A kéz mindig kéznél van
szept 13
2018
Ez a régi bölcs mondás akár a mottójául is szolgálhatott volna annak a Kisköri Presbiteri Konferenciának, melyet 2018. szeptember 8-án tartottak a Sarkad-Belvárosi Református Egyházközségben.
Elhunyt Ötvös Károlyné dr. Bóka Márta
szept 10
2018
Megrendülten, de Isten kegyelmében bízva értesítünk mindenkit, akik ismerték és szerették, hogy ÖTVÖS KÁROLYNÉ DR. BÓKA MÁRTA életének 82. évében, rövid ideig tartó, súlyos betegség után, 2018. szeptember 1-én elhunyt.
Az evangélium egy életre átformál
szept 10
2018
A lelkészi, tanítói és hitoktatói pálya értelmiségi elköteleződést és társadalmi felelősségvállalást jelent. Elkezdődött a 480. tanév a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. A 480. tanévét nyitotta meg a Debreceni Református Hittudományi Egyetem 2018. szeptember 8-án, szombaton délelőtt. Az ünnepségen díszdoktorrá avatták Jooseop Keum koreai református lelkipásztort, az Egyházak Világtanácsa volt missziói igazgatóját, szöuli egyetemi tanárt, aki a kortárs ökumenikus mozgalom egyik meghatározó református alakja.
Gyűlnek az adományok a leégett nagydobronyi imaháznak
szept 10
2018
A júliusban leégett nagydobronyi református imaház újjáépítésére a Magyarországi Református Egyház országos gyűjtést indított, melyre a református egyházközségek nyitott szívvel feleltek és eddig összesen 26,6 millió forintot adományoztak a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül. A támogatásról pénteken szerződést írt alá Szabó István a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke.
A DRHE évnyitója a Nagytemplomban
szept 07
2018
Szeptember 8-án 10 órakor kezdődik a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanévnyitója a Nagytemplomban. A díszdoktoravatással egybekötött ünnepi istentiszteleten Fekete Károly püspök hirdet igét.
Birtokba vehetjük az elfeledett múltat
szept 07
2018
Pályakezdő kutatók, valamint a korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgiatörténeti és egyházművészeti kutatások támogatására írt ki pályázatot az állam. A Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjra október 1-ig lehet jelentkezni. A magyar protestáns múlt gazdagságának és értékeinek mélyebb megismerése, széleskörű bemutatása és megismertetése a saját identitásunk megerősödését segíti.
150 éves a debreceni agrár felsőoktatás
szept 05
2018
Ennek alkalmából 2018. szeptember 5-én jubileumi ünnepséget tartottak a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar főépületében. Az eseményen Fekete Károly tiszántúli püspök is köszöntötte a jelenlévőket, felelevenítve az agrár kar és a Debreceni Református Kollégium közös múltját. A Tiszántúli Református Egyházkerület Pro Facultate Díjban részesült, amelyet Fekete Károly vett át. 
Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Verseny
szept 04
2018
A törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda hagyományaihoz híven az idei tanévben nyolcadik alkalommal rendezi meg a Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Versenyt általános iskolások számára.
"Ti azért így imádkozzatok..." - Szentesen jártunk
szept 04
2018
"Ti azért így imádkozzatok..." - presbiteri találkozót tartott a Tiszántúli Református Egyházkerület a Hirdesd az Igét! program keretében a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközségben 2018. szeptember 2-án, vasárnap délután.
A tehetség kincs! - jótékonysági koncert lesz a Nagytemplomban
szept 03
2018
Rákász Gergely orgonaművész a debreceni Nagytemplomban tart jótékonysági koncertet szeptember 15-én a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíj Programja javára. Ennek apropóján sajtótájékoztatót tartottak a debreceni Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban szeptember 3-án.