Az igazi önkéntességről - Szeretethíd a Debreceni Református Kollégium Óvodájában
máj 28
2018
Sokan, sokféle ügyért mozdultak már meg.  Aki gyülekezeti tagként nő fel,  számos alkalma nyílik megtapasztalni azt az erőt,  melyet az őszinte szívből jövő segítség vezérel.
Vetélkedő az Ige tükrében
ápr 24
2018
Idén a Balmazújvárosi Református Általános Iskola rendezte meg a Hajdúvidéki Református Egyházmegye hagyományos zsoltáréneklő-, rajz-, és bibliaismereti vetélkedőjét. Az április 14-én tartott versenyre összesen százharmincöt gyermek érkezett, hét település hét gyülekezetéből. 
Tíz esztendős lett a Szentesi Református Idősek Otthona
ápr 13
2018
A Szentesi Református Idősek Otthona április 10-én rendezte meg az intézmény fennállásának 10. évfordulója tiszteletére a jubileumi ünnepségét.
Otthontól az otthonig
feb 6
2018
„Ők a mi gyerekeink: nekem otthon van kettő, itt meg 63, számomra ez a természetes” – a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálon a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon részére gyűjtenek. A bálra készülve megnéztük, hogyan is telnek a kárpátaljai intézmény hétköznapjai. 
Karácsony a Honvéd Középiskolában
dec 22
2017
Karácsonyi ünnepséget tartottak a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban. Immár hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a debreceni dandár tábori lelkészei is köszöntik a növendékeket illetve a tanári kart az ország egyetlen katonai középiskolájában.
Pótfelvételi a KRE TFK hitéleti képzéseire - 2017
aug 2
2017
A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara (2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.) pótfelvételt hirdet hitéleti szakjaira (diakónus, kántor, hittanoktató) nappali és levelező munkarendben.
Jó gyakorlat a Jó Pásztorban
júl 26
2017
Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet kapott a hajdúböszörményi Jó Pásztor Református Óvoda idén. Az elismerés három évre szól. A cél többek között, hogy ez idő alatt az intézményben már bevált jó gyakorlatot megismerhessék és alkalmazhassák más óvodák is. Hajdú-Bihar megyében négy, Hajdúböszörményben pedig két óvoda kapta meg a bázisintézmény címet. 
"Protestáns iskolatörténeti mozaik" c. vándorkiállítás Berettyóújfaluban
jan 23
2017
A Református Tehetséggondozó Alapítvány a Reformáció Emlékbizottság támogatásával a reformáció 500. évfordulója alkalmából hozta létre a "Protestáns iskolatörténeti mozaik" című vándorkiállítást.
Három éves az Egyháztáji vásár - hanganyaggal
szept 8
2016
Immár három éve működik sikeresen az Egyháztáji vásár, a Magyar Református Szeretetszolgálat kistermelői piaca Debrecenben. Az eddigiek értékelésére és a jövő terveinek megfogalmazására Kocsis Attilát, az Egyháztáji program vezetőjét kérte Oláh Ilona az Európa Rádióban.
Rekord részvétel a Csongrád Megyei Idegennyelvi Versenyen
márc 17
2016
A hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium idén is meghirdette a Csongrád Megyei Középiskolák Idegen Nyelvi Versenyét.