Nyílt napot tartottak a Hittudományi Egyetemen
nov 19
2015
Nyílt napot tartottak november 18-án a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. Rendkívül nagy volt az érdeklődés, a résztvevők között szülők is megjelentek ezen az alkalmon.
Díszdoktor- és doktoravató a DRHE-n
nov 18
2015
Díszdoktor és doktoravató ünnepséggel egybekötött tudományos ülésszak megrendezésével csatlakozott a Magyar Tudomány Ünnepe 2015 rendezvénysorozathoz, november 17-én a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. Peter Bukowski, német lelkipásztort, a Németországi Református Szövetség egykori moderátorát díszdoktorai sorába fogadta, míg Somfalvi Edit lelkészt, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Gyakorlati Teológia Tanszékének tanársegédjét doktorrá avatta az ünnepi közgyűlésen az Egyetem.
Múzeumi programok novemberben
nov 13
2015
Több színes programmal is várja a fiatalokat a Debreceni Református Kollégium Múzeuma novemberben. A múzeumpedagógiai foglalkozások mellett, Csokonai napot szerveznek, valamint a legkisebbeknek újra megrendezik az adventi játszóházat.
Emlékezés Berlinben
nov 12
2015
A berlini fal leomlásának évfordulóján, november 9-én Fazakas Sándor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem professzora tartott emlékbeszédet a Megbékélés Kápolnájában.
Tudomány Napja a DRHE-n
nov 3
2015
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem díszdoktor- és doktoravatással, valamint tudományos ülésszak megrendezésével kapcsolódik a Magyar Tudomány Ünnepe 2015. rendezvénysorozathoz, november 17-én.
Összefogással épült meg a mezőtúri Széchy Tamás tanmedence
okt 29
2015
Összefogással épült meg a Széchy Tamás úszóedzőről elnevezett tanmedence a Mezőtúri Református Kollégiumban, a beruházással 973 tanulónak biztosítanak korszerű körülményeket a mindennapos testneveléshez - közölte az intézmény főigazgatója az MTI-vel.
Magyar és koreai teológusok találkozója
okt 26
2015
Koreai teológusokat fogadtak magyar teológusok a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen október 22-én, a HUN-HAN konferencián. A találkozón a Kommunizmus és nemzeti identitás; Kommunizmus, kapitalizmus és a szekularizáció; Ökumenikus teológia: koreai és magyar gondolatok valamint Nacionalizmus és Református hit Koreában és Magyarországon témakörökben tanácskoztak a résztvevők. A magyar és koreai teológusok ütem- és munkatervet dolgoznak ki a rendszeres találkozások, a folyamatos közös munka érdekében. A mostani konferencia is ezt a célt szolgálta.
Kibővült és megújult az esztári református idősotthon
okt 22
2015
Átadták a felújított és kibővített idősek otthonát Esztárban október 16-án. Az ünnepélyes átadást hálaadó istentisztelet előzte meg a református templomban, ahol a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. 
300 éve született Maróthi György
okt 22
2015
A 300 éve született Maróthi Györgyre (1715. február 11.–1744. október 16.), a Kollégium egykori professzorára emlékeztek október 16-án, a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában, a Nagykönyvtár szervezésében. Az emlékülés mellett egy kiállítás is megnyitotta kapuit, amely a Maróthi professzor általa olvasott és készített műveket is tartalmazza, így egy átfogó képet adva külföldön eltöltött tanulmányéveiről, és arról, miképpen hasznosította itthon tudását. Az ünnepség a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorának köszöntőjével kezdődött.
Felszentelték a Bánki Református Általános Iskolát
okt 20
2015
Felszentelték október 18-án a Debrecen-Bánki Református Általános Iskolát, amely ettől a tanévtől várja a gyermekeket nem csak a településrészről, hanem a cívisvárosból is.