Kis gimnázium, nagy lehetőségek
feb 13
2019
„Nagyon jó a tanári közösség, számíthatunk egymásra és a diákok is számíthatnak ránk. Az a legfontosabb küldetésünk, hogy megmaradjunk és gyarapodjunk” – idén a lévai Czeglédi Péter Református Gimnáziumot támogathatjuk a Tiszántúli Református Jótékonysági Bál adományaival. Az alkalomra készülve mi is ellátogattunk a felvidéki intézménybe, hogy megismerjük, milyenek a mindennapok a Kárpát-medence legkisebb református gimnáziumában.
Kollégiumtűz - körlevél a TTRE gyülekezeteinek és intézményeinek
feb 7
2019
Körlevél a Tiszántúli Református Egyházkerület Gyülekezeteinek és intézményeinek Nagytiszteletű Lelkipásztor Asszony/Úr! Igen tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr! Mindannyian szomorúan és megrendülten értesültünk arról, hogy 2019. január 23-án éjszaka kigyulladt a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának kollégiuma. Bár a tüzet nagy erőfeszítések árán sikerült megfékezni, a katasztrófának egy halálos áldozata is van. A Ráday utcai kollégium épületének második és harmadik emelete szinte teljesen kiégett, lakhatatlanná vált, az ott lakó több mint 120 egyetemi hallgató személyes tárgyai megsemmisültek. A károk felmérése még zajlik, de bizonyos, hogy a hallgatók hosszabb ideig nem költözhetnek vissza az épületbe.
Így jöttem - vendégünk Pál Feri és Somogyi-Tóth Dániel
feb 1
2019
Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt! Zenés esték. Kerekasztal-beszélgetés a játékról. Időpont: 2019. február 25. hétfő 19 óra Helyszín: a Debreceni Református Kollégium Díszterme A téma: beszélgetés az improvizációról és a játék varázsáról.
Doni Emlékmenet Hajdú-Biharban, immár 19. alkalommal
jan 25
2019
2019. január 24-én útnak indult Hajdú-Bihar megyében minden idők legnagyobb létszámú Doni Hősök Emlékmenete a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium szervezésében, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár és az érintett hajdúvárosok logisztikai támogatásával. Az immár tizenkilencedik emlékmenet célja az 1943 januárjában a Don-kanyarban megsemmisült Magyar Királyi 2. hadsereg hősi halált halt, megsebesült, fogságba esett és harcokat túlélt tagjai előtti tisztelgés, illetve a Magyar Honvédség civil kapcsolatainak szélesítése, a hon- és rendvédelem további népszerűsítése.
Fekete Károly püspök hirdetett igét a Szent Anna-székesegyházban
jan 25
2019
Különbséget kell tennünk az aggódó, gondviselést nem érző és a hitben felszabadult keresztény mozgástere között! - Fekete Károly püspök hirdetett igét a debreceni székesegyházban január 23-án.
Elbúcsúztatták Balogh Tihamér esperest
jan 22
2019
2019. január 7-én vettek végső búcsút Nt. Balogh Tihamér egykori fehérgyarmati lelkipásztortól, a Szatmári Református Egyházmegye korábbi esperesétől a fehérgyarmati Református Műemlék Templomban, ahol 30 évig hirdethette Istennek igéjét.
A magyar kultúra napja Szatmárcsekén - 2019
jan 22
2019
Zsigmond Dezső Balázs Béla-díjas filmrendező kapta a Kölcsey-emlékplakettet a magyar kultúra napja alkalmából vasárnap tartott ünnepségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén. A Kölcsey Társaság által 1995-ben alapított irodalmi elismerés mellett kiosztották a Kölcsey-emlékérmét is, amelyet Gróh Gáspár irodalomtörténész vett át Bölcskei Gusztávtól, a társaság tavaly megválasztott új elnökétől.
Új intézménnyel bővül az Immánuel Otthon
jan 21
2019
Győri Zsófiát, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolájának igazgatóját kérdeztük a nyertes pályázatról és a jövőbeli célokról, lehetőségekről, a fejlesztés jelentőségéről.
Hálaadó istentisztelet a 40 éves szolgálatért
jan 21
2019
Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! 
Mit jelent nekem az Imádság?
jan 16
2019
A Hirdesd az Igét! több éve töretlen sikerrel működő programsorozat. 2019. január 13-án a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Dr. Fekete Károly „Ti azért így imádkozzatok...” címmel  egész napos rendezvényt tartott a nagy múltú regionális városban, Nyírbátorban.