Győri János 60 – A hatvanéves dr. Győri L. János köszöntése
ápr 13
2018
A Debreceni Kollégium meghatározó tanáregyéniségeinek – főiskolai professzorainak és tudós gimnáziumi tanárainak – hatása kisugárzott az egész református iskolarendszerre. Ma már a ’professzor’ jelentése a tudós egyetemi tanárokra szűkült le, tudjuk azonban, hogy korábban ’középiskolai tanár’ jelentésben is használták. A szó a latin profiteor – kimond, kinyilvánít, pro- (elő) + fateor (vall) – igéből származik, így nyugodtan használhatjuk a megtisztelő professzor megnevezést dr. Győri L. Jánosra is.
Neked MUNKA, nekem ÁLOM!
ápr 10
2018
Besenyei Gréta, a DNRE Immanuel Otthon és Iskola Mosoly Ifjúsági csoportjának egyik tagja a lelkészi hívatásba szeretett volna betekintést nyerni.
Interjú Győri Zsófiával
ápr 9
2018
Győri Zsófia, a debreceni Immánuel Otthon és Fejlesztő Nevelést, Oktatást Végző Iskola intézményvezetője az elmúlt időszakban Juhász Zsófia-díjat, Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat és Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott kimagasló szakmai munkájáért.
„Hitvallásaink és hitéletünk…”
ápr 9
2018
Vendégünk volt a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, dr. Fekete Károly.
Revidiált új fordítású evangéliumfüzetek
ápr 3
2018
A Kálvin Kiadó örömmel ad hírt arról, hogy megjelent a revidiált új fordítás (RÚF) 2014 szövegével a négy kis (elsősorban missziói célú, osztásra szánt) evangéliumfüzetük, új borítóval. 
Pályázati felhívás tanári állásra
ápr 3
2018
A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona pályázatot hirdet angol-bármilyen szakos középiskolai tanári állásra, angol-német szakpár előnyt jelent.
A hit még a látást is pótolhatja - hanganyaggal
márc 30
2018
„Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalába, nem hiszem... Jézus így szólt hozzá: Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek.”  (Jn 20,25. 29)
A II. világháború katonai áldozatainak állítottak emlékművet Balmazújvárosban - hanganyaggal
márc 29
2018
2018 Nagyhetében elcsendesedve március 28-án 16 órától emlékezett meg Balmazújáros lakossága a II. világháborúban elvesztett áldozataira.  Kustár Gábor szobrászművész első köztéri alkotásának felavatását több mint egyéves tervezői és kivitelezői munka előzte meg. Az emlékmű a helyi önkormányzat megbízásából, a Honvédelmi Minisztérium támogatásával valósulhatott meg.
Beszámoló a DRK Dóczy Gimnáziumában működő Tehetségpont akkreditációjáról
márc 29
2018
(Elhangzott 2018. március 12-én a hétkezdő istentiszteleten)   A DRK Dóczy Gimnáziuma Regisztrált Tehetségpont ( TP 191 002 165 ) 2015 áprilisa óta. Két év után nyílik alkalom arra, hogy egy intézmény a MATEHETSZ (MAGYAR TEHETSÉGSEGÍTŐ SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE) kiírása szerint akkreditációs eljárásban vegyen részt. Mi éltünk ezzel a lehetőséggel, és AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT minősítést értünk el az elmúlt héten.
A mesék erejével - megjelent a Magyar Református Szeretetszolgálat első mesekönyve
márc 29
2018
„Akit szíve melege indít a segítségnyújtásra, az csak jót tehet” – ez nem egy közkedvelt konferencia jól hangzó szlogenje, hanem részlet a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) kisiskolásoknak írt érzékenyítő mesekönyvéből. A szervezet a Moha erdő történeteiben mutatja be szerteágazó tevékenységét és hívja fel a figyelmet a társadalmi összefogás erejére.