Konfirmandus foci- és asztalitenisz bajnokság Szatmárban
máj 04
2018
A Szatmári Református Egyházmegye konfirmandus foci- és asztalitenisz bajnokságát április 28-án rendezte Jánkmajtison. A minden évben megszervezett alkalmat idén is nagyon várták a fiatalok.
A jövő az ő kezükben van - hanganyaggal
máj 02
2018
JövőKépZés – többféle értelmezésnek is teret ad ez a szó, mely a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium, a budapesti RefoRom és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem közös rendezésében megvalósult konferencia címeként az intézményekben és a cívisvárosban folyó munkára utalt.
Megnyílt Szilágyi Imre grafikusművész kiállítása
ápr 27
2018
A Debreceni Református Kollégium Múzeumában 2018. április 26-án nyílt meg Szilágyi Imre grafikusművész kiállítása a Múzeumpedagógiai teremben. A kiállítást dr. Fekete Károly tiszántúli püspök nyitotta meg. A tárlat június 29-ig látogatható.
Indiai küldöttség Debrecenben
ápr 26
2018
2018. április 11-17. között a Dél-Indiai (Protestáns) Egyház küldöttsége látogatott Debrecenbe. James Ravikumar Niranjan, az Északi Karnatakai Egyházkerület püspöke felesége, titkára valamint egy Németországban szolgáló misszionárius lelkipásztora kíséretében érkezett Magyarországra.
Könyvbemutató magyarázatokkal
ápr 26
2018
A Kálvin Kiadó 2018. április 25-én, szerda délután tartotta könyvbemutatóját a debreceni Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.
Vetélkedő az Ige tükrében
ápr 24
2018
Idén a Balmazújvárosi Református Általános Iskola rendezte meg a Hajdúvidéki Református Egyházmegye hagyományos zsoltáréneklő-, rajz-, és bibliaismereti vetélkedőjét. Az április 14-én tartott versenyre összesen százharmincöt gyermek érkezett, hét település hét gyülekezetéből. 
”Tudásvásár” a Szentesi Refiben
ápr 24
2018
Változik a világ, változnak a körülmények, és változnak az igények. Ez az állítás fokozottan érvényes az oktatásra. A 21. századi eredményes tanulás-tanítás más, mint ami korábban volt. A tanulás tartalmában, de még inkább a módja változik. Mozgatói viszont most is a tanárok, az innovatív tanár közösségek. A mai református iskolákban is találkozunk lelkes és nyitott tanárközösségekkel. Ennek jeles példáját mutatja be cikkünk, mely Bacsa Éva igazgatóhelyettes asszonnyal készült Szentesen, a Kiss Bálint Református Általános Iskolában. Az innovatív pedagógia hívta életre az idén is a tavaszi projekthetet és annak záró rendezvényét, a ”Tudásvásárt”. Volt itt élmény és gyermeki kreativitás bőven! Az önműködő palacsintasütő alig győzte készíteni az utánpótlást. Egy másik standon a keringés és érrendszer működését és veszélyeit ismerhettük meg, szakavatott vérnyomásméréssel egybekötve. Megtudhattuk milyen egy méhkaptár élete, és bepillantást nyerhettünk a piramisok belsejébe. Láttuk, hogyan világít a burgonyából készített energiaforráshoz kötött led izzó, és a gyógynövényekből készített szépségápolási termékeket is kipróbálhattuk. Sok más érdekesség is várta a résztvevőket április elején a Szentesi Refiben.
Orvosok muzsikálnak a Nagytemplomban
ápr 23
2018
Sokszor hallhattunk már a zene gyógyító erejéről. De Ön hallotta már a belgyógyászát orgonálni, vagy háziorvosát hegedülni? Ha még nem, akkor péntek este megteheti a Református Nagytemplomban!
Lépések a befogadóbb iskolák felé
ápr 23
2018
A HEKS (Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete) öt éve támogatja a roma-nem roma együttműködést egyházunk gyülekezeteiben, nemrég pedig elindult a szervezet oktatási intézményekben zajló programja is. Az érdeklődők május 22-én, egy műhelynap keretein belül ismerkedhetnek meg az utóbbi projekt alapjául szolgáló kutatással, és annak távlati céljaival. A program hátteréről a svájci szervezet hazai cigánymisszióban dolgozó projektkoordinátorával, Velkey Laurával beszélgettünk.
Debrecenbe látogatott a Református Egyházak Világközössége elnöke
ápr 23
2018
2018. április 14-én szombaton Debrecenbe látogatott Najla Kassab református lelkész, a Református Egyházak Világközössége elnöke. Az elnök találkozott Fekete Károly püspökkel, Kustár Zoltán rektorral és Vad Zsigmond debreceni esperessel is.