Nagyszalontán tartott konferenciát az Országos Református Tanáregyesület
okt 05
2018
Az Országos Református Tanáregyesület szeptember 21–23. között Nagyszalontán tartotta 2018. évi konferenciáját.  Az egyesület megkeresésére a Nagyszalontai Református Egyházközség vállalta a rendezést, így a kötött programok lebonyolítására az Egyházközség épületében működő Arany János Elméleti Líceumban került sor.
Hálaadó Istentisztelet Záhonyban
okt 04
2018
2018. szeptember 30-án, vasárnap délután hálaadó Istentisztelet alkalmával emlékeztek a záhonyi református templomban arra, hogy a gyülekezet 400 éves.
Egy lelkésztovábbképzés margójára…
okt 03
2018
Megfáradás, kiégés. Ismerős szavak azok számára, akik éveken keresztül segítő hivatásban dolgoznak. Veszélyeztetett helyzetben vannak, akik magukból nap, mint nap adnak, s önmaguk megújulására nem figyelnek eléggé. Különösen érintettek ebben a lelkipásztorok. Ezért is örvendetes, hogy a Lelkésztovábbképző Intézet szervezésében akár csak az elmúlt évben, az idén is egy-egy három napos továbbképzés keretében foglalkozhattunk a lelkészi szolgálatunkat veszélyeztető megfáradással, kiégéssel. Szeptember 19-21. között Beregdarócon 28 fő részvételével Bagdy Emőke pszichológus, a Károli Gáspár Református Egyetem nyugalmazott professzora tartott továbbképzést a témában.
HIT 2018
okt 03
2018
Hagyomány, identitás, történelem: októberben ismét nagyszabású, a reformátusságot bemutató konferenciára várjuk az érdeklődőket.
Jakab Hedvig folytatja a Nagytemplomi zenés áhítatokat
okt 03
2018
Október 7-én (vasárnap) 18 órától ismét zenés áhítatra kerül sor a Debreceni Református Nagytemplomban, mely alkalmon Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperesének áhítata után Dr. Dobiné Dr. Jakab Hedvig orgonaművész szólaltatja meg a Nagytemplom 180 éves hangszerét.
Fülöp Sándor képeiből nyílt kiállítás Nyírlövőn
okt 03
2018
Szatmárnémeti után 2018. szeptember 30-tól a nyírlövői Református Forrásházban látható Fülöp Sándor festőművész kiállítása. A tárlat október 15-ig látogatható, munkanapokon.
„Úrnak szolgái mindnyájan, áldjátok az Urat vígan”…!
okt 02
2018
Örömzene járta át Besenyődön a református templomot 2018. szeptember 23-án, amikor egy fiatal lelkipásztorokból álló baráti kör Isten dicsőítésére hívta egybe a besenyődi, leveleki és magyi gyülekezeti tagokat.
Romtúra - Pusztatemplomok és középkori templomok a Hajdúságban
okt 01
2018
A Középkori Templomok Útja Egyesület és a Vidék Kincse Egyesület szervezésében 2018. október 6-án tematikus örökségtúra indul ezúttal a Hajdúságba. A megszokott programoktól eltérően ezúttal nem kerékpárral, hanem autóbusszal indulunk útnak. Az örökségtúra időtartama alatt a buszköltséget, a szervezett idegenvezetést és múzeumi belépődíjat ingyenesen biztosítjuk az első 54 jelentkezőnek. Jelentkezési határidő: október 4.
Mindeddig megsegített minket az Úr!
szept 29
2018
A Békés-Bánáti Református Egyházmegye gyülekezeteinek hatodik találkozóját 2018. szeptember 29-én, szombaton tartották a Szentes-Nagytemplomban. Ezen a napon mintegy kilencszázan gyűltek össze Isten kegyelméből.
HEKS-pályázat cigány gyerekek és családok közötti szolgálatra
szept 28
2018
A Magyarországi Református Egyház gyülekezetei ismét pályázhatnak a HEKS-nél romamissziós munkára.