Adventi köszöntő
dec 15
2018
Derencsényi Istvánnak, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzőjének köszöntője az első Adventi gyertyagyújtáskor Debrecen főterén.
Tanyasi karácsony Nagycserén és Halápon
dec 14
2018
Debrecen városa, a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség és a Zrínyi Miklós Vadásztársaság idén is megrendezte Nagycserén és Halápon a Tanyasi karácsonyt, amelynek keretében az adományokat – ruhát, tartós élelmiszert és meleg ételt – adtak át a településrészen élő rászorulóknak december 13-án és 14-én. A program keretében a két nap alatt 120 címen élő 338 főt segítettek abban, hogy a nehéz körülmények között élők mindennapjait szebbé és könnyebbé tegyék.
Betlehembe kéne menni
dec 13
2018
A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat 2018. december 13-án, csütörtök délután tartotta karácsonyi ünnepségét a Debreceni Református Nagytemplomban.
Együttműködési megállapodás a DE és a TTRE között
dec 10
2018
A Debreceni Egyetem és a Tiszántúli Református Egyházkerület a tanárjelölt hallgatók iskolai tanítási gyakorlatára és összefüggő egyéni iskolai gyakorlatára vonatkozóan együttműködési megállapodást írt alá 2018. december 10-én a Debreceni Református Kollégium Kistanácstermében.
Válság és kegyelem
dec 10
2018
Barth Károly teológiájának hatása és jelentősége ma címmel tudományos szimpóziumot rendeznek Karl Barth halálának 50 éves évfordulója alkalmából 2018. december 11-én, a Debreceni Református Kollégium Kistanácstermében.
Adventi pillanatok - hanganyaggal
dec 7
2018
Advent minden keresztény közös ünnepe, a Krisztusra várás időszaka. A várakozás, a lelki készülődés egyre erősödik Advent egymást követő négy vasárnapján, ezekhez kapcsolódva készül az Európa Rádió is az ünnepre egyházi vezetők, református lelkészek gondolatait, üzeneteit, személyes történeteit tolmácsoló „Adventi pillanatok” sorozattal.
Adventi meglepetés: Nagytemplomi esti templomtúra
dec 5
2018
Csodálja meg a Debreceni Adventet 45 méteres magasságból! December 2-án felgyúltak az ünnep fényei városunkban, melyre advent első vasárnapján több ezren voltak kíváncsiak. Idén először a Debreceni Református Nagytemplom lehetőséget biztosít a látogatóknak, hogy a kivilágított Kossuth teret akár felülnézetből is bárki megtekintheti – a látvány egészen elképesztő!
Kárpát-medencei imanap – idén tizenharmadik alkalommal - hanganyaggal
dec 5
2018
Idén a Debrecen-Nagytemplomi Egyházközség gyülekezeti terme adott helyet a Kárpát-medencei Imanap alkalmának 2018. december 2-án.
Visszakerült eredeti helyére Diószegi Sámuel emlékirata
dec 3
2018
1806-ban, Diószegi Sámuel lelkészsége idején készült az az emlékirat, melyet a debreceni református gyülekezet presbitériuma fogalmazott meg és rejtett el a Debreceni Református Nagytemplom tornyában. A titkos történelmi dokumentum kifejezetten az utókor számára készült, hogy a Nagytemplom építéséről és annak elődjéről, az András templomról szolgáltasson információt. 2018. december 2-án, advent első vasárnapján ünnepélyes keretek között adta át Kósa Lajos országgyűlési képviselő és dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere a hosszú és kalandos utat bejárt iratot a Nagytemplom presbitériuma számára.
„Ti azért így imádkozzatok” – presbiteri találkozó Szabolcsban
nov 27
2018
A Hirdesd az Igét! programsorozat keretében presbiteri találkozót tartottak a Szabolcsi Egyházmegyében 2018. november 25-én. Mintegy háromszázan gyűltek össze a találkozón a fényeslitkei templomban, ahol a fő téma hitéletünk egyik alappillére volt, az imádkozás.