A tiszántúli reformátusok indiai gyermekotthonokat támogatnak
2019. február 08.

Fekete Károly püspök és Vad Zsigmond esperes indiai hivatalos látogatása során megbeszélést folytatott Ravikumar J. Niranjan püspökkel és a Dél-Indiai Egyház Észak-Karnatakai Egyházkerülete tanácsa tagjaival.

alt

A megbeszélés során Fekete Károly püspök bejelentette, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerület - az egyházkerületi közgyűlés határozata alapján - gyűjtést szervez az indiai testvéregyházunk által fenntartott gyermekotthonok és árvaházak támogatására, és a jövőben rendszeres adományokkal támogatja testvéregyházunk gyermekek között végzett diakóniai-szociális szolgálatát. 

alt

A magyar delegáció az elmúlt napokban 15 egyházi fenntartású gyermekotthont, árvaházat, iskolát és kórházat látogatott meg, hogy személyesen tájékozódjék indiai testvéreink szolgálatáról. A gyermekotthonokban mélyszegénységben élő szülők gyermekei kapnak lehetőséget arra, hogy megfelelő oktatásban részesüljenek, abban a reményben, hogy így kiemelkedhetnek nehéz szociális helyzetükből.

 alt 

Fekete Károly püspök átadta a Tiszántúli Református Egyházkerület adománylevelét az indiai egyházi vezetőknek, akikkel egy átfogó együttműködési megállapodás előkészítéséről is megbeszélést folytatott. A püspök bejelentette, hogy Egyházkerületünk részéről Iszlai Endre debreceni lelkipásztort bízta meg az indiai kapcsolatok és a támogatási program koordinálásával.