Befejeződött az idősek otthonának korszerűsítése
jún 1
2015
Az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága által, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból támogatott, „Méliusz Juhász Péter Református Idősek Otthona épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrással kombinálva" című, KEOP-4.10.0/E/12-2014-0116 azonosító számú projekt kivitelezési munkálatai befejeződtek.
Lezárult a XX. századi Taigetosz program
máj 29
2015
Ünnepélyes emlékhely átadóval zárult május 29-én a debreceni Nagytemplom mögötti Kávézónál az a több mint egy éves projektidőszak, amelynek keretében a debreceni Immánuel Otthon és Iskola a holokauszt során elhunyt fogyatékos emberekre hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva a ma közöttünk élő fogyatékos emberek valódi társadalmi el-és befogadásának fontosságát. Az emlékhely a mindennapjaink terébe ágyazva emlékeztet mindnyájunkat arra, hogy minden élet érték.
A boldogság Debrecenbe érkezik
máj 20
2015
Május 31. és június 5. között öt külföldi középiskola diákjai és tanárai lesznek a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának vendégei közös Comenius projektjük lezárásaként. A hat iskola két éve vizsgálja a tizenévesek boldogságának sokrétűségét, lehetőségeit a „Boldogság Európában” témájú együttműködés keretében. 
Kirándulással egybekötött jótékonysági koncert
máj 20
2015
A Debreceni Ady Endre Gimnázium 10.D-s tanulói (osztályfőnök Völgyesiné Lukács Katalin, kísérőtanárok voltak: Bagossi Edit, Kunné Munkácsi Ágnes, Bögös Attila) 2015. április 8-án este a „Határtalanul!” program keretein belül Kovásznára utaztak. A kirándulás utolsó estéjén a kovásznai Központi Református templomban Bögös Attila a Debreceni Ady Endre Gimnázium ének-zene tanára és orgonaművésze adománygyűjtő koncertjén vehettek részt a helyi és a környező települések lakói, valamint a diáksereg. Az est bevételét felajánlotta a Kőrösi Csoma Sándor Emlékmúzeum javára, akik egy újabb emlékszobára fordítják a befolyt összeget.
A valódi és igazi üzenet
máj 15
2015
„Az igazat mondd, ne csak a valódit”- József Attila Thomas Mann üdvözlése című verséből származó idézettel kezdte prédikációját Jézus Mennybemenetelének ünnepén a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanára. Az intézmény kibocsátó istentiszteletén a Nagytemplomban május 14-én, Bodó Sára kiemelte, hogy ez a kérés az alapja a bibliai történeteknek is, ugyanis mindegyik valódi, de igazság tartalma is van, ahogy a Jézus Krisztus Mennybemeneteléről szóló történet esetében is, amely szerint utoljára vannak együtt a Földön a tanítványok a Mesterrel. Valódisága az, hogy Jézus elmegy.
Adomány és önkéntes munka a hajléktalanokért
máj 13
2015
Adománnyal és önkéntes munkával segítették a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjét az IT Services Hungary Kft. debreceni telephelyének munkatársai.
Áldjad én lelkem az Urat
ápr 22
2015
Isten népének alapmagatartása a jó cselekedetekre való emlékezés. A helyes emlékezés pedig pozitív befolyással lehet az életünkre. Rögzült jelképek az Isten jó cselekedeteire emlékeztetnek. A jól és a helyes emlékezés tárgya lehet ez a könyv is- mondta áhítatában a Nyírségi Egyházmegye esperese a Bütösi János: Áldjad én lelkem az Urat! című kötetének bemutatóján, április 13-án, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kálvin termében.
Egyedülálló gyűjtemény
ápr 21
2015
A Gyűjtemények napján nyitotta meg újra a Nagy Jenő Állatgyűjteményt április 11-én a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona az iskola épületében.
Hirdesd az Igét, avagy "Csendes-nap" a "Refiben"
ápr 16
2015
Második alkalommal adott helyet az újtelepi Égigérő közösségi ház annak a Kálvin János Református Általános Iskola felső tagozatos diákjainak meghirdetett ifjúsági evangelizációnak, melynek célja, hogy a fiatalok személyes döntést hozzanak Jézus Krisztus mellett. Az alkalom szorosan illeszkedett a Dr. Fekete Károly püspök úr által meghirdetett "Hirdesd az Igét az iskolákban!" című programba.
300 fős kórusban énekelhet a vásárhelyi kislány
ápr 15
2015
A 300 fős Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusba kapott meghívást a vásárhelyi Király Vanda, miután megnyerte az ország egyik legrangosabb református énekversenyét. A hódmezővásárhelyi Bethlen-iskolából a március 27-i versenyen Forrai Fruzsina 3. lett, míg testvére, Fanni ezüst minősítést kapott.