13. Matula napok a Dóczy Gimnáziumban
okt 6
2015
A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában –nemes hagyományként- az idén (2015. október 4-10.) már tizenharmadik alkalommal kerül sor a MATULA-NAPOK programjainak megrendezésére, amely átfogja az iskola egészét, főleg annak közösségi, hitéleti és művészeti területeit. 
Bethlenesek emlékező kerékpártúrája
okt 6
2015
A Bethlen Gábor Református Gimnázium minden évben megszervezi az október 6-ára Aradra érkező kerékpártúrát, hogy tanárok és diákok a helyszínen emlékezzenek meg a mártír tábornokokról. Az iskola ez idén is emlékünnepség keretében, koszorúra tűzött szalaggal indítja útnak bringás képviselőit hétfőn reggel.
Múzeumi kerengő
okt 2
2015
Október 8-án tartja Múzeumi kerengő kezdőknek és haladóknak című rendezvényét a Debreceni Református Kollégium.
Egymást támogatva, egymástól tanulva
szept 30
2015
Mint arról már beszámoltunk, egy millió forintot nyert a Családbarát Ország az Idősekért, a Nemzedékek Együttműködéséért című pályázaton a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma. A projekt nyitóalkalmát szeptember 28-án, 8 órától tartották a Debrecen- Kossuth utcai református templomban.
Holland vendégek a Bethlenben
szept 29
2015
Évek óta partnerkapcsolatban áll a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium a haarlemmermeer-i Katholieke Schoelengemeenschap nevű intézménnyel. Ez az iskolapartnerség a Hódmezővásárhely és Haarlemmermeer közötti negyedszázados testvérvárosi kapcsolat része. 
„Az egyháznak szüksége van roma értelmiségiekre”
szept 25
2015
Erkölcs, identitás és innováció a roma értelmiségi elitképzésben címmel rendezett konferenciát a Wáli István Református Cigány Szakkollégium Debrecenben szeptember 18-19. között.
Fiatalok az idősekért
szept 16
2015
Egy millió forintot nyert a Családbarát Ország az Idősekért, a Nemzedékek Együttműködéséért című pályázaton a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma.
Majdnem kétszázan kaptak aranydiplomát Debrecenben
szept 14
2015
Nyugalmazott lelkészeknek és pedagógusoknak tartott jubileumi diplomaosztó ünnepséget a Debreceni Református Hittudományi Egyetem.
Unikális ritkaság került a DRK Nagykönyvtárához
szept 14
2015
Nagyon jó állapotban fennmaradt unikális ritkaság megvásárlásában segített a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának Debrecen város vezetése.
Megkezdte új tanévét az Immánuel Otthon és Iskola is
szept 9
2015
Szeptemberrel elkezdődött az új tanév a halmozottan sérült gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó debreceni Immánuel Otthon és Iskolában is. A nappali ellátást biztosító, többfunkciós intézményt még 1991-ben hozta létre a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség.