„Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja” (Zsolt, 145, 18)
nov 27
2018
A Tiszántúli Református Egyházkerület Hirdesd az Igét! programsorozatának keretében presbiteri találkozót tartottak a Hajdúvidéki Egyházmegyében 2018. november 24-én, szombaton délelőtt. A házigazda a Hajdúböszörmény-Kálvin téri gyülekezet volt, és mintegy 200 presbiter testvér gyűlt össze az alkalmon.
A szeretet és az összefogás jellemzi a Debreceni Advent ünnepi alkalmait
nov 27
2018
Az idei Debreceni Advent lelki alkalmairól, jótékonysági akcióiról, a 201 éves debreceni cukrászat évfordulója alkalmából szervezett 201 méter hosszúságú foszlós kalács elkészítésének tervéről tartottak november 26-án a Régi Városházán sajtótájékoztatót.
Adományozni okosan is lehet
nov 26
2018
A valóban rászorulókat támogassuk, mégpedig azzal, amire igazán szükségük van – e gondolat mentén indít hosszú távú szemléletformáló programot a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ): a következő 3 évben a tudatos és minőségi segítségnyújtás fontosságára hívják fel az emberek figyelmét, valamint erősítenék az adományozás kultúráját a helyi közösségekben.
Lelkésztovábbképzés – Berekfürdő 2018. november 12-14.
nov 25
2018
Istentisztelet – ahol a földiek és a Mennybenlakó találkoznak… Rendszeres teológiai és pasztorlápszichológiai szempontok az istentisztelet alakításához Az istentisztelet a lelkészi szolgálatunkban kiemelkedő szerepet tölt be. Képet ad a pásztor és a nyáj állapotáról, igényességéről és igényeiről. A vasárnapi istentiszteleteink a gyülekezeti életünk összepréselt lenyomatát adják. Mindannyian érezzük a súlyát, a felelősségét és lehetőségét ezeknek az alkalmainknak.
Az elődök emlékezete
nov 25
2018
2018. 10. 28-án a Nyíradonyi Református Egyházközség Ünnepi Istentiszteleten állított kopjafát, Nagytiszteletű Hetey Sándor gyülekezetalapító lelkipásztorának emlékére, aki 1932 júl. 1-től 1937. ápr. 4-ig segédlelkésze, majd 1937 ápr. 4-től 1950 máj. 29-ig választott lelkésze volt a gyülekezetnek.
Rozsnyai István Pro Caritate díjat kapott
nov 21
2018
"Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért." Máté 20:28 2018. november 12-én Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára állami kitüntetéseket adott át a Parlamentben a Szociális Munka Napja alkalmából.
Tanári állás a KisTK-ban
nov 21
2018
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola pályázatot hirdet határozott időre szóló technika-informatika vagy technika-bármely szakos tanári munkakör betöltésére. Az állás elfoglalásának ideje: 2019. augusztus 16.
Biológia-földrajz szakos tanárt keres a KisTK
nov 21
2018
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola pályázatot hirdet határozott időre szóló biológia-földrajz szakos tanári munkakör betöltésére. Az állás elfoglalásának ideje: 2019. február 1.
Tizenharmadik Kárpát-medencei imanap
nov 21
2018
Tizenharmadik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei Imanapot. A liturgiát idén az Erdélyi Református Nőszövetség állította össze.
Hálaadó istentisztelet Csengerben
nov 20
2018
A csengeri gyülekezet ez év október 14-én a délelőtti istentisztelet keretében hálaadással emlékezett két korábbi lelkészére: Pótor Elemér és Pótor Sámuel lelkészekre, akik együtt 82 éven át álltak a gyülekezet élén. Az ünnepi eseményen Igét hirdetett Nt. vitéz Pocsai Vince nyugalmazott lelkész, aki a templomkertben elhelyezésre került kopjafát is készítette. Balogh György a gyülekezet gondnoka köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva az emlékezés fontosságát. A Pótor család nevében Dr. Miklóssy Sándor tekintett vissza a szolgálat hosszú évtizedeire és arra, hogyan tartotta meg a mindenható Isten a csengeri gyülekezetet. A kopjafa leleplezését és megáldását, Nt. Szalay Kont a Szatmári Református Egyházmegye esperese végezte, továbbá ünnepi imádsággal is szolgált. Az ünnepi alkalmat szeretetvendégség zárta.