Nemzetközi focigála Nyírbátorban
2018. február 14.

Az Arany Sárkány Focisuli hétvégén rendezte nemzetközi gáláját Nyírbátorban.

A VII. alkalommal megtartott Bátori Kupa a megye és a csapat életében igen rangos esemény. A labdarúgó torna kiemelt támogatója idén is a Báthory Anna Református Általános Iskola volt. „Az ismert és elismert sportösszejövetelre az ország különböző városaiból érkeztek hozzánk játékosok, többek között Budapestről, Balassagyarmatról, Debrecenből, Egerből, Kisvárdáról, Fehérgyarmatról, Mátészalkáról, Nyíregyházáról, illetve a határon túlról, Nagyváradról. A két napos tornán 14 egyesület 24 csapata, 3 korosztályban mérkőzött meg egymással - árulta el afocisuli elnöke, a rendezvény főszervezője, Csonka Gábor tanár úr, aki a református iskola kiváló pedagógusa is egyben.

alt

A rangadón 235 gyermek mutatta meg sporttudását és közel ezer főt mozgatott meg a felkészítőikkel, kísérőikkel, a szülőkkel és a szurkolókkal együtt. A remek körmérkőzéseken 20 percet futballoztak egymással a csapatok, három különböző helyszínen egyszerre, így mindenki játszhatott mindenkivel. A szabályoknak megfelelően figyeltünk arra is, hogy a gyermekek 1 nap alatt 100 percnél többet ne futballozzanak, hogy a terhelésük megfelelő legyen. Nem az eredmény számít, hanem a csapaszellem, a kitartó munka, a részvétel és a játék öröme. Diákjaink szépen teljesítettek a gálán – tette hozzá Csonka Gábor.

 alt 

A nagyszabású rangadónak három helyszín adott otthont, közte a református általános iskola is. A házigazda méltán büszke a focisulira, hiszen a kis sportolók túlnyomórészt az intézmény diákjai. „Nagy öröm számunkra egy olyan kiemelkedő és színvonalas program mellé állni, valamint támogatni, amely öregbíti iskolánk és városunk hírnevét - jegyezte meg Sivadóné Cselenyák Dóra, az egyházi iskola vezetője.  - Nagyszabású programjainkon a Nyírbátorba érkezőknek igyekszünk minden alkalommal kulturális és hasznos szabadidős lehetőséget is kínálni. Az ide látogatók ez alkalommal is megtekinthették történelmi emlékeinket, templomainkat, a várkastélyt, a panoptikumot és megmártózhattak a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő kellemes fürdővízében - árult el az iskola igazgatója.

Az Arany Sárkány Focisuli 2008-ban alakult afféle utánpótlásként. Az egyesület 5 éves kortól fogadja a sportszerető gyermekeket. A suli 65 futball-kedvelő diákot és csaknem 120 kézilabdást oktat. A tanulók közül a csapatokba lányok és fiúk is járnak vegyesen. A csaknem 10 éves munka alatt a neves pedagógusok és edzők nemcsak a sport szeretetére nevelik a diákokat, hanem arra a kitartó munkára is, amely nélkülözhetetlen ezeknél a sportágaknál. A diákoknak fontos ebben a korban olyan erényeket és lényeges emberi sajátosságokat is megtanítani, amelyeket a későbbiekben hasznosíthatnak. A csapat nem első alkalommal játszott nemzetközi partnerekkel, szerencsére már több ízben is megtapasztalhatták, milyen idegen játékosokkal mérkőzni. A sportnak is van kultúrája, fontos a játék-morál. Noha minden tájegységnek más a játék-vehemenciája, ezek a rangadók abban is segítenek, hogy megismerjék és megtapasztalják a különbségeket és az azonosságokat.

 alt 

„Gyermekkorban könnyebb győzni, mint játszani, de felnőttként csak az győzhet, aki megtanult játszani...” - zárta mondandóját Steven Gerrard bölcs gondolatával az esemény szervezője, Csonka Gábor.

VII. Bátor Kupa eredmények

2018. február 10-11.

2007-es korosztály (U/11):

 1. helyezett:        MTK Budapest
 2. helyezett:        Várda Labdarúgó Akadémia
 3. helyezett:        UTE Labdarúgó Akadémia
 4. helyezett:        Debreceni Labdarúgó Akadémia
 5. helyezett:        Arany Sárkány Focisuli SE Nyírbátor
 6. helyezett:        Budapest Honvéd FC
 7. helyezett:         Eger SE
 8. helyezett:        Nagyváradi Partium Kids

 

2008-as korosztály (U/10):

 1. helyezett:        UTE Labdarúgó Akadémia
 2. helyezett:        Bozsik József Labdarúgó Akadémia Nyíregyháza
 3. helyezett:        Arany Sárkány Focisuli SE Nyírbátor
 4. helyezett:        Balassagyarmat SE Palóc Farkasok
 5. helyezett:        Várda Labdarúgó Akadémia
 6. helyezett:        Debreceni Labdarúgó Akadémia
 7. helyezett:        Fehérgyarmat SE

 

2011-es korosztály (U/7):

 1. helyezett:        Olasz Focisuli Debrecen
 2. helyezett:        Arany Sárkány Focisuli SE Nyírbátor
 3. helyezett:        Mátészalka VULE
 4. helyezett:        Eger SE
 5. helyezett:         UTE Labdarúgó Akadémia
 6. helyezett:         Várda Labdarúgó Akadémia
 7. helyezett:         Bozsik József Labdarúgó Akadémia Nyíregyháza
 8. helyezett:         Vásárosnamény DSE