Dicsérjétek az Urat! - orgona avató ünnepség Kispaládon
szept 25
2018
2018. szeptember 16-án hálaadó istentiszteletet és orgona avató ünnepséget tartottak a kispaládi református templomban. Az igét Fekete Károly tiszántúli püspök hirdette.
Református ízek találkozója
szept 25
2018
Új gasztrokulturális esemény segíti a reformátusok összetartását: október 12-14. között első alkalommal rendezzük meg a Református ízek találkozóját a horvátországi Kopácson. Az idei találkozó fő témája a paprika lesz.
Kettős hálaadás a Hajdúböszörmény Bocskai téri Gyülekezetben
szept 25
2018
„Hatalmas dolgot tett velünk az Úr, ezért örvendezünk”  Zsolt 126,3 2018. szeptember 16-án kettős hálaadó ünnep volt a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Gyülekezetben. Egyrészt birtokba vehettük megújult gyülekezeti házunkat, mely kitartó imádság, évekig tartó adománygyűjtés után, igényes kivitelezéssel készült el. Másrészt ünnepélyes keretek közt letehettük a Baltazár Dezső Református Általános Iskola épülő tornacsarnokának alapkövét.
Iskolapszichológussal kezdi a tanévet a Refi
szept 18
2018
Katona Márta személyében egykori refis gimnazista kezdi meg iskolapszichológusi munkáját a békési református iskola falai között.
Pályázati felhívás szakmai vezetői munkakör betöltésére
szept 18
2018
A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat szakmai vezetői munkakör betöltésére munkatársat keres.
Építs és plántálj!
szept 17
2018
"Jézus ezt mondta neki: Legeltesd az én juhaimat" (Jn 21,17) Beiktatták Katonáné Varga Olgát a Zsákai és Furtai Református Társegyházközségbe 2018. szeptember 15-én. A lelkészbeiktató ünnepi istentisztelet szombaton délután, 15 órakor kezdődött, az igét Fekete Károly tiszántúli püspök hirdette. A beiktatás szolgálatát Nagy Zsolt bihari esperes látta el.
A kert végében Tisza
szept 13
2018
 „Rajta, északi szellő! Déli szél, jöjj! Lengj át kertemen, hadd áradjon szét balzsamos illata!” (Énekek én 4,16) Ha meg tudnának szólalni a kertek, akkor sem tudnák olyan szépen elbeszélni, kik járnak-kelnek benne, mint ahogyan az illatokkal üzennek. A milotai parókia kertje jó illatot áraszt, gyógyítja a lelket. Árasztja magából a frisset, tisztát. Bokrai alatt szeretet szunnyad.
Betegek és családjaik lelkigondozóit képzik
szept 13
2018
Továbbképzést hirdettek lelkipásztoroknak Betegek és családjaik lelkigondozása a gyülekezetben címmel.
A jánkmajtisi és darnói reformátusok Debrecenbe látogattak
szept 13
2018
2018. szeptember 9-én, vasárnap reggel 40 fővel indultak útnak a jánkmajtisi és darnói reformátusok, hogy meglátogassák a Debrecen-Lencztelepi gyülekezetet. Nagy szeretettel fogadták az érkezőket, és közös énektanulásra, valamint istentiszteletre hívogattak.
A Középkori Templomok Útja Egyesület fotókiállítása
szept 13
2018
A Felső-Tisza-vidék a rejtőzködő kincsek világa. Ez a vidék a középkori templomok földje, középkori egyházi örökségben Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, ahol a gótika és a reformáció rendkívül egyedi kulturális örökséget hagyott az utókorra. A freskók évszázadokon át bújtak meg a fehérre meszelt vakolatok alatt, amelyek sorról sorra kerültek, kerülnek elő az utóbbi évtizedekben. A 18. századból származó kazettás mennyezetek, faragott berendezések a magyar népművészet legszebb emlékei között tartják számon. Ezeket a látványos örökséghelyszíneket a Középkori templomok útja fűzi fel egy turisztikai útvonalra. 2017-ben a Felső-Tisza-vidék és a Középkori templomok útja elnyerte Magyarország legígéretesebb kulturális úticélja címet az Európai Bizottság által kiírt ,,European Destinations of Excellence” (EDEN), azaz „Kiváló Európai Desztinációk” program keretében.