanfolyamok, és a 30 órás vezetésoktatások költségeit), nyelvi kurzuson és további képzéseken való részvételre is. Továbbá szükség esetén fizetjük az egészségbiztosításukat, és egyszeri pénzjutalomban részesülnek, mely fedezi a jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgadíjak összegét. Mindezek finanszírozása a pályázat keretein belül valósul meg.
Huszonöt éves szolgálat - hanganyaggal
máj 15
2018
Huszonöt esztendeje szolgál Kunhegyesen Nagy Kálmán református lelkipásztor. Ennek alkalmából 2018. május 12-én, szombaton ünnepi istentiszteletet tartottak, ahol Fekete Károly, tiszántúli püspök hirdette az Igét a Zsolt 126. alapján. 
50 esztendős a tiszalöki templom - hanganyaggal
máj 15
2018
Május 13-án 15 órától hálaadó ünnepi istentiszteletet tartottak a Tiszalöki Református Egyházközségben az ötven éve épült templomért, amely most belül is megújult.
Asszonyok, ha találkoznak – avagy a Békési Egyházmegye Nőszövetségi Találkozója
máj 15
2018
Asszonyok, ha találkoznak nagy a zsongás, a megelőző előkészület, a mindenre való odafigyelés, vagyis a gondoskodni akarás felmutatása és megélése. Nem volt ez másképp 2018. május 12-én Mezőberényben sem, hiszen a helyi Nőszövetség kezdeményezésére egyházmegyei találkozóra hívták a Békési Református Egyházmegye Nőszövetségeit, asszonyköreit, női bibliaórai tagokat és minden nőtestvért, hogy Isten Igéje mellett, egymástól tanulva, együtt imádkozva és énekelve, egymást megismerve töltsünk együtt egy szép májusi napot, nem titkolva a hagyományteremtés szándékát.