Megérinteni az emberek lelkét
jan 06
2019
"Lenne kedved néhány kört menni a debreceni Főtéren lévő óriáskeréken egy pap, vagy lelkész társaságában? Kérdezheted őt vallásról, de bármi   másról is. Sőt, utána egy forralt bort is megihattok a hüttében. Jól  hangzik, ugye?" Ezekkel a gondolatokkal hirdette meg Veres János református lelkész ötlete nyomán különleges eseményét a "Szólj be a papnak Egyesület" és a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. A karácsonyi ünnepkör zárásaként, a Vízkeresztet megelőző napon, január 5-én ennek szellemében telt meg Istent kereső emberekkel a 45 méter magas debreceni óriáskerék 36 gondolája.
„Szemeimet a hegyekre emelem…” Megnyílik 2019 első időszaki kiállítása a Nagytemplomban
jan 04
2019
Az év első vasárnapján Pótor Mirjam festménykiállításával indul el a Nagytemplomi időszaki tárlatok idei sorozata. A bemutatott 34 akrilfestmény mindegyikén egy-egy bibliai ige is olvasható, melyek által még jobban értelmezhető a képek üzenete. Pótor Mirjam keresztény lelkészcsaládban nőtt fel, így gyermekkora óta a bibliai példázatok és igék útjelzőként kísérik életét. A tanítóként dolgozó Mirjam több művészeti ágban – így többek között a festészetben, a kerámiaművészetben és az ének-zenében – is jártas, és a különféle remekművekbe igyekszik belecsempészni a Szentírás üzeneteit is. A Debreceni Református Nagytemplomban most először rendez kiállítást, ahol akril festményeket, valamint néhány kerámiamunkát is bemutat. Január 6-án a 10 órás istentiszteletet követően – várhatóan 11:15-kor – a tárlatot Molnár Szabolcs lelkipásztor nyitja meg, valamint közreműködik Sárosi Dániel orgonaművész. A kiállítás március végéig látogatható a Nagytemplom B-túraútvonalán. Néhány festmény
Beszélgess az óriáskeréken! - Ég és Föld között - hanganyaggal
jan 04
2019
A szervezők célja, hogy közvetlen és kötetlen találkozásokat hozzanak létre hét debreceni keresztyény felekezet képviselői és az egyházzal ritkán kapcsoltba kerülő érdeklődők közt 2019. január 5-én a debreceni főtéren található óriáskeréken.
XII.Tiszántúli Református Jótékonysági bál
jan 03
2019
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A XII. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál 2019. február 15-én lesz a debreceni Kölcsey Központban. A bálra beérkező adományokból a felvidéki Léván működő Czeglédi Péter Református Gimnázium tanulóit támogatjuk.
Orgonakurzus
jan 03
2019
Orgonakurzus lesz a debreceni Kistemplom frissen felújított, három manuálos Kiszely orgonáján 2019. május 3–4. között. A kurzusvezető Gárdonyi Dániel (Würzburg) lesz. 
Boldog új évet! Több az élet!
dec 31
2018
"Jézus a Hegyi Beszédben áradó szavakkal tanít Isten gondviseléséről. Utal az égi madarak gondtalanságára, a liliomok szépségére, a mező fűvének egyszerűségére, és levonja a tanulságot: „Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?” (Mt 6,25b) Mi meg bizony jóval kevesebbel is beérjük, mint amit maga az élet kínál. Részek, töredékek, életmorzsák – ha jutnak…
Újra szól az orgona
dec 23
2018
A debreceni Kistemplom orgonáját 2016-ban kezdték el felújítani. Az Európa-szerte egyedülálló hangszer 2018. december 25-én, karácsony első napján fog először újra megszólalni a több évtizedes hallgatás után a tíz órás istentisztelet keretében, ahol Fekete Károly püspök hirdeti az igét. 
Elhunyt Nt. Pinkóczy Károly
dec 23
2018
A Nagykunsági Református Egyházmegye Elnöksége szomorú szívvel tudatja, hogy Nt. Pinkóczy Károly a tiszainokai és nagyrévi gyülekeztek lelkipásztora 2018. december 16-án, életének 60. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. 
Templomszentelés Tiszateleken
dec 22
2018
2018. december 22-én, szombaton délelőtt templomszentelő istentiszteletet tartottak a tiszateleki református templomban.
Karácsonyi üzenet
dec 21
2018
„És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: Dicsőség a magasságban Istennek,  és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” (Lk 2,13-14)